Lotek Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Witam! Znowu zamieszczam to samo pytanie(wcześniejsze admin usunął ze względu na duże litery). Nie wiedziałem,że nie można pisać dużymi literami bo ponoć krzyczałem nimi .Pozdrawiam admina Taki przypadek:samochód podstawiony do zmian z ciężarowego/osobowy.Klient okazuje pozwolenie czasowe pojazdu z wk.Czy mogę wykonać zmiany na podstawie tego dokumentu? Cytuj
Rowan Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Taki przypadek:samochód podstawiony do zmian z ciężarowego/osobowy.Klient okazujepozwolenie czasowe pojazdu z wk.Czy mogę wykonać zmiany na podstawie tego dokumentu? PC jest dokumentem równorzędnym z DR więc jak najbardziej można takie badanie wykonać. PC wydawane jest min właśnie w celu przejazdu na wykonanie BT Cytuj
Dabek Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 PC wydawane jest min właśnie w celu przejazdu na wykonanie BT Jeśli jest wydawane z czerwonymi blachami to m.in. na bdania techniczne. W pozostałych przypadkach na czas przeprowadzenia postępowania administarcyjnego dotyczącego rejejstarcji pojazdu. Ja bym się upewnił w WK, który wydał PC jak podejdą do tematu. Zamawiają DR na ciężarowy, zmieniają się dane pojazdu. Dla mnie to nie problem, ale życie pokazuje, że jest wiele osób, które mogą uważać inaczej. Cytuj
sebastian Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 To bardzo czesta praktyka PC i opis zmian z ciezarowego na osobowy, dla mnie to tej samej wartosci dokument co DR wiec bez problemu wykonuje badanie ale z grzecznosci informuje wczesniej ze bedzie trzeba wymienic dowod jak zostaly juz wyslane dokumenty do DR. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi