kanar Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Witam Mam mały dylemat na który sa podzielone zdania . Wykonałem pierwsze badanie tech pojazdu sprowadznego z zagranicy na kwote 169 zł. Jak się okazało na drugi dzień w fakturze zakupu pojawił się zapis że pojazd był powypadkowy . Wydział badanie odrzucił twierdząc że właściciel musi wykonać dodatkowe badanie dla poj powypadkowego. Nasz wydział w takim przypadku wydaje skierowanie na takie badanie. Moje pytanie dotyczy tego czy w takim przypadku Wydział musi dać skierownie ? No i oczywiście jaka kwota za takie badanie U nas jeżeli mam skierowanie nawet jeżeli pierwsze było wykonane u nas to z cennika 1.2 + 5.2 = 192 . sam osob. badanie na skierowanie przed pierwszą rej z uwagi na zapis w dokumencie zakupu. A wydział w którym pojazd bedzie rejestrowany skierowania nie wydał i twierdzą że nalezy wykonać samo dodatkowe na kwote 94 zł Cytuj
markes30 Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Wydział badanie odrzucił twierdząc że właściciel musi wykonać dodatkowe badanie dla poj powypadkowego. Nie odrzucił pierwszego tylko skierował na dodatkowe . W związku z powyższym A wydział w którym pojazd bedzie rejestrowany skierowania nie wydał i twierdzą że nalezy wykonać samo dodatkowe na kwote 94 zł mają racje. Cytuj
radan Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Ja nawet nie muszę mieć skierowania jeśli na pierwszym dopatrzę sie śladów napraw pokolozyjnych, a jeszcze pociągnę klienta czy handlarza za język i okazuje sie że miał ingerencję w konstrujcję , robię pierwsze za 169 + pokolizyjne 94 i zamieszczam zapis na odwrocie, że Pojazd nosi ślady uszkodzeń i jego stan techniczny wskazuje na naruszenie elementów nośnych konstrukcji pojazdu. Cytuj
kanar Napisano 17 Luty 2009 Autor Napisano 17 Luty 2009 Ale w momencie gdyby skierował na to badanie pisemnie należy wykonać za 192 a nie za 94 ? Cytuj
radan Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Ale w momencie gdyby skierował na to badanie pisemnie należy wykonać za 192 a nie za 94 ? jeśli masz na myśli pojazd zarejestrowany w polsce skierowany na badanie techniczne przez Policję z wpisem w pokwitowaniu -"usterki pokolizyjne" to owszem tak,; jak najbardziej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi