Skocz do zawartości

Korekcja wpisu

Featured Replies

Napisano

Hejka Panowie. Znowu buła. Korzystamy na stacji z programu patronatu. Mamy na stacji nowego i przez przypadek czy z roztargnienia, nie ważne. Zrobił wpis z zakładce samy zabytki i co najgorsze wydrukował paragon. Nie znacie jakiegoś sposobu, żeby to odkręcić albo skorygować np. na inny wpis. Dodam, że nasza stacja nie przeprowadza badań pojazdów zabytkowych. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Przede wszystkim wejdź hasłem administratora i wyłącz tę opcję,,,

Badanie można (trzeba) usunąć a paragon anulować ,,,

Napisano
Nie znacie jakiegoś sposobu, żeby to odkręcić albo skorygować
Czy robicie codziennie kopie bezpieczeństwa?
Napisano
  • Autor

spoko opcja usunięta ale jak usunąc badanie, niestety nie codziennie robione jest kopia. ale z tego co widzę trzeba będzie. I jak zwróci paragon, oczywiście szefostwo umywa ręce.

Napisano
Badanie można (trzeba) usunąć a paragon anulować ,,,

Tylko jak usuniesz BT to pochrzani się numeracja badan,a nielepiej anulować to badanie i opisać dlaczego anulowano.

Napisano
  • Autor

No panowie coraz większy kipisz się z tego robi jak to zrobi żeby było dobrze. Przez szukanie rozwiązania przez przypadek i mi to zaliczyło do rejestru. Jak się usuwa ten wpis.

Napisano

Pewnie w administracji tylko tam są opcje programu

Napisano
Pewnie w administracji tylko tam są opcje programu

Nawet hasłem administratora jaki posiadamy tego nie zrobisz , polecam kontakt z ITS.

608-450-145

Napisano
  • Autor

i tak właśnie zrobię już dzisiaj chciałem, ale było już za późno :( ALE LIPA Tak czy siak dzięki Panowie.

Napisano

Nie ma możliwości usunięcia badania z rejestru, jedynie jego korekta. W tym konkretnym przypadku po prostu wszystkie pozycje trzeba zaiksować i dokonać opisu w raporcie dziennym.

Napisano
Nie ma możliwości usunięcia badania z rejestru

A niby dlaczego.... :?::?:

Napisano

Również pracuje na programie w którym wpisanej pozycji nie idzie usunąć ( a szkoda) ale przez to rejestr wygląda wiarygodnie bo przecież zawsze może zdarzyć się błędny wpis lub też klient któremu nie podoba się wynik badania i od niego odstępuje a w rejestr już wpisany. TDT przy kontrolach corocznych nie robi problemu że jest taka pozycja w rejestrze.

....,a nielepiej anulować to badanie i opisać dlaczego anulowano.

:ok:ok:ok

A paragon opisać i niech księgowa go wpisze w książkę przychodów na minus i po sprawie

Napisano

To możesz opisać postępowanie i pomóc stoned44 :oops:

Napisano
pentagram napisał/a:

Można ustawić nr. kolejnego badania na ten, w którym dokonano błędnego wpisu ale wywali błąd replikacji bazy danych i można skopać coś w programie. Najprościej jest tak:

W tym konkretnym przypadku po prostu wszystkie pozycje trzeba zaiksować i dokonać opisu w raporcie dziennym.

Regan55, jeśli znasz sposób usunięcia badania z rejestru to podziel się z kolegami wiedzą lub skontaktuj się ze mna na PW.

Napisano

Ano dlatego, że rejestr jest dokumentem urzędowym, takim "drukiem ścisłego zarachowania" i można w nim tylko poprawiać a nie kasować. Jeśli masz taką możliwość to zawczasu zmień oprogramowanie na norcomowskie... (to pisałem ja, pierwszy klakier opłacany przez Norberta )

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
jeśli znasz sposób usunięcia badania z rejestru

Mialem na myśli przypadek kiedy to robie od ręki tzn.moment po wpisie do rejestru.Wówczas nie ma problemu z nr.kolejnym i innymi drobiazgami...

że rejestr jest dokumentem urzędowym,

Łoj tam,łoj tam...Nie powiesz mi chyba ze są wśród nas tacy ktorzy nie zrobili pomyłki... :?::?: Myślę ze wtedy wyglądałoby to nawet bardziej podejrzanie niz rejestr ktory ma odnotowane pomyłki... :lol:

Napisano
Mialem na myśli przypadek kiedy to robie od ręki tzn.moment po wpisie do rejestru

Dopóki nie zatwierdzisz badania w rejestrze, możesz z nim zrobić wszystko, anulować również.

Napisano

Psuj napisał /a; Jeśli masz taką możliwość to zawczasu zmień oprogramowanie na norcomowskie... (to pisałem ja, pierwszy klakier opłacany przez Norberta )

Niezawsze jest tak jakby się chciało Bardzo szanuje to oprogramowanie Norberta ale co ztego niekturzy są tylko robolami i niemają wyboru a szkoda i niechodzi to o klakiera Psujku bo każdy ma jaki ma program i trzeba wykonać swoją robote :-D

Napisano

W Patronacie można niestety tylko wyiksować i opisać dlaczego, różnie to jest w różnych programach, w Skp Pro np. anulujesz i świeci na czerwono,,,

Napisano
w Skp Pro np. anulujesz i świeci na czerwono,,,

Anuluje całe po zatwierdzeniu i nic mi na czerwono nie swieci...Jak pisałem wyzej-prawdopodobnie warunkiem jest moment kiedy to anuluję.Nie wiem jak to się ma do przypadku kiedy juz jest wpisany następny przegląd w rejestrze.....no i raczej nie chce wiedziec... :-D

Napisano

Dokładnie, dopóki jest ostatnim badaniem , możesz usunąć ,,,

Napisano
W Patronacie można niestety tylko wyiksować i opisać dlaczego, różnie to jest w różnych programach, w Skp Pro np. anulujesz i świeci na czerwono,,,

Dokładnie Jauszku :D

Napisano
Niezawsze jest tak jakby się chciało

Zgadza się. Przemawiała przeze mnie czysta przekora :)

A to uważam za niedopuszczalne. Badanie wpisane i zatwierdzone (wpisane już do rejestru) powinno zostać tam na amen. Jedyna możliwość - korekta lub anulowanie, ale nawet anulowane badanie musi pozostać w rejestrze.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
ale nawet anulowane badanie musi pozostać w rejestrze.

No nie bardzo juz teraz kumam...Jak anulujesz tzn.usuwasz z rejestru,bynajmniej jak tak to rozumiem...A moze ze mną cos nie teges... :?::?: "Klakierku".. :x mozesz to mi bardzej wyjasnic... :(

Napisano
Jak anulujesz tzn.usuwasz z rejestru

Nie! -anulowane i opisane musi zostać w rejestrze !

Mówimy o bt które zostało zatwierdzone(zapisane).

Kumasz ;) czy trzeba :piwo:-P