vacum Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Pan Siara powiedział : W ustawie jest napisane wyraźnie - " oddzielenie siedzeń od części przeznaczonej do przewozu ładunków" Przepraszam, którą ustawę kolega był uprzejmy zacytować ? Bo nie mogę znaleźć Cytuj
pan siara Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 kolega miał na myśli elementarz diagnosty, czyli Dz.U. nr 32, dział III rozdział 1,paragraf 8 ust.pkt7, który mówi między innymi, że wnętrze pomieszczenia przeznaczonego do przewozu osób powinno być w samochodzie ciężarowym oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości, itd. Cytuj
vacum Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 kolega miał na myśli elementarz diagnosty, czyli Dz.U. nr 32, dział III rozdział 1,paragraf 8 ust.pkt7 A czy kolega jest pewien, że te Lubliny i Żuki były rejestrowane pierwszy raz po 29.05.1999 ? Bo ja coś przeczuwam;) że wcześniej. A wtedy ten przepis ich nie dotyczy. Co dalej ? tyle pytań a tak niewiele odpowiedzi. Trzeba zrobić tak, żeby było dobrze. Cytuj
pan siara Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Dla potrzeb ustawy o podatku Vat nie ma znaczenia kiedy pojazd był wyprodukowany. Jeśli chce mieć odpisy to musi spełniać wymogi z dziennika o warunkach. Cytuj
wieslawtoyota Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Czy ktoś się spotkał z informacją że zdjęcia ( zaleca to ITS oraz PISKP ) zrobione aparatem cyfrowym przy dokumentowaniu badania VAT nie są dowodem mówiącym iż na badaniu słynna kratka była zamontowana zgodnie z Ustawą o VAT. Cytuj
wlodas Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 to chyba jakis urzednik ,który jak to ktos juz ,na tym forum opisałMa takie pomysły po "ciezkiej' nocy, wymyslił nad ranem [ Dodano: 08-09-2005, 19:02 ] A teraz ! ze tak powiem,ciekawostka !? zadzwonila do mnie pani z jakiejs firmy, i pyta : czy moze przyjechac na badanie Vat, pojazdem z rejestracją niemiecką ... chwilke mnie zatkało. Takie auto dzierzawią i poprzednio,przed zmianą ustawy odpis był . No to ja tel. do żródła. pytam sie co na to US(w moim okregu) odpowiedziała mi urzedniczka : nie ma problemu, o ile pojazd spełnia jedno z 4 pkt. Cytuj
vacum Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 kolega miał na myśli elementarz diagnosty, czyli Dz.U. nr 32, dział III rozdział 1,paragraf 8 ust.pkt7, który mówi między innymi, że wnętrze pomieszczenia przeznaczonego do przewozu osób powinno być w samochodzie ciężarowym oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości, itd. a w całości pkt 7 brzmi tak: 7) w samochodzie ciężarowym powinno być oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości; przepis stosuje się do samochodu ciężarowego zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 29 maja 1999 r.; Dlaczego kolega uważa, że jedna część tego przepisu się liczy, a druga nie ? Unieważnili tę drugą połowę czy jak? Cytuj
pan siara Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Jak widać można na ten temat dyskutować w nieskończoność. Ja przedstawiłem na tym forum swoje podejście do tego tematu. Radziłem się w różnych miejscach i ostatecznie zdecydowałem się na jakiś tok postępowania.To podobno wolny kraj i każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Tak więc ja w dalszym ciągu będę robił tak jak dotychczas a Ty (Vacum ) rób jak uważasz.Nie będę się już na ten temat rozpisywał. Ustawy są jakie są, robione są pod czyjś interes i ten kto je pisze ma przed oczyma tylko ten interes nie ogarniając całości problemu. To wszystko co mam do powiedzenia na ten temat. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Ustawy są jakie są, robione są pod czyjś interes i ten kto je pisze ma przed oczyma tylko ten interes nie ogarniając całości problemu. Święte słowa ... No comments ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
vacum Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 ===>pan siara Dobra, dyplomatyczna odpowiedź. Ukłony Cytuj
Gość Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Czy jest ktoś kto posiada wiadomości ze spotkania PISK we Wroclawiu , które mialo odbyc sie w piatek . Napewno byly poruszane tematy Vatu ?. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Napewno byly poruszane tematy Vatu Jedynym pewnikiem jest to, że każdy z nas zejdzie kiedyś z tego świata ... A tak serio - nie sądzę, żeby ktoś się dowiedział tam czegoś więcej, niż na tym forum. Jest b[ałagan] i tyle ... Ale relacji chętnie posłuchamy - może ktoś ją przedstawi ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Gość Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Swoimi ,,ścieżkami ,, dowiedziałem się iż nic konktretnego na spotkaniu PISKP w sprawie vat-u nie było , czyli dalej panuje wielka tajemniczość. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 nic konktretnego na spotkaniu PISKP w sprawie vat-u nie było No cóż - 800,- na kwartał i żadnych wiadomości ? Aż mi się nie chce wierzyć ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
wlodas Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Jezeli nikt na samej górze nie chce tego tematu ruszyc ,to myslicie ze na dole dowiemy sie cos wiecej?? Panowie tu w gre wchodzą powazne sumy!! Smiem twierdzic ze nawet w Jastrzebiej Górze zadnych rewelacji nie bedzie. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Smiem twierdzic ze nawet w Jastrzebiej Górze zadnych rewelacji nie bedzie. Ja sie już nie łudzę - sorry ... Juz ś.p. Niemen coś prawdziwego o tej Polsce śpiewał ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
mietek Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Ponieważ zaczynam przygode z VAT-em, mampytanie ile zaświadczeń Vat mam wystawiać (orginały i kopie) ) Cytuj
pablo Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Jeden oryginał dla Wydziału Komunikacji + dwie kopie (jedna dla Urzędu Skarbowego druga dla właściciela pojazdu). Ja robię jeszcze jedną kopie dla siebie i wpinam w teczkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi