mmiodzio Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 A co z anglikami? Właśnie ,koledzy mam gościa który chce przyjechać na BT i twierdzi że jego Volkswagen Passat B5 ,rok 2002 jest przystosowany do ruchu lewo i prawostronnego .Dostał pismo od firmy Kulczyk Tradex że świadectwo homologacji numer ............ dotyczące pojazdu o numerze VIN .............. uwzględnia warianty przewidziane konstrukcyjnie do ruchu lewo-i prawostronnego. . Ten wyraz uwzględnia troszke dziwny ,lepiej by pasowało moim zdaniem odpowiednio przystosowany. . Jeśli trza będzie podać numer VIN to nie ma problemu. Co Wy na to, chciałbym waszej rady. Acha i jeszcze jedno ,czy do przeróbek musi być autoryzowany serwis lub firma ,czy to może być obojętnie jakiś zakład naprawczy który ma kod- 4520 Z. [ Dodano: 19-04-2011, 16:57 ] mam zdjęcie zrobione z pisma który wystawił jakiś tam zakład naprawczy i co tam zostało dokonane po zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radan Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Z tego co mi wiadomo to producent określa na jaki rynek produkuje auto i jeżeli owe autko o tym numerze VIN zostało wyprodukowane na rynek Wielkiej Brytanii, to producent przypisał konkretnie do tego kraju ten pojazd i nie wydaje mi się , że można go sobie teraz sprowadzić do naszego kraju i zarejestrować. Takie to moje zdanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Ten wyraz uwzględnia troszke dziwny Czyli w zależności na jaki rynek idzie nie ma problemu z przełożeniem fajery,przynajmniej ja tak kumam. mam zdjęcie zrobione z pisma który wystawił jakiś tam zakład naprawczy i co tam zostało dokonane po zmianach. A od oceny reszty jesteś Ty.Na forum są wzory zaświadczeń ale to są tylko wzory i każdy zakład może napisać jak mu się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 A od oceny reszty jesteś Ty.Na forum są wzory zaświadczeń ale to są tylko wzory i każdy zakład może napisać jak mu się podoba. Co więcej nie musi być żadnego oświadczenia warsztatu. Jest ono tylko wymagane przy zmianie rodzaju pojazdu. Jeśli już coś będziesz dodatkowo wymagał to opinia rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 A to ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Właśnie ,koledzy A może tak nowy temat? Bo przeróbka anglika do tematu " Rejestracja aut z zagranicy: czy będzie łatwiej?" pasuje chyba jak pięść do nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Bardo słusznie ,sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 No i oczywiście faktury za nowe części zgodnie z Dz.U. nr 32 ZAŁĄCZNIK Nr 3WYKAZ PRZEDMIOTÓW WYPOSAŻENIA I CZĘŚCI ZWIĄZANYCH Z BEZPIECZEŃSTWEM UŻYTKOWANIA POJAZDU I OCHRONĄ ŚRODOWISKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Chcieć to on może Wszystko zależy czy chcesz się pod tym podpisać czy nie Ja żądam od klientów zaświadczenie z autoryzowanego serwisu (jak o VW to z Volkswagena a jak Forda to z Forda) że pojazd został przerobiony zgodnie z przepisami obowiązującymi dla pojazdu o ruchu prawostronnym - jak do tej pory żaden klient nie przyjechał z takim zaświadczeniem bo to kosztuje a przekręt nie będzie wydawał pieniędzy bo mu szkoda No to masz gościa z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Właśnie ,koledzy mam gościa który chce przyjechać na BT i twierdzi że jego Volkswagen Passat B5 ,rok 2002 jest przystosowany do ruchu lewo i prawostronnego .Dostał pismo od firmy Kulczyk Tradex Tak teraz te skaniki przeczytałem i wygląda mi to na ściemę a to już oszustwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Teraz dopiero zauważyłem że na tym od Kulczyka nie ma żadnej pieczątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 A widzicie ,>>>coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szombi Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 W co jak w co, ale w uniwersalność B5 nie uwierzę nigdy Przecież w B5 trzeba wymienić sciane grodziową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Ja żądam od klientów zaświadczenie z autoryzowanego serwisu (jak o VW to z Volkswagena a jak Forda to z Forda) że pojazd został przerobiony zgodnie z przepisami obowiązującymi dla pojazdu o ruchu prawostronnym - jak do tej pory żaden klient nie przyjechał z takim zaświadczeniem Wszystko i na temat.... [ Dodano: 19-04-2011, 20:54 ] od Kulczyka nie ma żadnej pieczątki. Chyba wystarczy ze pisze KULCZYK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 W co jak w co, ale w uniwersalność B5 nie uwierzę nigdy Przecież w B5 trzeba wymienić sciane grodziową! bo ją właśnie wymienili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Chyba wystarczy ze pisze KULCZYK.. I klękajcie narody ,na dobrym sprzęcie można nadrukować skolko godno , znalazłem w necie stary artykuł w którym wymieniony jest pan Dybza,czy to czeski błąd czy też fałszywka trudno powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 W co jak w co, ale w uniwersalność B5 nie uwierzę nigdy Przecież w B5 trzeba wymienić sciane grodziową! bo ją właśnie wymienili . Ale to tylko cztery śrubki, jak mnie zapewniał jeden z handlarzy za przeproszeniem , ( prywatnych importerów),,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 mmiodzio wypisz wymaluj miałem taki przypadek - zadzwoń do dealera który to pismo wystawił i spytaj czy takie pismo wystawiali Wątpię aby ktoś to potwierdził - bo to jest pismo z kosmosu. Następnie zadzwoń na infolinię VW poproś z działem homologacji i tam zapytaj się czy takie pismo ma rację bytu . Myślę, że jest tak jak ktoś napisał - proceder ma znamiona oszustwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Ok "ketiw" zrobię tak jak piszesz.Dzięki stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 zadzwoń do dealera który to pismo wystawił i spytaj czy takie pismo wystawiali Wątpię aby ktoś to potwierdził - bo to jest pismo z kosmosu. Następnie zadzwoń na infolinię VW poproś z działem homologacji i tam zapytaj się czy takie pismo ma rację bytu . Myślę, że jest tak jak ktoś napisał - proceder ma znamiona oszustwa A potem jak potwierdzą się podejrzenia to na Policję po cichaczu żeby wpadli na miłą pogawędkę Jak "handlarzyna przekręciarz" pochodzi i pozeznaje na policji u prokuratora i w sądzie a potem zapłaci stosowna karę to się nauczy omijać Twoją stację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Gorzej jak odszuka twój adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2011 No i po sprawie. "Ketiw " miałeś racje .Tam się nikt nie chce do niczego przyznać . Gość strasznie smutny odjechał w siną dal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Gość strasznie smutny odjechał w siną dal . Smutny, czy wkurzony ale przynajmniej jeden problem masz z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Co nie znaczy, że kogoś innego gość na to nie złapie. Nie wszyscy czytają forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Co nie znaczy, że kogoś innego gość na to nie złapie No właśnie nie dalej jak wczoraj mnie gość próbował na inny protokół TDT z butli nabrać. Miał protokół ale z innego zbiornika i myślał że nie sprawdzę numerów a tu zonk i powiem że nie odstąpiłem od badania pojechałem do końca i z czystym sumieniem wystawiłem mu N "za oszustwo", ale cóż pewnie znajdzie kogoś kto nie sprawdzi ale przynajmniej będzie go to więcej kosztowało i może jak ktoś jeszcze postąpi tak samo jak ja to się w końcu nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi