samurajq80 Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Witam Mam samochód, opla astre, który to był benzyna, przelozony ma silnik diesla . Co muszę zrobić by mi zmieniono dowód rejestracyjny?? Kto dokonuje wpisu w karcie Pojazdu. Jaka jest droga i jakie koszty. Pozdrawiam Cytuj
Jacdiag Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Co muszę zrobidodatkowe badanie techniczne po zmianach konstrukcyjnych w okręgowej stacji kontroli pojazdów Kto dokonuje wpisu w karcie Pojazduwydział komunikacji gdzie jest zarejestrowany Twój samochód Jaka jest drogaWK -> OSKP -> ewentualnie rzeczoznawca samochodowy -> WK Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rowan Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 dodatkowe badanie techniczne po zmianach konstrukcyjnych w okręgowej stacji kontroli pojazdów lub Podstawowa SKP która ma stosowne uprawnienia (mała literka "e") w upoważnieniu Cytuj
Jacdiag Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 eeeeetaam e - taki drobiazg Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rowan Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 drobiazg, gorzej z ceną za to badanie Cytuj
adam1501 Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 gorzej z ceną za to badanie Co łaska? Cytuj
blakop Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 WK -> OSKP -> ewentualnie rzeczoznawca samochodowy -> WK A po co zaczynać od WK? Na stację od razu! Cytuj
Psuj Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 był benzyna, przelozony ma silnik diesla Jaki to silnik? Czy występował oryginalnie w takiej kaście? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Czy występował oryginalnie w takiej kaście? Nie bardzo wiem co masz na myśli Oryginalnie to pojazd mógł mieć jeden, konkretny silnik, o konkretnym numerze Ale co z tego? Cytuj
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Ale co z tego? Dany model jest homologowany z konkretnymi motorami. Nie powinno się zakładać do astry np 1,9 tdi od VW Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Co łaska? Ale nie mniej niz 180,- Nie powinno się zakładać do astry np 1,9 tdi od VW [ Dodano: 20-10-2009, 10:38 ] Dodatkowo zycze sobie opini od rzeczoznawczy,tak na wszelki wypadek...!! Cytuj
blakop Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 No to pisz, że "czy pojazd był homologowany", a nie jaki silnik był oryginalnie Cytuj
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 No to pisz, że "czy pojazd był homologowany" Oj... Ty to tak zara po uczonemu... A ja prosty chop ze wsi jestem... nie miastowy... ;P Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Nie przejmuj się - mogło być gorzej - mógłbyś np mieszkać w Ziel... no w grodzie bez tramwajów Cytuj
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 no w grodzie bez tramwajów Rowerykiem,rowerykiem dla zdrowotności...!1 Cytuj
samurajq80 Napisano 22 Październik 2009 Autor Napisano 22 Październik 2009 witam temat ruszył z kopyta Oryginalnie to była astra 1.6 benzyna zmieniona na silnik astra 1.7 Diesel. Wszyscy mądralińscy w realu powiadają o homologacji w PZM lub automobilu WLKP. Jest jakiś Diagnosta z Poznania? Chętnie do niego podjadę (może jakiś info na prv). Jaka to stacja z magiczna "e" (E-emulgatory )bo ja jestem ciemny w tym temacie. Cytuj
wrc69 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 W Astrach był montowany 1,7 Diesel Isuzu. Jeśli to ten to bez problem. Iść drogą jak wyżej koledzy opisali. Pozdrawiam Cytuj
samurajq80 Napisano 22 Październik 2009 Autor Napisano 22 Październik 2009 isuzu hmmm ten jest turbo? a mój jest zwykły diesel Cytuj
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Wszyscy mądralińscy w realu powiadają o homologacji w PZM lub automobilu WLKP. Niech poprą to paragrafem i będziesz wiedział na czym siedzisz. Póki co jedź na stacje i wykonaj badanie techniczne po zmianach konstrukcyjnych. Cytuj
Psuj Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 homologacji w PZM lub automobilu WLKP. Ani PZM ani Automobilklub nie przeprowadzają badań homologacyjnych. W Astrach był montowany 1,7 Diesel Isuzu. I 1,7 diesel Opla. Isuzu lepiej się zbierał, ale Opel był mniej awaryjny i tańszy w eksploatacji. Póki co jedź na stacje i wykonaj badanie techniczne po zmianach konstrukcyjnych. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
samurajq80 Napisano 24 Październik 2009 Autor Napisano 24 Październik 2009 "To jest Polska, stary, tu się ciężko oddycha..." smutna prawda. Nawet w okręgowej stacji w poznaniu nie chcieli mi zrobić przeglądu. i tam mi gadali o homologacji w PZM itd. Jestem z Pomorza, boją się może robić przegląd auta nie z Wlkp? Jest ktoś z Poznania? poradzi gdzie jest normalna stacja co dokona przeglądu? Cytuj
Regan55 Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 Jest ktoś z Poznania Wejdz na PW i nawiąz kontakt z S.K.P.-Poznań Powodzenia Cytuj
blakop Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 W Poznaniu na okręgówkach "Zenki z kanałów" odwalają takie rzeczy, że nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi