Nowicjusz Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Mam zapytanie jakie są odległości pomiędzy siedzeniami gdy nastąpi zmiana ilości miejsc, jeśli można proszę o podstawę prawną Nie mogę znaleźć Cytuj
DARIO64 Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Nie mogę znaleźć Też nie mogę znaleźć ,ale bym podszedł od strony fabrycznych puntów mocowania siedzeń,jeśli zamontowane w oryginalne punty to odległości powinny być zachowane. Cytuj
Nowicjusz Napisano 25 Maj 2011 Autor Napisano 25 Maj 2011 Też nie mogę znaleźć ,ale bym podszedł od strony fabrycznych puntów mocowania siedzeń,jeśli zamontowane w oryginalne punty to odległości powinny być zachowane. Tylko chodzi mi o to że gość ma przyjechać na VAT zamontowane niby dwa rzędy siedzeń w Mercedesie ( wiem tylko tyle rozmowa telefoniczna - niby jak pomierzył spełnia ) i chcę dojść ile ma być pomiędzy dwoma siedzeniami miejsca. Cytuj
abcs Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Jeśli zamontował w fabrycznych punktach kotwiczenia to będzie dobrze, jeśli siedzenia dołożone na "dziko" to niestety N. Cytuj
Qnick Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 niestety N. To jest badanie dodatkowe więc jakie N Na okresowym można go trochę poganiać najpierw za mocowanie a potem za Vat Cytuj
jaka Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Pewnie że "na dziko" to N. Mocowanie siedzeń!!! Moim zdanie klient "zalwa" z tym pojazdem. Cytuj
abcs Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 To jest badanie dodatkowe więc jakie N Kolega pisze, że klient zamontował drugi rząd siedzeń więc najpierw coś musi z tym zrobić. Zrozumiałem, że najpierw zmiana ilości miejsc. Cytuj
jaka Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Ja rozumiem ale "na dziko" to oznacza czy zamontował te siedzenia w homologowanych miejsczach do tego przeznaczonych. Nikt z nas nie zrobi badania jeżeli będzie "zle" zamontowane siedzenie. Cytuj
Qnick Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Kolega pisze, że klient zamontował drugi rząd siedzeń więc najpierw coś musi z tym zrobić. Zrozumiałem, że najpierw zmiana ilości miejsc. To trzeba sprawdzić czy zamontował w miejsca przewidziane przez producenta pojazdu jak tu piszą czy wywiercił dziury w podłodze "tak aby pasowało pod VAT 2" wtedy trzeba pogonić Cytuj
Regan55 Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 To jest badanie dodatkowe więc jakie N Oczywiscie ze dodatkowe z zakresem okresowego czyli tzw zmiany kolego jak się nie mylę....Nie sądzisz... Cytuj
jaka Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 To jest badanie dodatkowe więc jakie N Oczywiscie ze dodatkowe z zakresem okresowego czyli tzw zmiany kolego jak się nie mylę....Nie sądzisz... Nie mylisz się. Pozdrawiam Cytuj
Regan55 Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 Nie mylisz się To jest badanie dodatkowe więc jakie N A więc mozna jednak wystawić"N"....... Cytuj
Qnick Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 Oczywiscie ze dodatkowe z zakresem okresowego czyli tzw zmiany kolego jak się nie mylę....Nie sądzisz... Mowa była o badaniu na VAT więc tylko dodatkowe, a jak zmiana miejsc to oczywiście zmiana konstrukcyjna najpierw czyli tak jak piszecie oczywiście Ja założyłem że te dwa rzędy już są i chodzi tylko o "zrobienie" odległości żeby spełnił VAT-2, wtedy zmiany nie ma pozostaje tylko dodatkowe Cytuj
jaka Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 Może inaczej N w tym przypadku nie można dać. O to mi chodziło. Cytuj
Jacdiag Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 N w tym przypadku nie można dać. O to mi chodziło. wynik badania X ale w p.2 może być NIE spełnia wymagań określonych w art.3 ust.2 p.2 ustawy o podatku od towarów i usług (Dz.U. nr 247 poz. 1652 ) Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi