Skocz do zawartości
“Wyzwania współczesnej diagnostyki pojazdów - Hybrydy, Motocykle, Tachografy - Cykl Szkoleń 30 lat IT.NORCOM” - POZNAŃ ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki program wybrać na OSKP? znam tylko patronat napiszcie coś o innych programach

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JANUSZ60

11

• Góral81

7

• Qnick

6

• Psuj

5

Top Posters In This Topic

Napisano

Napiszcie coś koledze na PW o tych programach, na ogólnym forum niekoniecznie będzie to postrzegane jako wiarygodne. Zaraz się głosy podniosą, że kasujemy i moderujemy posty ...

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=oprogramowanie+dla+skp&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=6561f735a7909ab0

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Jaki program wybrać na OSKP?

Powiedz jak Ci doradzić, skoro każdy pracuje na jednym, nie znając innych ???

Napisano

I po co piszesz takie głupoty ?

Spotkasz tu przecież diagnostów z różnych części Polski i pracujących na różnych programach, niekoniecznie na sofcie NORCOM'u.

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano
pracujących na różnych programach,

jeśli są tacy to ok, bo tylko oni mogą oceniać porównując możliwości danych programów,,,

Napisano

A u mnie nie ma programu Norcomu a na forum jestem i bardzo sobie to cenię, a mój program to taki archaiczny jeszcze w DOSOWY ale działa i nawet paczki do cepiku ma wysyłać w co też nie wierzyłem a już myślałem że w końcu go zmienią a tu zonk :x

Napisano

Znam co najmniej kilkunastu takich diagnostów, którzy logują się systematycznie na forum i którzy to porównanie mają i spokojnie mogą to koledze wytłumaczyć. Pytanie, czy będą chcieli.

Moje zdanie się nie liczy, bo (teoretycznie) nie będę obiektywny - więc głosu nie zabieram. Ale swoje wiem. :P

Napisano

NO głosu nie zabieraj - bo wróg podsłuchuje i znów może zacząć się wymiana nic nie dających postów :x

Napisano

Przygodę z programami zacząłem on Norcomu następnie jak zmieniłem miejsce pracy to tam był patronatu program a teraz znów jestem na norcomowskim i porównując oba to z mojej perspektywy 1:0 dla norcomu. Przede wszystkim uaktualnienia i obsługa techniczna wzorowa. Nie mam w norcomie wykupionej zdalnej obsługi ale nigdy nie zdarzyło mi się aby odmówiono pomocy.

Napisano
1:0 dla norcomu

bardziej wychodzi na 2:1 skoro dwa razy w Norcomie,,,

Napisano

Pracuję w drugim miejscu na patronacie, ale poprzednio przez 3 lata na norcomie i muszę powiedzieć że jest lepszy (bardziej czytelny).

Napisano

a to już 2:0 ,,,

nie narzekam na Patronat,,, być może dlatego, że nie znam Norcoma ,,,

u mnie w powiecie to monopol,,,

Napisano

Ja pracuje na SKP PRO choć niemoge poruwnać go z innymi programami to mogę powiedziec ze jest to całkiem niezłe oprogramowanie proste w obsłudze

Napisano

No ja pracuje na NORCOMIE oraz na TÜVPOL programy oba są w porządku jednak NORCOM ma więcej opcji także jeśli teraz miałbym wybrać z dwóch lepszy to oczywiście NORCOM wygrywa.

Mam nadziej że szef mnie nie wywali :D

A przecież można postarać sią o wersje DEM są darmowe i dostępne i samemu ocenić pewnie nie ma tam wszystkich opcji do wglądu ale dużo daje już takie porównanie :D

Napisano

Klienci bardzo chwalą sobie moduł SMS-owy, czyli automatyczne przypominajki o kończącym się badaniu. Nie wiem czy inne oprogramowanie ma taką opcję i tak zautomatyzowaną jak Norcom.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Nie wiem czy inne oprogramowanie ma taką opcję

W menu Patronatu jest, ale ile stacji tego używa ?, boję się, że niewiele ,,,

Napisano
W menu Patronatu jest, ale ile stacji tego używa ?, boję się, że niewiele

Dokładnie,u mnie wysyłają sms-y z komórki bo mają bezpłatne,a info że jest opcja wysyłania z programu pozostało bez odpowiedzi.

Napisano

Ja mam Patronat na dwóch stacjach, ogólnie nie ma problemów... wszystko śmiga, jedyne jak wirus windows zaatakował to się sypało. Ale do Patronat jest płatnie dostępny program "Kontakty" który pozwala na wysyłanie smsów i drukowanie zaproszeń pocztowych. Ale muszę przyznać że go nie polecam, gdyż bardzo skomplikowane jest wysyłanie sms. Należy mieć kartę z ERY, bramkę, żetony na bramce, zapisywanie kontaktów jako txt, kłopotliwe strasznie.

Patronat :ok

Kontakty :nook

Napisano
gdyż bardzo skomplikowane jest wysyłanie sms.

W Stacji wszystko idzie z automatu. Ustala się tylko jaki tekst ma wysłać i ile dni przed końcem tnb i nic więcej mnie nie interere. W programie mam wykaz wysłanych i doręczonych sms-ów a fakturka przychodzi regularnie z Norcomu. I wcale nie jest drogo.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
I wcale nie jest drogo.

Tym bardziej, że wygoda kosztuje ,,,a buble często są droższe niż coś porządnego ,,,

Napisano
gdyż bardzo skomplikowane jest wysyłanie sms.

W Stacji wszystko idzie z automatu. Ustala się tylko jaki tekst ma wysłać i ile dni przed końcem tnb i nic więcej mnie nie interere. W programie mam wykaz wysłanych i doręczonych sms-ów a fakturka przychodzi regularnie z Norcomu. I wcale nie jest drogo.

W takim razie gratuluję i zazdroszczę :/ To jest DUŻY PLUS