rezystors Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Witam Mam pytanie odnośnie oklejonych reklamami całych boków i tyłu autobusu. Chodzi mi głównie o szyby będące w oknach pełniących również funkcję wyjścia awaryjnego. Drugim mankamentem jest zasłonięcie tablicy kierunkowej bocznej. Jak to ugryźć ? Jak uzasadnić ? Klient okleił sobie autobus, niedługo będzie na BT. Z tą tablicą to będzie musiał wyciąć sobie otwór ( tablica za szybą ), mały problem ale myślę o tych wyjściach. Ponoć jest to jakaś specjalna folia. ?? Cytuj
Jacdiag Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Chodzi mi głównie o szyby będące w oknach pełniących również funkcję wyjścia awaryjnego. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=2853&postdays=0&postorder=asc&start=75 ale warto poczytać temat od 1 strony ... Drugim mankamentem jest zasłonięcie tablicy kierunkowej bocznej. czyli wszystko zależy od marki i typu autobusu i umowy z "oklejaczami" Cytuj
Tytus Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Siemka Mysle ze folia na szybie nie ma wiekszego znaczenia bo jest perforowana. Ale wg mnie nie jest to zgodne z przepisami. I bardzo pospolite Cytuj
danielg539 Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Mysle ze folia na szybie nie ma wiekszego znaczenia bo jest perforowana. Ale wg mnie nie jest to zgodne z przepisami. Ja też uważam, że nie jest to zgodne z przepisami, bo nikt takiej folji nie przebzdał pod względem zachowania sie po wybiciu szyby. Cytuj
Tytus Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Siemkka Mysle ze folia na szybie nie ma wiekszego znaczenia bo jest perforowana. Ale wg mnie nie jest to zgodne z przepisami. Ja też uważam, że nie jest to zgodne z przepisami, bo nikt takiej folji nie przebzdał pod względem zachowania sie po wybiciu szyby. Patrzylem na wyjscia ewakuacyjne w autobusie kom miejskiej ktorym jechalem. I on mial szybe wyjmowana w calosci - bez tluczenia. Ale i tak wypchniecie takiej oklejonej szyby byloby utrudnione. Wiec jak by nie patrzec tylek zawsze z tylu . Zwlaszcza ze te folie sa niezwykle plastyczne. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Folia po wybiciu szyby pozostaje nie wybita i strasznie ciężko ją wypchnąć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi