ponti Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 czy można zrobić coś takiego: ( pytam się z ciekawości ) Samochód diagnosta spr. na jednej stacji ,a podbija DR na drugiej z tym że pojazd na drugą stację nie przyjeżdża ?? W sumie poświadczenie nie prawdy to nie będzie bo on wie o tym że pojazd jest sprawny i sprawdzony przez niego. Albo diagnosta ma swój warsztat i dłubie po godzinach.Naprawia samochód ,a później go podbija nie przyjeżdżając na SKP < chyba że sobie nie wierzy i Sprawdza jeszcze raz > Cytuj
mirek.g Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Tak być nie może,pojazd na Stacji ma być przebadany i tylko ta stacja potwierdza wykonanie badania,każda inna sytuacja to badanie bez pojazdu ............. Cytuj
ponti Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 a jak diagnosta pracuję na 2 stacjach?? na 1 spr a na drugiej podbija?? to co on na 1 stacji inaczej spr?? Cytuj
adam1501 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 a jak diagnosta pracuję na 2 stacjach??na 1 spr a na drugiej podbija?? to co on na 1 stacji inaczej spr?? Pracowałem tak kiedyś ale nie przyszło mi do głowy coś takiego i podejrzewam, że w razie W ciężko byłoby się wyspowiadać... Cytuj
Regan55 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 podejrzewam, że w razie W ciężko byłoby się wyspowiadać... W tym wypadku nie ma co podejrzewać to jest pewniak a podbija DR na drugiej z tym że pojazd na drugą stację nie przyjeżdża ?? Masz kolego poczucie humoru.... Cytuj
jarolud Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Samochód diagnosta spr. na jednej stacji ,a podbija DR na drugiej z tym że pojazd na drugą stację nie przyjeżdża ?? Czy nie musi wystąpić zgodność numerów pieczątek z numerami SKP na której się robi badanie ? Przecież diagnosta i jego pieczątki są "przypisane" do określonej stacji Sprawdzam auto w Wiedniu jadę do Polski i tu podbijam przegląd.W Wiedniu był samochód ok Cytuj
danielg539 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Albo diagnosta ma swój warsztat i dłubie po godzinach.Naprawia samochód ,a później go podbija nie przyjeżdżając na SKP < chyba że sobie nie wierzy i Sprawdza jeszcze raz > Niech otworzy swą prywatną SKP! Cytuj
JANUSZ60 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Diagnosta może na trzech stacjach pracować , ale jaj robić nie musi ,,, Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Panowie ,podbijamy tam gdzie sprawdzamy Krótko i na temat. Cytuj
adam1501 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Panowie ,podbijamy tam gdzie sprawdzamy W garażu ciężko nie ma rejestru pod ręką Cytuj
Regan55 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 W garażu ciężko nie ma rejestru pod ręką A Tobie czasami nie siadła juz na kolanach Twoja "Walentynka"....!!!! Cytuj
jarolud Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 A jak będą nagrywać? To co wtedy? No ale czy jest to zabronione ? Sprawdził podzespoły na innej SKP Wjechał na swoją , żeby kamera zarejestrowała, zgodną z pieczątkami i potwierdził sprawność do DR. Powiedzmy ze na swojej zrobił tylko identyfikację Pracowałem na JW SKP i do godziny 15-tej wojskowe a potem prywatne . I tak nie raz było ze w godzinach pracy dla JW jakiemuś trepowi się robiło przegląd a do rejestru po 15-tej [ Dodano: 12-02-2010, 07:02 ] Tak pracuje zwykła "drukarnia". Nie nazwał bym tego procederu drukarnią . W drukarni nie trzeba auta w ogóle, sprawdził pojazd tylko ze na innej SKP. Cytuj
markes30 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Panowie nie piszcie takich rzeczy. To forum naprawdę różni ludzie czytają a anonimowość w internecie to tylko iluzja! Cytuj
jarolud Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Panowie nie piszcie takich rzeczy. To forum naprawdę różni ludzie czytają a anonimowość w internecie to tylko iluzja! Spokojnie, omawiamy hipotetyczny przypadek Jaki cel miałaby taka zabawa Na jednej sprawdzam na drugiej podbijam ? Ktoś wytłumaczy Cytuj
Jacdiag Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Jaki cel miałaby taka zabawa np. na jednej masz wypłatę stałą a na drugiej % od utargu ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
DARIO64 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Panowie ,podbijamy tam gdzie sprawdzamy W garażu ciężko nie ma rejestru pod ręką A jak będzie miał wersję sieciową w laptopie. [ Dodano: 12-02-2010, 11:26 ] . W drukarni nie trzeba auta w ogóle, sprawdził pojazd tylko ze na innej SKP Jackow napisał/a: A jak będą nagrywać? To co wtedy? To dla panów w czerni będzie to drukarnia i nie będzie tłumaczenia Cytuj
jarolud Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 np. na jednej masz wypłatę stałąa na drugiej % od utargu ... lub na jednej mają rolki przystosowane do napędu stałego 4x4 Jest jeszcze jeden powód dlaczego o tym piszemy Linia obrony dla pocztowców :- ) Pieniądze biorę jedne tzn na 1 skp Właściciel tej SKP od stałej powinien zrobić od % Jakiś konflikt interesów zatrudniając po sąsiedzku jednego diagnostę To dla panów w czerni będzie to drukarnia i nie będzie tłumaczenia Dlaczego? Na tej od stałej SKP sprawdziłem podzespoły a na tej od % też wjechałem na skp tylko sprawdziłem identyfikację , bo będąc na skp od stałej sprawdziłem sobie podzespoły i wiem ze auto jest ok. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Spokojnie, omawiamy hipotetyczny przypadek D Na tej od stałej SKP sprawdziłem podzespoły a na tej od % też wjechałem na skp tylko sprawdziłem identyfikację , bo będąc na skp od stałej sprawdziłem sobie podzespoły i wiem ze auto jest ok. To forum naprawdę różni ludzie czytają Hipotetycznie-" ktoś" z czytających przedłoży pod dyskusje projekt zmiany ustawy PoRD-"Diagnosta może być zatrudniony tylko na jednej SKP". Projekt -"przejdzie" Cytuj
jarolud Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Hipotetycznie-" ktoś" z czytających przedłoży pod dyskusje projekt zmiany ustawy PoRD-"Diagnosta może być zatrudniony tylko na jednej SKP" Ktoś też chce zlikwidować obowiązek obt i nie sądzę żeby czytał to forum Głupich pomysłów nie trzeba podkładać sami na nie wpadają Cytuj
danielg539 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Głupich pomysłów nie trzeba podkładać sami na nie wpadają Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi