djmarkgalara Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Witam.Zakupiłem samochód Honda Civic i w zagranicznym dowodzie rej. jest napisane ze posiada 5 drzwi a a jest to hatchback 3 drzwiowy.Czy będzie jakis problem z rejestracja tego pojazdu? Cytuj
elliot Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Szlifierka do ręki i nie będzie problemu Tak poważnie to ilość drzwi, najmniej interesuje WK. Ważny jest rodzaj, podrodzaj i przeznaczenie. W tym wypadku czy to 3D czy 5D to podrodzaj to i tak hatchback i tyle w temacie. Cytuj
ponti Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Witam.Zakupiłem samochód Honda Civic i w zagranicznym dowodzie rej. jest napisane ze posiada 5 drzwi a a jest to hatchback 3 drzwiowy.Czy będzie jakis problem z rejestracja tego pojazdu? to na jakim dowodzie piszą liczbę drzwi ?? a tak na marginesie pojazd 5 drzwiowy to nie jest hatchback ?? [ Dodano: 09-11-2009, 21:58 ] to jeszcze nic ja miałem ostatnio T4 , w typie miał tak : VW TRANSPORTER 1.0 D POJEMNOŚĆ : 998 CCM FIZYCZNIE MIAŁ SILNIK 2,5 TDI Cytuj
ponti Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 w zasadzie to nie ale da się wejść do wozu przez nią Cytuj
elliot Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Zakupiłem samochód Honda Civic i w zagranicznym dowodzie rej. jest napisane ze posiada 5 drzwi a a jest to hatchback 3 drzwiowy. tylna klapa to 5 drzwi. Nie bardzo rozumiem ten post Cytuj
ponti Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 hatchback to taki typ samochodu prawie jak sedan ale tylna klapa jest otwierana razem z szybą < nie mylić z kombi > Cytuj
elliot Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 ponti, no błagam Nie tłumacz mi co to jest hatchback :lol: Cytuj
blakop Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Takiś bystry elliot?? To zakwalifikuj mi nową Octavię - hatch. czy sedan? Cytuj
ponti Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 może?? ale w jakim państwie w DR wpisują ilość drzwi?? Cytuj
elliot Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Takiś bystry elliot?? To zakwalifikuj mi nową Octavię - hatch. czy sedan? Jest to pięciodrzwiowy hatchback, dodam że nie jest to żadna nowość w skutecznym robieniu z ludzi idiotów Fakt, bryłowo jest to sedan. Prekursorem takiego stylu jest chociażby Seat Toledo I, który bryłą jest ewidentnym sedanem, natomiast ma piąte drzwi i poprzez te drzwi homologowany jest jako hatchback. Ale akurat Octavia to pikuś, nowy Superb o tu można mieć niezła zagwozdkę ponieważ poprzez wciśnięcie jednego przycisku robisz z niego raz hatchbacka, a raz sedana (zmienia się system otwierania klapy). Przykłady można mnożyć, taki Golf V, ewidentny hatchback, może nieco 'napompowany' patrzysz w homologację, a tu wielozadaniowy Nie wspomnę już nowego VW Passata CC. To auto to profanacja coupe! .......... kto widział czterodrzwiowe Coupe?!! To jak nazwanie malucha hatchbackiem. Niedługo zaczną jeździć kombi ze składanym brezentowym dachem homologowane jako Cabrio Cytuj
blakop Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 nowy Superb o tu można mieć niezła zagwozdkę ponieważ poprzez wciśnięcie jednego przycisku robisz z niego raz hatchbacka, a raz sedana (zmienia się system otwierania klapy). Oczywiście o tym superbie właśnie myślałem a napisałem o octavii hehe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi