Arizona Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Witam, panowie, jak u was wygląda sprawa z pieczątkami imiennymi osób z wyższym wykształceniem. Jak macie stopień inż lub mgr to na pieczątce też, czy tylko Uprawniony Diagnosta Stefan Konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 u nas jak kto ma tytuły to, to na imiennej pieczątce też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 u nas jak kto ma tytuły to, to na imiennej pieczątce też jest. u mnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arizona Napisano 12 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2010 też tak zauważyłem, że są. A pytam dlatego, że właśnie ukończyłem studia inżynierskie i chciałem zmienić pieczątkę, na co Pani z WK stwierdziła, że nie ma takiej opcji... że tu wielu inżynierów jest i nikt nie ma stopnia wpisanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 też tak zauważyłem, że są. Wpisywanie tytułów na pieczątkach czy drzwiach biur wyszło właśnie z mody, ale jeśli Ty chcesz to nikt nie powinien Ci tego zabronić,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Wpisywanie tytułów na pieczątkach czy drzwiach biur wyszło właśnie z mody, ale jeśli Ty chcesz to nikt nie powinien Ci tego zabronić,,, Wzór pieczątki, zawarty w Dz.U.155 "sugeruje" wpisywanie tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 na co Pani z WK stwierdziła, że nie ma takiej opcji... że tu wielu inżynierów jest i nikt nie ma stopnia wpisanego. Podejrzewam, że jak udasz się do najbliższej "pieczątkarni" i wykonasz sobie druga pieczątkę z tytułem to nawet nikt się nie zapyta czy masz takowy Analogicznie jak zmieniła się w 2004 czcionka w pieczątce imiennej to do tej pory nie którzy diagności używają starego wzoru i jakoś nic się z tym fantem nie dzieje... Natomiast na serio nie powinno być problemu z załatwieniem tej sprawy w sposób jak najbardziej legalny po zgłoszeniu się do magistratu ze stosownym dyplomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Ja mam tytuły ale na pieczątce imiennej w obecnej Firmie nie figurują i nie płaczę z tego powodu choć w poprzedniej pracy miałem wpisane na pieczątce imiennej tytuły uzyskane na studiach ale tam szef zwracał na to szczególną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Ja mam długie nazwisko i mi się nie mieści na imiennej , ale co tam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janmarek Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Tytuły typu mgr. inż. docent, doktor nauk itp. w dzisiejszych czasach stosuje się tylko tam gdzie ma to bespośredni związek z wykonywaną pracą, np.na uczelniach,instytutach naukowych,szkołach,itp. Tytuł w maszym zawodzie i w innych, typu administracja,zawody publiczne,nie powinno się stosować gdyż nie są one związane z naszą pracą,są raczej reliktem poprzedniej PRL-owskiej epoki. Nie jest to nigdzie napisane , ale jest to teraz ogólnie stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 nie powinno się stosować gdyż nie są one związane z naszą pracą A jeśli masz wykształcenie techniczne o specjalności samochodowej i pracujesz jako diagnosta to też nie jest związane? Na kilku niemieckich dokumentach widziałem, że podają tytuł więc chyba to nie relikt PRL-u. Ja nie mam na pieczątkach tytułu, ale jesli ktoś chce je mieć to uważam, że nikt nie może mu wytykać łamania jakichś zasad ( kulturowych, zwyczajowych?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janmarek Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 A jeśli masz wykształcenie techniczne o specjalności samochodowej i pracujesz jako diagnosta to też nie jest związane? Na kilku niemieckich dokumentach widziałem, że podają tytuł więc chyba to nie relikt PRL-u. Ja nie mam na pieczątkach tytułu, ale jesli ktoś chce je mieć to uważam, że nikt nie może mu wytykać łamania jakichś zasad ( kulturowych, zwyczajowych?) Czy spotkałeś się z pieczątką imienną diagnosty żeby było napisane tech.sam. Jan jakiś tam? Bo ja nie.Przecież też nikt technikowi sam. nie zabroni żeby się tytułował. Ja mam jeszcze dyplom mistrza rolnika to przecież też mi nikt nie zabroni walnąć sobie pieczątki ze wszystkimi moimi tytułami na pieczątce A zapomniałem dodać że jestem jeszcze czeladnikiem murarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 czy spotkałeś się z pieczątką imienną diagnosty żeby było napisane tech.sam. Jan jakiś tam? Mylisz pojęcia,,, http://pl.wikipedia.org/wiki/Tytu%C5%82_naukowy#Tytu.C5.82_naukowy_a_stopnie_naukowe_i_tytu.C5.82y_zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcs Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Czy spotkałeś się z pieczątką imienną diagnosty żeby było napisane tech.sam. Jan jakiś tam? Bo ja nie.Przecież też nikt technikowi sam. nie zabroni żeby się tytułował. Ja mam jeszcze dyplom mistrza rolnika to przecież też mi nikt nie zabroni walnąć sobie pieczątki ze wszystkimi moimi tytułami na pieczątce A zapomniałem dodać że jestem jeszcze czeladnikiem murarskim To o czym piszesz to nie są tytuły zawodowe. A w podpisie i na własnej imiennej pieczątce można umieszczać wszystko, tylko że są granice śmieszności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Panowie ja mam tytuł mgr inż, specjaloności samochodowej i jak najbardziej pan w wydziale komunikacji przy wyrabianiu pieczątek powiedział że jak najbardziej można sie tutułować. Zwróćcie uwagę na pieczątki rzeczoznawców i innych nam podobnych, tam też są tytuły. Wiec jak sie ma to myśle ze warto stosować a nie trzymać tytuł w szawce lub w barku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 w barku. W barku nie polecam-moze wyparować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Ja też mam w barku........... i paruje ale do gardła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez76 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 A ja mam w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Ja nie napiszę gdzie mam Ale widziałem pieczątki poprzednich BT i mieli nawet tytułu doktora. Jak się ma wykształcenie to warto chyba czasem się pochwalić, choć w dzisiejszych czasach ten tytuł trochę stracił na wartości o maturze nie wspomnę (prawie każdy baran ma dzisiaj maturę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 (prawie każdy baran ma dzisiaj maturę) Znam inne powiedzenie:Im więcej szkoły tym gorszy głupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elliot Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Tytułowanie mgr inż. (nie wiadomo czego) odeszło do lamusa. Ale jak ktoś chce mieć na pieczątce to przecież jego sprawa, bo jego pieczątka Co innego stopnie naukowe. Ostatnio widziałem pieczątkę człowieka który prowadzi działalność gospod. JEDNOOSOBOWĄ (nikogo nie zatrudnia) - Dyrektor mgr inż. ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janmarek Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 A ja dalej sądzę żę na pieczątce diagnosty nie powinno być tytułu tylko samo nazwisko i imię. Jeżeli już ktoś chce się pochwalić swoim wykształceniem to może sobie zrobić osobną pieczątkę Np.Diagnosta mgr.inż. Jan XXXX,lub gdy ma jakieś stanowisko to np.Kierownik SKP mgr.inż. Jan XXXXX. Przecież teraz prawie każdy ma ukończone jakieś studia,większość młodych nie pracuje w w zawodzie wyuczonym , tylko idzie tam gdzie jest praca. Taki powiedzmy inż. rolnik,lub mgr.zażądzania załapie się w sklepie z częsciami samochodowymi,przepracuje 2 lata i już może zostać diagnostą. Chcę po prostu powiedzieć że teraz wyższe studia to jest standard i nie ma się czym chwalić Ale jeżeli ktoś chce, to nie mam osobiście żadnych zastrzeżeń. Ps. Są jeszcze wizytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 A dawniej a nawet bardzo dawniej jak byłem jeszcze młody to na pieczątkach imiennych bywało że przed nazwiskiem jak kto nie miał tytułu był w nawiasie minus a jak ktoś miał to był wpisany. Ja spotkałem kilka razy takie pieczątki więc może ktoś starszy stażem się wypowie czy tak było. Uprawniony Diagnosta (-) Jan Kowalski p.s. Nie obrażając Jana Kowalskiego[/center] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 jeszcze dawniej pisało ; uprawniony do badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arizona Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2010 W Dzienniku Ustaw we wzorze pieczątki imiennej uprawnionego diagnosty jest Uprawniony diagnosta inż. Jan Kowalski tak więc, ta opcja mi odpowiada Nie uważam, że ukończenie szkoły wyższej to standard, jeśli chodzi o mężczyzn. Przynajmniej nie w moim otoczeniu. Wielu znajomych zaczęło, mało skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi