lobos Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Mam pytanie czy PSKP z literką "e" może wykonać dodatkowe badanie zmiany konstrukcyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szombi Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 U mnie tak Mam c e f i robie zmiany ale nie robie OBT po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Może, zajrzyj do Dz.U. 155 na sam koniec tam są rozpisane literki rozszerzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 W PoRD jest napisane,że zmiany konstrukcyjne mogą wykonywać tylko Okręgowe,nic nie ma o rozszeżeniach ,tak więc myślę,że nie mogą.Nie pamiętam art. ale napewno jest taki zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 W PoRD jest napisane,że zmiany konstrukcyjne mogą wykonywać tylko Okręgowe Na podstawie przepisów przejściowych niektóre podstawówki mają te uprawnienia do 2015 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 W PoRD jest napisane,że zmiany konstrukcyjne mogą wykonywać tylko Okręgowe Na podstawie przepisów przejściowych niektóre podstawówki mają te uprawnienia do 2015 r. I jeżeli działasz na podstawie przepisów przejściowych to możesz posiadając ,,e" wykonać takie badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejkamin Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Szombi - a dlaczego nie robisz OBT po raz pierwszy przecież nie ma teraz takiego badania jak pierwsze jest okresowe i tyle, zniesiono rozgraniczenie sprowadzony czy w kraju- normalnie możesz robić pojazdy sprowadzone dodatkowo wystawiasz tylko DIP. Jeżeli tak powiedzieli w twoim urzędzie to niech troche doczytają przepisów wynika to jasno z art.83 ustawy PORD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szombi Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 WK tak przekazało szefostwu, a że nie mam katalogów, dekoderów VIN itd to mi to nie przeszkadza poza tym są dni że mam po 20-pare badań i kolejkę przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natasza Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Mam pytanie czy PSKP z literką "e" może wykonać dodatkowe badanie zmiany konstrukcyjne ? Witam !!! Odpowiedź na pytanie zawiera Dz.Ust. Nr 223, poz. 2264 (czytaj objaśnienia !) z 2003 r oraz Dz.Ust.. Nr 155, poz. 1232 (objaśnienia do załącznika nr 9 !). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Witam !!! Odpowiedź na pytanie zawiera Dz.Ust. Nr 223, poz. 2264 (czytaj objaśnienia !) z 2003 r oraz Dz.Ust.. Nr 155, poz. 1232 (objaśnienia do załącznika nr 9 !). O jak sie ladnie kolezanka przywitala "z nalezytym szacunkiem" bym rzekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 WK tak przekazało szefostwu, a że nie mam katalogów, dekoderów VIN itd No chyba sobie jaja robisz... WK na podstawie własnego widzimisię powiedziało co na Twojej SKP wolno, a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natasza Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Witam !!! Odpowiedź na pytanie zawiera Dz.Ust. Nr 223, poz. 2264 (czytaj objaśnienia !) z 2003 r oraz Dz.Ust.. Nr 155, poz. 1232 (objaśnienia do załącznika nr 9 !). O jak sie ladnie kolezanka przywitala "z nalezytym szacunkiem" bym rzekł Trafne spostrzeżenie !!! Quae potui, feci, faciant meliora potentes !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 O jak sie ladnie kolezanka przywitala Trafne spostrzeżenie !!! Ale jakoś płeć nie ta zaznaczona w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Odpowiedź na pytanie zawiera Z tym, że nie do końca ,,,ja nie mam literki "c" na przykład a robię badania pojazdów z gazem ,,, [ Dodano: 06-07-2011, 14:05 ] Na podstawie przepisów przejściowych niektóre podstawówki mają te uprawnienia do 2015 r. Dokładnie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Na podstawie przepisów przejściowych niektóre podstawówki mają te uprawnienia do 2015 r. Tego nie jestem pewny,ale .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natasza Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Odpowiedź na pytanie zawiera Z tym, że nie do końca ,,,ja nie mam literki "c" na przykład a robię badania pojazdów z gazem ,,, [ Dodano: 06-07-2011, 14:05 ] Na podstawie przepisów przejściowych niektóre podstawówki mają te uprawnienia do 2015 r. Dokładnie ,,, Po pierwsze drodzy koledzy pytanie dotyczyło literki "e". Po drugie nie mam pewności czy SKP kolegi JANUSZA ma aktualne zaświadczenie wpisu przedsiębiorcy do rejestru przedsiębiorców prowadzących stacje kontroli pojazdów, na podstawie którego Starosta określa jaki rodzaj badań dodatkowych mogą wykonywać Podstawowe SKP. Po trzecie - Ignorantia iuris nocet Myślę, że na tym zakończę temat !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Po trzecie - Ignorantia iuris nocet Zeby to bylo takie proste... leges ab omnibus intellegi debant o tym chyba ustawodawcy zapomnieli. Cos mi sie zdaje ze zaraz na kogos tu nakrzycza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 leges ab omnibus intellegi debant Szkoda,że nie jestem po medycynie (łacina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natasza Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 leges ab omnibus intellegi debant Szkoda,że nie jestem po medycynie (łacina) Nic straconego !!! Wszystko jasne, więc - Quid opus est verbis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Szkoda,że nie jestem po medycynie (łacina) http://translate.google.pl/#la|pl| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 http://translate.google.pl/#la|pl| :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 http://translate.google.pl/#la|pl| Musze zobaczyc czy ten translator googla to tlumaczy lacine podobnie jak angielski czyli: kali miec, kali zjesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Musze zobaczyc Podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Szkoda,że nie jestem po medycynie Kiedys tego uczyli w liceum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniwiec Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 leges ab omnibus intellegi debant Szkoda,że nie jestem po medycynie (łacina) To proste, w wolnym tłumaczeniu: poległem od wiedzy i inteligencji tej dyskusji ależ nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi