dankam Napisano 17 Sierpień 2011 Share Napisano 17 Sierpień 2011 Witam a wiec taka sytuacja kupiłem motor z uk, ksiazka serwisowa jakies tam rachunki dostalem za czesci, spisalismy umowe angielska motor przywiozlem pod dom zaczelem go bardziej szczegołowo ogladac i zobaczylem ze w umowie mam nr vinu niz na motorze, ale pomylka polegała na tym ze w umowie bylo zamiast cyfry 8 to B i tak motor był zarejestrowany 12 lat od daty zakupu czyli pomylka w uk. W Polsce diagnosta nie chcial podbic przegladu bo nr sie nie zgadzaja, co w takiej sytuacji mam robic robie sie kompletnie zielony. Czy da sie to jakos wyprostować. pomocy.przetlumaczylem jeszcze papiery czy da sie do w WK wyjasnić czy moze coś diagnosta poradzić, moj powiedzial ze nic nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skowerek Napisano 17 Sierpień 2011 Share Napisano 17 Sierpień 2011 Są dwie drogi, pierwsza ta jak najbardziej prawilna- czyli podróż do Anglii i tam to wyjaśnić - ale szczerze mówiąc to długa droga. Oraz druga ta trochę "bardziej realna" - dowiedz się u producenta czy na pewno w tym miejscu nie występuje 'B" , jeśli tak to dowiedz się czy na podstawie opini rzeczoznawcy Diagnosta zrobi badanie a WK ci to zarejestruje. Ogólnie to módl sie bo sprawa jest ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankam Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 w UK motor byl tak rejestrowany 12 lat dowiedzialem sie [ Dodano: 18-08-2011, 17:45 ] a wiec co mam zrobic? czy wtopilem sie na ogromna sume? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Postaraj się o zaświadczenie od producenta jaki jest poprawny nr (o ile to wchodzi w grę) i napisz do DVLA na Wyspach. To można korespondencyjnie (mailowo) załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankam Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 a jesli mam kwity na to ze motor do 2006 roku ubezpieczenie mial na nr JH2PC31B8WM203444 taki jak jest na ramie, a po 2006 zostal zmieniony w ubezpieczeniu na ten niepoprawny czyli JH2PC31BBWM203444 czy cos to da? [ Dodano: 18-08-2011, 22:09 ] Poprzez to zapewne jakis urzednik spisal z ubezpieczenia nr vin bez ogladania motoru i tak zostało na angielskim dowodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Zeskanuj i mailem do GB. Tam to wyjaśniaj - nie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankam Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 wysłalem tam znajomy pojdzie do urzedu i sprobuje to zalatwic, ciekawe co z tego bedzie nowy papier wydadza czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Mail - wystarczył by mail i odpowiedź na niego. Potem byś tylko to przetłumaczył i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi