Gość Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 może jeszcze za głupi jestem, bo młody ale proszę mi powiedzieć gdzie w nowych dowodach rejestracyjnych przystawiać pieczątkę imienną??? Cytuj
Sebastian ZG Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Nie przystawiać. Do nowego dowodu rejestracyjnego wbijasz tylko pieczątke identyfikacyjną (ta kwadratowa). Cytuj
Piotr Barczuk Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 A gdzie jest zapisane ze w starym trzeba wbić imienną ? Piotr Barczuk Cytuj
pan siara Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 może i nie ma ale spróbuj jej nie wbić. Cytuj
Piotr Barczuk Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Ostatno jakiś cwierć inteligent z policji opieprzył klienta ze pieczątka nie jest czerwona zostało przywiaznie do koloru z czasów ZOMO czy jak ? Piotr Barczuk Cytuj
Wojciech Jania Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Ostatno jakiś cwierć inteligent z policji opieprzył klienta ze pieczątka nie jest czerwona zostało przywiaznie do koloru z czasów ZOMO czy jak ? Piotr Barczuk Ponoć jest przepis (może ktoś go znalazł), że wszystkie pieczęcie urzędowe powinny być koloru czerwonego. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Ponoć jest przepis (może ktoś go znalazł), że wszystkie pieczęcie urzędowe powinny być koloru czerwonego. Nie ma takiego przepisu ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
kontroler2 Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Widziałem w dowodzie pieczątkę koloru buraczkowego i trochę w rogu zieloną. Pewnie pomyliły się flakoniki przy uzupełnianiu tuszu, albo to takie specjalne zabezpieczenie przed podrobieniem. Cytuj
jaka Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Pieczątka tylko "kwadratowa" i tyle.Faktycznie był kiedyś przepis że wszystkie pieczątki urzędowe wystawiane były w kolorze czerwonym. Cytuj
Piotr Barczuk Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 A skąd wiesz ze tylko "Kwadratowa" - czy to gdzie jest zapisane ? Piotr Barczuk Cytuj
gladki Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 w poprzedniej stacji w której pracowałem dostaliśmy takie wytyczne ze starostwa,od bardzo miłej pani naczelnik. A tak na marginesie pozdrawiam panią pani HANIU Cytuj
Piotr Barczuk Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Z uporem maniaka przypominam ze prawo stanowi w tym kraju Sejm, ustawy wykonawcze preparuje minister. A pani Hania co tu ma do gania ? Piotr Barczuk Cytuj
berecik Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Pani Hania jako pirwsza Ciebie opieprzy Cytuj
08/15 Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Ja do poduszki w pieczątce wlewam dwa kolory tuszu co daje niepowtarzalny odcień kupy łosia o poranku. Może to mało estetyczne ale w razie próby podrobienia mojej pieczątki będe mógł od razu rozpoznać czy to moja. Cytuj
jaka Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Panie Piotrze B.Pan wszystkich "zabija" ja widzę przepisami i dobrze, ale trochę rozsądku gdzie w nowym dow. rej. postawić pieczęć imienną.I wiem!!! że dz.u porusza ten temat tylko jestem w domu i nie mam możliwości sprawdzenia.Ale poszukam. Cytuj
gladki Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Powinien obowiązywac czerwony tusz wszystkich diagnostów,a nie kolory typu LILA-RÓŻ,bo niektóre dowody rejestracyjne wygladają jak legitymacja SAMOOBRONY Cytuj
Wojciech Jania Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 w poprzedniej stacji w której pracowałem dostaliśmy takie wytyczne ze starostwa,od bardzo miłej pani naczelnik. No właśnie - też mamy takie wytyczne ze starostwa - ale od pani Lucynki (pozdrowionka) Cytuj
gladki Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 kurde w którym starostwie nie pracują BABY Amyslałem że sam byłem pod pantofelkiem pani HANI Cytuj
berecik Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Należy umówić się z panią Hanią i na osobności przedyskutować ... Cytuj
gladki Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Należy umówić się z panią Hanią i na osobności przedyskutować ... Wielkie szczęście że niewidziałeś tej pani HANI oczy (stara panna) to chyba wszystko wyjaśnia Cytuj
Piotr Barczuk Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Panie Piotrze B.Pan wszystkich "zabija" ja widzę przepisami i dobrze, ale trochę rozsądku gdzie w nowym dow. rej. postawić pieczęć imienną.I wiem!!! że dz.u porusza ten temat tylko jestem w domu i nie mam możliwości sprawdzenia.Ale poszukam. Oj da się da da - na własne oczy widziałem A jak znajdziesz dziennik ustaw który rozstrzyga jaką pieczatkę i gdzie w dowodzie to chętnie zpoznam się Piotr Barczuk Cytuj
abc Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Chyba udzielę ostrzeżenia wszystkim dyskutującym /może zrobi to moderator wstyd aby diagnosta nie wiedzial co ma wbijac do dowodu / czytajcie, czytajcie, czytajcie - jesteście diagnostami Dz.U.03.192.1878 2004-10-01 zm. Dz.U.04.211.2147 §1 2005-08-11 zm. Dz.U.05.139.1168 §1 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 27 września 2003 r. w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach § 11. 1. Dowód rejestracyjny, pozwolenie czasowe, w tym pozwolenie czasowe badawcze, z zastrzeżeniem ust. 2-7, wystawia się zgodnie z następującymi zasadami: .... 4. Dokumenty, o których mowa w ust. 1, podpisuje się i oznacza zgodnie z następującymi zasadami: 1) dowód rejestracyjny: a) na stronie 1 w rubryce "ORGAN WYDAJĄCY" - drukuje się nazwę i adres siedziby organu rejestrującego, b) na stronie 3 i 4 w rubryce "ADNOTACJE URZĘDOWE" - adnotacje urzędowe potwierdza się wpisaniem daty zamieszczenia adnotacji, podpisem oraz przystawia się okrągłą pieczątkę organu rejestrującego, c) na stronie 2 w rubryce "TERMIN BADANIA TECHNICZNEGO" w miejscu "mp." - przystawia się okrągłą pieczątkę organu rejestrującegojeżeli termin ten wpisuje organ rejestrujący albo pieczątkę identyfikacyjną uprawnionego diagnosty, jeżeli termin ten wpisuje uprawniony diagnosta; przepis art. 82 ustawy stosuje się odpowiednio; widzę, że zapominacie o tym rozporządzeniu - ale również ono WAS dotyczy - dopuszczacie pojazd do ruchu pozdrawiam Cytuj
Psuj Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Chyba udzielę ostrzeżenia wszystkim dyskutującym /może zrobi to moderator Dobra dobra nie wycieraj się moderatorem . Ostrzeżenia są za niewłaściwe zachowanie a nie za to, że ktoś szuka odpowiedzi... A kto pyta nie błądzi i idzie prosto do łóżka... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi