luket Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Mam pytanie za dychę. Trafił mi się ursus z 1968r ze starym dowodem i to takim ganc starym, zwykły kartonik. I pytanie brzmi: Czy można jeszcze do tego wbijać pieczątki czy musi klient wymieniać? Wydaje mi się że nie ma przeciwwskazań ale wole się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Każde kolejne rozporządzenie o rejestracji w przepisach przejściowych i końcowych utrzymuje bezterminowo dotychczas wydane dokumenty w mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Wydaje mi się że nie ma przeciwwskazań ale wole się upewnić Dobrze Ci się wydaje, ja też już miałem okazję w takim przybijać stempel przynajmniej tusz dobrze wysycha a nie tak jak w następnych DR nie za bardzo chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Dobrze by było jeszcze uzupelnić dane bo na tych kartonikach to nic niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azot14 Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 A co z tablicami rejestracyjnymi w tych pojazdach ? W większości przy bardzo starym DR będą plastikowe tablice rejestracyjne , czy w takim przypadku będzie spełniał wymagania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 plastikowe tablice rejestracyjne Nie posiadają znaku legalizacji i powinny zostać wymienione na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Nie posiadają znaku legalizacji i powinny zostać wymienione na nowe. A co z tym zapisem? § 40. 1. Tablice (tablicę) rejestracyjne wydane na podstawie dotychczasowych przepisów zachowują ważność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 A co z tym zapisem? Nie ma zastosowania, ponieważ §30 "...tablice rejestracyjne wykonane z materiałów innych niż blacha mogą być wydawane do dnia 31 grudnia 1993r. Tablice te zachowują ważność do dnia 31 grudnia 1995..." rozporządzenie z 14 kwietnia 1993 w sprawie rejestracji, ewidencji i oznaczania pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Nie ma zastosowania Jeszcze jakbyś podał w którym to dzienniku było,to by było zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 tablice rejestracyjne wykonane z materiałów innych niż blacha mogą być wydawane do dnia 31 grudnia 1993r. Tablice te zachowują ważność do dnia 31 grudnia 1995 Zapis ten pochodzi z DZ U 164 z 14.04.1993r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Zapis ten pochodzi z DZ U 164 z 14.04.1993r No to się rypło bo w ISAP-ie jest 134 ,na pewno podałeś dobry numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Faktycznie to dziwne, bo dziennik ten znalazłem w googlach i ma nr 164 a w 1993 r było wydane tylko 134 Dz U. [ Dodano: 06-04-2011, 14:20 ] Już wiem 164 to pozycja a Dz U na nr 37 D19930164[1].pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Już wiem 164 to pozycja a Dz U na nr 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 OBT pojazdu. Stary dowód. Brak miejsca na wpis. W DR wpis " DR ważny do 2005r.". Mam wydać zaświadczenie (pojazd sprawny)?. Poradzi ktoś? Identyfikacja z nieważnym DR? Jestem upierdliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 W DR wpis " DR ważny do 2005r.". a skąd ten wpis Każde kolejne rozporządzenie o rejestracji w przepisach przejściowych i końcowych utrzymuje bezterminowo dotychczas wydane dokumenty w mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Wpis z pieczęcią wydziału komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamos Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Nie pozostaje nic innego jak skontaktować się ze stosownym WK i ustalić na czym ma polegać jego "nieważność". Daj znać co ustalisz, sam jestem ciekaw co autor miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Może właściciel to obcokrajowiec i miał pozwolenie na pobyt czasowy. tak czy siak Nie pozostaje nic innego jak skontaktować się ze stosownym WK i ustalić na czym ma polegać jego "nieważność". to jest najlepsze rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi