Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
oto jest pytanie

Oj zaraz łapówka....!!!!Jak "klepniesz"to bierzesz łapówkę...???? :razz:

To dowód wdzięczności za miękkie serce czyli prezent...!!!! :D

Napisano

kiedyś powiedział mi jeden z klientów coś takiego fajnego :

" Przed badaniem - Łapówka i tego nie można bo karalne "

" Po badaniu - dobry gest lub prezent i to już nie jest karalne :) ''

Napisano

Panowie podejrzewam ze chyba nikt z Was nie miał takiego numeru jak ja wczoraj.

Podjezdza gościu-klient..???na SKP BMW i oświadcza ze chce zrobić OBT bo policja

zabrala mu DR.Oczywiście oświadczam ze nie ma sprawy-poproszę pokwit.DR i

jedziemy... :D /myślałem o BMW/.Wtedy dopiero zaczęła się "jazda".Oswiadcza mi ze

to nie chodzi o BMW ale o inny sam.Oświadczam mu ze nie widzę problemu,proszę

przyjechać i zrobimy OBT.Z jego wypowiedzi zrozumiałem ze ten sam.chyba stoi na

parkingu policyjnym ale nie ma problemu,on ma jego zdjęcia ktore mogę obejrzeć

bo na zdjęciach ten sam.bardzo dobrze wygląda i nie ma z nim problemu... :D

Ja mu wtedy odpowiedzialem ze mam tez przy sobie zdjęcia swojej "ślubnej"-babci

która tez na nich wygląda super.A najgorsze z tego wszystkiego to ze mnie

zle potraktował- "wycenil "tylko na 200,- :razz: Jak by podszedł powaznie do sprawy,

000 000.- i jakaś mądra cyfra z przodu to kto wie..???? :D

Ps.Zero fantazjI.Zdarzenie z 22.01.2010r

[ Dodano: 23-01-2010, 21:39 ]

Ps.To juz chyba łapówa...????? :x

Napisano
on ma jego zdjęcia ktore mogę obejrzeć

bo na zdjęciach ten sam.bardzo dobrze wygląda i nie ma z nim problemu...

Skoro w planach są badania wyjazdowe to dlaczego nie dorzucić badania w/g zdjęć. :D:D:D

Napisano
to dlaczego nie dorzucić badania w/g zdjęć. :D :D :D

...albo na słowo honoru... :-D

Napisano
Ps.To juz chyba łapówa...?????

Ponoć jeden diagnosta wysokością łapówki odstraszał klientów którzy chcieli "w ciemno".

- Panie chciałem zrobić przegląd bez przyjeżdżania.

- 3000 to kosztuje

A było to parę ładnych lat wstecz

Napisano
3000 to kosztuje

DARIO-dla mnie taka suma to zniewaga,widziałes mój cennik od ilu zaczynam

negocjacje...!!! :D

Napisano
widziałes mój cennik od ilu zaczynam

negocjacje...!!!

Przynajmniej będziesz miał się za co bronić :DA jaka podstawa do emerytury :D

Napisano
Przynajmniej będziesz miał się za co bronić

W tym wlasnie widzę całe sedno sprawy... :D::hey

Napisano
To juz chyba łapówa.

Coś TY chłopie, to dopiero próba przekupienia,,,

A jaka podstawa do emerytury

No chyba nie dasz tego do Zusu,- sprzeniewierzą wszystko ,,,

Napisano
Zusu

Zakład Utylizacji Staruszków - to coś dla Regana :evil:

Ani prezenty ani łapówki nie wchodzą w grę. Zdarza się, że klient nie chce reszty (złotówka) ale i tak zawsze kładziemy na stół.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Zakład Utylizacji Staruszków - to coś dla Regana

Napoleon......!!!!! :evil:

Małe toto a gadatliwe....ze hej.... :D

Napisano

Ja bym wezwał policję gościa by zakuli a i DR z BMW może by zatrzymali :evil: wtedy nie było by problemu z badaniem.

Napisano
Małe toto a gadatliwe....ze hej....

Diagnosta musi mieć gadane żeby słowem mówionym zmęczyć przeciwnika(klienta). :D

Napisano
Ja bym wezwał policję gościa by zakuli a i DR z BMW może by zatrzymali :evil: wtedy nie było by problemu z badaniem.

I ciągał byś się póżniej po sądach a wystarczy takiego gościa kopnąć z całej siły w du.pę i głowy sobie nie zawracać :evil:

Napisano
I ciągał byś się póżniej po sądach a wystarczy takiego gościa kopnąć z całej siły w du.pę i głowy sobie nie zawracać

To na nic I pewnie by Cię ciągał po sądach za "pobicie"? Myślę ze można to bezkolizyjnie zrobić 8)

Napisano
głowy sobie nie zawracać

Chyba jednak najlepsze wyjście z sytuacji....

• 1 year later...
Napisano
Bo kto jak nie Ty-mylę sie ?

:*

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 1 month later...
Napisano

No teraz przegiąłeś... ile razy będziesz jeszcze wklejał w różne tematy??

Napisano
No teraz przegiąłeś... ile razy będziesz jeszcze wklejał w różne tematy??

Ale jesteś czujny,ale rzeczywiście gość "jedzie"

Napisano
Ale jesteś czujny

No ktoś być musi czujny żeby był porządek jako taki :);)