pn4 Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Witam, odwiedził mnie klient z ciągnikiem rolniczym Ursus C 360 sprowadzonym z Danii ( na niby ) bo ten ciągnik rolniczy w rzeczywistości stoi na wprost stacji od ponad dwóch lat i z miejsca się nie ruszył. Klient przedstawia mi umowe kupna-sprzedaży przetłumaczoną na język polski z której jasno wynika że zakupił pojazd w Danii, żadnego dowodu rejestracyjnego, brak jakich kolwiek dokumentów, numer nadwozia jest czytelny na tylnym moście. Jak podejść do tego badania, wykonać jako pierwszy sprowadzony z zagranicy ? Czy odesłać klienta. Ja sądzę że skoro ma umowe pojazd jest sprawny, a klient twierdzi że sprowadził ten pojazd z Danii to mogę wykonać pierwsze badanie. No ale z drugiej strony jeżeli wykonam taki badanie to w niedługim czasie co drugi ciągnik i przyczepa od rolników będzie sprowadzona z Danii. Co wy na to jak podejsc do tego badania ? Cytuj
mirek.g Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Wg mnie możesz zrobić Pierwsze Badanie-robisz z natury,tylko jest pytanie jak klient go zarejestruje bez DR. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Chyba że napisze oświadczenie że ciągnik w Danii nie podlegał rejestracji Ale i przy pierwszym badaniu trzeba to zaznaczyć Cytuj
Regan55 Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 bo ten ciągnik rolniczy w rzeczywistości stoi na wprost stacji od ponad dwóch lat i z miejsca się nie ruszył. A jestes do końca pewny jaki on ma w tym cel!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi