damdi Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Witam czy przy przeróbce z cięzarowego na osobowy z 4 miejsc na 5 trzeba zmienic tez mase wlasna i ladowność?dotyczy to golfa 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 czy przy przeróbce z cięzarowego na osobowy z 4 miejsc na 5 trzeba zmienic tez mase wlasna i ladowność?dotyczy to golfa 4. Ja nie zmieniam masy własnej (bo kratka aż tyle nie waży) to raz a dwa to że samochód osobowy nie posiada ładowności kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damdi Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 czyli w miejsce ladownosci na zaswiadczeniu nic nie wpisac, bo golf ciezarowy ma w dowodzie wpisana ladownosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Jak wpiszesz w osobowym ładowność też nikt ci głowy nie urwie, w końcu w PORD nie jest określone, że ładowność mają tylko ciężarówki. Ostatnio nawet dla specjalnych określa się często ładowność. Co do masy własnej - faktycznie można uznać, że nie zmieniła się znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 a dwa to że samochód osobowy nie posiada ładowności To wcale nie jest takie oczywiste, ale jak zwykle są dwie szkoły,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 ale jak zwykle są dwie szkoły,,, I jak zwykle kazdy ma rację...A ja pisze i nikt mi glacy nie"zmyl".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 A ja pisze i nikt mi glacy nie"zmyl".... Ja piszę zawsze, mój zmiennik nigdy i obaj robimy dobrze (czyt.źle ),,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Ja piszę zawsze, mój zmiennik nigdy i obaj robimy dobrze (czyt.źle ),,, No właśnie u mnie nikt nie pisze ładowności w sam. osobowych i też nikt się nie czepia, a może to tylko do czasu aż komuś się nie spodobamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Ja też często piszę ładowność w osobowych i nie było problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Kontrolerzy z TDT wymagają, aby wypełniać wszystkie możliwe do wypełnienia rubryki w DIP-ie i dlatego ja wpisuję ładownośc w osobowych i specjalnych. Tak na marginesie, to podczas kontroli napisali mi w uwagach, że nie wpisowałem w DIP-ie liczby miejsc leżących w samochodach osobowych i dlatego teraz wypełniam wszystkie mozliwe do wypełnienia rubryki w DIP-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 że nie wpisowałem w DIP-ie liczby miejsc leżących w samochodach osobowych Żartujesz , mam nadzieję ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Żartujesz , mam nadzieję Nie. Poważnie to wpisali w uwagach pokontrolnych. Jak będzie więcej niedowiarków to zamieszczę skan tego protokołu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Co sugerowali , zero miejsc leżących czy wszystkie, jeśli rozkładane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 zero miejsc leżących Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 że nie wpisowałem w DIP-ie liczby miejsc leżących w samochodach osobowych i dlatego teraz wypełniam wszystkie mozliwe do wypełnienia rubryki w DIP-ie. a nie powinno być zgodnie z opisem DIP-u UWAGA:W pozycjach niedotyczących danego rodzaju pojazdu należy umieścić znak "X" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 a nie powinno być zgodnie z opisem DIP-u Cytat: UWAGA: W pozycjach niedotyczących danego rodzaju pojazdu należy umieścić znak "X" Taką ewentualnośc też dopuszczają ale pod warunkiem, że w pozycji 18 DIP-u wpiszesz X/X, bo jesli wpiszesz samo X to jest to traktowane jako błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Sądzę, że jest to nadinterpretacja panów kontrolujących, bo jak dla danej pozycji w DIPe ma się pojawić "x" to dotyczy on całej pozycji a nie poszczególnych jej składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 pod warunkiem, że w pozycji 18 DIP-u wpiszesz X/X, Na to to faktycznie moglibyśmy przystać ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 jak dla danej pozycji w DIPe ma się pojawić "x" to dotyczy on całej pozycji a nie poszczególnych jej składników. Też tak uważałem. Podobnie jest z poz 17, gdzie koniecznie trzeba pisać np. 5/5, bo jeśli jest wpisane samo 5 to jest źle. Trochę to dziwne, bo jeżeli w poz. 18 jest X/X, to oczywiste jest, że całkowita liczba miejsc jest równa liczbie miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arafal25 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 A ja ostatnio miałem subaru legacy na zmianę pojazdu z ciężarowego na osobowy 4 miejsca na 5. Dodam że klient miał homologacje na ciężarowy a auto to sedan, taki cudak to mi się pierwszy raz trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Trzeba tylko sprawdzać masy. Dzisiaj miałem Porsche Cayenne (ciężarowy 2 miejsca, przeróbka na osobowy 5 miejsc) gdzie po przeliczeniu ładowność wynosiła 300 kg i nie było możliwości zrobić go na 5. dopiero po zważeniu okazało się, że masa własna była zawyżona o około 300 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 co do tych leżących , to w każdym ciągniku samochodowym powinno byc dopisane łóżko moim zdaniem miejsce leżące dotyczy pogotowia rat. gdzie podczas jazdy chory może leżec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Ja w maluchu miałem rozkładane fotele i uwierz mi 2 osoby mogą nie tylko leżeć..............,więc w maluchu powinno się wpisywać 2 leżące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex40 Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Różnica między masą własną a DMC jest ładownością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi