MackoGsxR Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 Auto jest świeżo sprowadzone, służy do obwoźnego sprzedawania hot-dogów lub np.lodów. W briefie są zapisane jakies miany w dmc. Przed zmianą ważył poniżej 3.5t ,a po zmianie 3,8t. Jaki sposób mozna wrócić do pierwotnej dmc? Jakie dokumenty są wymagane?? Bedę wdzieczny za szybką odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 Jaka wartość DMC jest podana na tabliczce znamionowej pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MackoGsxR Napisano 19 Październik 2009 Autor Share Napisano 19 Październik 2009 W tej chwili nie wiem jaka jest wartośc dmc na tabliczce znamionowej . Jednak chciałbym poznac oba przypadki. Jesli wartośc na TZ jest poniżej 3.5t to chyba powinien wystarczyć zwykły przegląd techniczny,a co w przypadku jeśli jest powyżej 3.5t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Jesli wartośc na TZ jest poniżej 3.5t to chyba powinien wystarczyć zwykły przegląd techniczny W zasadzie tak, zależy od WK. Ale ogólnie w takim przypadku nie zmieniasz DMC tylko korygujesz do poprawnej wartości. a co w przypadku jeśli jest powyżej 3.5t? NIC nie da się zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MackoGsxR Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 Okey,dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hade Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Witam mam prawie ten sam problem z DMC lecz nie wiem jak to najlepiej sprostować, jeszcze nie odczytałem tabliczki,ale chodzi mianowicie o to ze mam lt 35 na bliźniaku i w dowodzie rej, mam 3640kg.DMC ale warzyłem go na wadze i masa własna jest mniejsza od tej co w dowodzie a mianowicie wazy 2240kg a w dowodzie 2600kg. i myślę ze jest jakiś błąd w dowodzie re, ale nie jestem tego pewny a zależało by mi na 3500kg, jak to najlepiej rozegrać do kogo się zwrócić z tym problemem. Proszę o pomoc w tej sprawie bo jestem laikiem w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Witam mam prawie ten sam problem z DMC lecz nie wiem jak to najlepiej sprostować, jeszcze nie odczytałem tabliczki,ale chodzi mianowicie o to ze mam lt 35 na bliźniaku i w dowodzie rej, mam 3640kg.DMC ale warzyłem go na wadze i masa własna jest mniejsza od tej co w dowodzie a mianowicie wazy 2240kg a w dowodzie 2600kg. i myślę ze jest jakiś błąd w dowodzie re, ale nie jestem tego pewny a zależało by mi na 3500kg, jak to najlepiej rozegrać do kogo się zwrócić z tym problemem.Proszę o pomoc w tej sprawie bo jestem laikiem w tym temacie A co ma do tego masa własna. Chcesz zmienić DMC ale najpierw dowiedz się czy WK zmieni DMC w dowodzie rejestracyjnym (prawdopodobnie nie). Także jak już został zarejstrowany powyżej 3.5 tony to pozamiatane, musi tak zostać. A tak od siebie NIE KOMBINUJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 A tak od siebie NIE KOMBINUJ. Zazdrośnik....kto kombinuje ten ma .......na plecach "ZK"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Miałem kilka takich przypadków, że DMC w DR było wyższe niż na tabliczce. I załatwiłem to tak: opinia rzeczoznawcy z fotkami oczywiście,BT, potem do WK, i OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 tak się przejechałem na ludziach a mój błąd ze nie sprawdziłem w dowodzie dmc i tak to już jest w tym świecie Jezeli kupuję się samochód przykładowo za 20 lub 30 tyś.to nie stać wtedy na parę groszy na to zeby podjechać na SKP i sprawdzić takie rzeczy przez diagnostę a nie mieć pretensję do calego świata za swoje błędy....!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hade Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Wolf dziękuje bardo za podpowiedz i o takie coś mi chodziło widzę ze jeszcze są życzliwi ludzie na tym świecie jeszcze raz dziękuje . A co do pretensji do całego świata, to ich nie mam tylko nauczkę na przyszłość. A co do tych parę groszy na stację SKP to raczej po 21.00 to se mogę na pole pojechać. REGAN 55 Ja nie wiem co ty tu robisz, pomagasz czy szkodzisz????? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Miałem kilka takich przypadków, że DMC w DR było wyższe niż na tabliczce.I załatwiłem to tak: opinia rzeczoznawcy z fotkami oczywiście,BT, potem do WK, i OK. Jeśli idziemy w stronę poprawienia błędu tzn. przywrócenia do DR danych umieszczonych na tabliczce to sprawa jest dość prosta, ale znacznie bardziej komplikuje się gdy chcemy nagiąć dane z tabliczki i z dowodu do naszych potrzeb. A taki przypadek tu podejrzewam. Przepraszam jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 ...jeszcze nie odczytałem tabliczki... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że masz taki problem a nie znalazłeś kilkunastu sekund czasu aby rzucić okiem na tabliczkę znamionową i wiedzieć od razu gdzie tkwi błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 hade napisał/a: ...jeszcze nie odczytałem tabliczki... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że masz taki problem a nie znalazłeś kilkunastu sekund czasu aby rzucić okiem na tabliczkę znamionową i wiedzieć od razu gdzie tkwi błąd Najpierw musi mieć pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 A co do tych parę groszy na stację SKP to raczej po 21.00 to se mogę na pole pojechać. To lepiej kupić kota w worku....???? Przeciez to nie czasy kiedy sprzedający był paniskiem bo miał samochód a Ty pieniędzmi mogleś sobie sciany tapetować bo nie bylo co kupić.Zrozum raz na zawsze ze Ty jako kupujący dyktujesz warunki. Przeciez od samego poczatku wiedzialeś jakie jest DMC /przynajmiej w DR/ więc wiedziałeś co czynisz.Dlaczego nie porównałeś tego z TZ...??? A moze TZ wcale nie ma/bo jak na razie nie podajesz tej wartości/...!!! REGAN 55 Ja nie wiem co ty tu robisz, pomagasz czy szkodzisz????? . Jezeli ktoś chce pomocy to w miarę posiadanej wiedzy staram sie takiej osobie pomóc.A co Ty faktycznie chcesz tego to ja juz nie jestem pewny.Widzę tylko ze w klopoty wpakowałes sie na wlasne zyczenie.Nie licz na to ze ktoś Ci pomoze jezeli ma to być niezgodne z przepisami....!!!! Powodzenia R55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hade Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Witam ponownie dziś dotarłem do alta i zdrapałem farbę z tabliczki bo tylko był win wyczyszczony, i prawie dowiedziałem się wszystkiego poza jednym tabliczka jest po niemiecku ale spisałem numery i wartości,a więc abe 9834 3640 pierwsza cyfra 3 lub 5:w całości 5640 1- 1500 2- 2300 typ 291. I prawie jestem pewny z mojej zielonej teorii ze ben-de zmuszony sprzedać a szkoda bo silniczek aż mruczy.z góry jeszcze raz dziękuję i doceniam te porady, no cóż takie życie. Człowiek się uczy na błędach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 3640 Czyli wszystko zgodne z DR.Niestety człowiek uczy się na błędach a najbardziej swoich....!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hade Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Regan55. Sorki ze tak naskoczyłem na ciebie ostatnio ,nie chciałem tylko nie miałem czasu a to niestety mnie kosztowało i tyle tras już wiem,normalnie byłem zachwycony tom maszynom jak ją zobaczyłem i to mnie straciło.Po prostu w tych czasach już nikomu nie można ufać, jeszcze ras dziękuję wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Po prostu w tych czasach już nikomu nie można ufać Widzę ze po malu zaczynasz kumać i to pozytywnie....!!!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Nie upadaj na duchu! Zdobyłeś coś cennego! Doświadczenie. Ja przerabiałem na własnej skórze podobne problemy więc wiem co to znaczy. Myślę, że trafisz jeszcze na dobre okazje i będziesz wtedy ostrożniejszy. Życzę Ci powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hade Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 abc, dziękuję i to jet prawda jestem już troszeńkę mądrzejszy . Ale gdyby nie wy to bym poleciał do wk i to dopiero bym zrobił z siebie bar--na. Ale heca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Myślę, że na tym forum nikt nie jest wrogo nastawiony do Ciebie. Pewna szorstkość wypowiedzi wynika z doświadczeń piszących, którzy wiele już w życiu widzieli i z nie jednego pieca chleb jedli. Posługują się pewnymi skrótami myślowymi i czytają między wierszami. Ale nie jest to wymierzone przeciwko pytającym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 jestem już troszeńkę mądrzejszy . nie pierwszy i pewnie nie ostatni http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=6596 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi