Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy można wykonać badanie techniczne w niedzielę? Gość wyjeżdża w Polskę i przypomniało mu się że przeglądu nie ma i prosił mnie bym mu zrobił w niedzielę?

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JANUSZ60

29

• biker100

28

• danielg539

22

• Natasza

15

Napisano

Badania techniczne można wykonywać tylko w godzinach pracy stacji. Jak stacja pracuje w niedzielę to można, jak chcesz specjalnie ją otworzyć w niedzielę aby zbadać 1 pojazd to moim zdaniem nie powinno się tego robić.

Napisano
Gość wyjeżdża w Polskę i przypomniało mu się że przeglądu nie ma i prosił mnie bym mu zrobił w niedzielę?

Po prostu, kapkę za późno mu się przypomniało,,,

, ale dopóki są jeszcze SKP "objazdowe" gość nie jest bez szans ,,,

Napisano
ale dopóki są jeszcze SKP "objazdowe" gość nie jest bez szans

najpewniej na najbliższej giełdzie

Napisano

Otwieraj, uruchamiaj sprzet i czyn powinnosc. Lepiej w niedziele w stacji niz pieczec z gieldy.

• 3 years later...
Napisano

Co o tym sądzę to inna sprawa.

Raz mnie ściągnęli na jedno badanie w niedzielę bo też wynikła taka awaryjna sytuacja i problemu z tego nie było żadnego.

Poza tym, że korzyść z tego była tylko jednostronna i więcej się nie dałem w takie manewry wkręcić. :/

Napisano

Kiedyś już ten temat był wałkowany .Że godziny otwarcia na tablicy itp. Tak mi przyszło do głowy przy okazji minionych świąt , że skoro te godziny na tablicy takie święte ,to w wigilię trzeba było kukać do bólu, a nie wywieszona kartka że nieczynne lub krócej .

Napisano

DARIO64, niewiele rzeczy w tym kraju jest normalnie uregulowane przepisami, ale ja uważam, że SKP może wykonywać BT tylko w godzinach pracy.

Napisano
ale ja uważam, że SKP może wykonywać BT tylko w godzinach pracy.
przypadkiem nie podciągną tej sprawy jak do handlowania w dni wolne? tzn. jeżeli właściciel SKP ma uprawnienia diagnosty to może w dni wolne i czas "no limit"? :?
Napisano

U mnie nie ma problemu - jak mam tylko wolny czas to jadę odpalam urządzenia i kasę - kontakt z diagnostami w razie "W" jest przyklejony na szybie - jest to tylko moja dobra wola nie prikaz szefa

Napisano

A kto zabroni właścicielowi zarządzać swoją własnością w/g swoich potrzeb? ::hey

Napisano
A kto zabroni właścicielowi zarządzać swoją własnością w/g swoich potrzeb?

Oczywiście, na tablicy oraz zgłoszenie do WK, " CZYNNE CODZIENNIE W GODZ. ",,,

[ Dodano: 31-12-2014, 10:04 ]

niewiele rzeczy w tym kraju jest normalnie uregulowane przepisami,

Akurat nasz przypadek jest uregulowany bardzo dobrze,,,

Napisano
Oczywiście, na tablicy oraz zgłoszenie do WK, " CZYNNE CODZIENNIE W GODZ. ",,,
należy dodać, że 24h/dobę ;)
Akurat nasz przypadek jest uregulowany bardzo dobrze,,,

Jak widać nie wszyscy tak uważają :?

Napisano
A kto zabroni właścicielowi zarządzać swoją własnością w/g swoich potrzeb? ::hey

To może jeszcze wymiana opon i oleju na kanale skp? Bo w końcu prywatna własność to można?...

Prywatna, czy nie - mimo wszystko jest to działalność regulowana... czy jakoś tak to się nazywa...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
To może jeszcze wymiana opon i oleju na kanale skp

a sądzisz ,że nie ma takich stacji .......................... :D

Napisano
a sądzisz ,że nie ma takich stacji .......

A sądzisz, że to w porządku i tak powinno być ???

Napisano
To może jeszcze wymiana opon i oleju na kanale skp

a sądzisz ,że nie ma takich stacji .......................... :D

Przecież kiedyś wrzucałem fotkę . :lol:

Napisano
A sądzisz, że to w porządku i tak powinno być ???

nie ,nie ,nie ....................................... :shock::shock: to jest jedna z tych patologi w temacie badań technicznych

Napisano

Czyli co? BT wykonane w niedzielę jest badaniem nieważnym, wykonanym niezgodnie z rozporządzeniem?

Napisano

Czyli co? BT wykonane w niedzielę jest badaniem nieważnym, wykonanym niezgodnie z rozporządzeniem?

I to właśnie chcę ustalić i nic.

Napisano

A znasz SKP czynne w niedziele ?

Przecież Nadzory WK posiadają wykazy dni i godzin otwarcia swoich stacji ,,,

Napisano
A znasz SKP czynne w niedziele ?
ja znam SKP, w której wykonano bdanie 1 listopada oraz relację klienta z kontroli przez policję.
Napisano
Przecież Nadzory WK posiadają wykazy dni i godzin otwarcia swoich stacji ,,,

Ale czy badanie wykonane poza tymi godzinami jest nieważne? Moim zdaniem, jeśli było wykonane zgodnie z zakresem to nie można go kwestionować.