PiterAS Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Witam. Otóż mam pytanie. Posiadam Starego Forda transita Mk1 ktory jest zarajestrowany na 9 osob. Ale chcialbym poddac go przebudowie na 'limuzyne' a dokladnie chodzi mi o wstawienie dwoch kanap pod sciany. I teraz mam pytanie czy jest to mozliwe do wykonania? Raczej oczywiste ze nie bedzie tam pasow dlatego zastanawiam sie czy jest mozliwosc zarejestrowania go jako pojazd specjalny - kemping zeby osoby z tylu mogly podrozowac na tych kanapach jak w 'limuzynie'? Z gory dziekuje za pomoc Cytuj
MANIUŚ Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 z tego co widziałem pojazdu kempingowe posiadaja pasy na tylnych kanapach-fotelach. Cytuj
PiterAS Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 mhm ale z tego co wiem podczas jazdy w samochodzie kempingowym mozna sie poruszac. A jakies inne pomysly na rejestracje tego pojazdu? Cytuj
Tomek D Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 tego co wiem podczas jazdy w samochodzie kempingowym mozna sie poruszac. W każdym można się poruszać tylko trzeba mieć zapięte pasy. Cytuj
PiterAS Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 dobrze, nie bede sie czepial słow tylko chodzilo mi o to ze tak jak w przyczepie nie mozna przebywac podczas jazdy, w samochodzie trzeba miec zapiety pasy to w samochodzie kempingowym mozna wstac do WC czy siedziec przy stole nie przypietym no ale przyznam sie ze sie nei znam na prawie i prosilbym o pomysly jak zrealizowac moj pomysł. Cytuj
blakop Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 W trakcie jazdy w samochodzie kempingowym możesz zajmować tylko te miejsca, które są przeznaczone do transportu osób w trakcie jazdy. Nie możesz zatem w trakcie jazdy kempingiem siedzieć sobie w części mieszkalnej kempingu na fotelach nie przystosowanych do jazdy - nie posiadających m.in. pasów bezpieczeństwa... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi