Nowicjusz Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 Czy zmieniło się coś w stosunku do qadów, jakie powinien spełniać warunki Cytuj
Jackow Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 Bez zmian http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=6421 Cytuj
**andrzej** Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 witam wszystkich mam takie pytanie. Przyjechal do mnie na stacje klient quadem pojemnosc cos ok 300cm i mocy ponad 30kW posiada karte pojazdu i swiadectwo homologacji jak postapic w takim przypadku przystepujemy do badania i wystawiamy pozytyw czy odsylam klijenta z negatywem Cytuj
Psuj Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 posiada karte pojazdu i swiadectwo homologacji To niech sobie idzie do WK a nie na stację, a w homo jaki rodzaj i podrodzaj? Jeśli samochodowy inny podrodzaj inny to na okresowym będzie N bo ma spełniać takie same warunki jak zwykły pojazd samochodowy... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
markes30 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Przyjechal do mnie na stacje klient quadem pojemnosc cos ok 300cm i mocy ponad 30kW posiada karte pojazdu i swiadectwo homologacji Na pewno miał homologacje ale z adnotacją " Do użytku poza drogami publicznymi". Cytuj
blakop Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Na pewno miał homologacje ale z adnotacją " Do użytku poza drogami publicznymi". Nie widziałem takiej. A co KP w pozycji homologacja miał wpisane? Masz jakiś konkretny zapis? Cytuj
markes30 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Nie widziałem takiej. Do ciebie takie nie trafiają ale po stacja jeżdżą szukając naiwnych. Cytuj
pentagram Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 To niech sobie idzie do WK a nie na stację Jeśli nowy to niech WK weźmie na siebie odpowiedzialność w co wątpię Cytuj
blakop Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Markes - pokaż mi w przepisach o homologacjach, że takie wpisy w tych dokumentach są możliwe Cytuj
markes30 Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Markes - pokaż mi w przepisach o homologacjach, że takie wpisy w tych dokumentach są możliwe W Polsce nie ma producentów pojazdów nazwijmy je " do sportu". Widziełm ten zapis na homologacji nowej krosowej Yamahy przywiezionej z Niemiec i kosówkach i quadach sprowadzanych ze USA. Cytuj
blakop Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Krosówka z USA z naszą (UE) homologacją?? Podaj proszę nr tej homo!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi