Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy ,czy Was tzn.Diagnostów wymiotło. Czyżbym został SAM. [po odejściu fiedorka] Nikt nic nie pisze ,nikt nie ma żadnych problemów, nikt się nie żali. Może macie zakaz pisania :x

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• mmiodzio

24

• darkdog

12

• Qnick

11

• Regan55

9

Napisano

Ja jestem a co do pisania to chyba wszystko już zostało tu napisane a przynajmniej większość, wystarczy poszukać :D

Napisano

Nie chodzi mi o szukanie ,tylko widzę , że Diagności po linii MON w ogóle się nie angażują . Chciałem po prostu ich ruszyć tzn. nas.

Napisano
Diagności po linii MON

No tak nie popatrzyłem w temat. Ja na cywilnej robię, ale z MON'u czasem też się coś trafi :) i powiem szczerze nic tam się nie zmienia od lat jak się porozmawia z kierowcą takiego wozu na przeglądzie :lol::-x

Napisano

A tak z tym się zgodzę, jeśli chodzi o pojazdy. Lecz pomału jednak idzie na dobre.

Napisano
Czyżbym został SAM. [po odejściu fiedorka

No ja jestem cały czas na posterunku i służę pomocą wszystkim którzy pragną -bo przekonałem się po raz kolejny ,ze diagnosta z wiadomościami i umiejętnościami nie może pracować na SKP która chce być fabryką pieniędzy - Diagnosta który nie ma aktualnej wiedzy , jest ślepy i posłuszny -taki jest super.

Napisano
bo przekonałem się po raz kolejny ,ze diagnosta z wiadomościami i umiejętnościami nie może pracować na SKP która chce być fabryką pieniędzy

Zdaje się że byłeś dobry jak trzeba było stację uruchomić.

Napisano

Skąd ja to znam .To chyba wtedy to wszyscy są dobrzy a puźniej :(

Napisano
fiedorowicz napisał/a:

Diagnosta który nie ma aktualnej wiedzy , jest ślepy i posłuszny

Wcale nieprawda na nauke nigdy niejest zapuźno nawet gdy niejeździmy na szkoleni z tego Forum można więcej się nauczyć niz z niejednego szkolenia :-D

Napisano

Skąd ja to znam .To chyba wtedy to wszyscy są dobrzy a puźniej :(

Widzę że nie tylko mi sie to przytrafia :cool:

To jakaś plaga :roll:

Na początek szukają fachowca a potem pocztowca 8/

Napisano

E z tym pocztowcem to lekka przesada

Mój ty przyjacielu ,no nie wiem czy przesada. Co niektórzy Diagności chwalą się że dziennie przerabiają od 30 do 50 pojazdów. I co ty na to. Zaznaczam że jeden Diagnosta. Ten to chyba wali na dwie ręce. :x

Napisano
Zaznaczam że jeden Diagnosta przerabia od 30-50
Ten to chyba wali na dwie ręce

I dwie nogi

30 do 50 pojazdów

To umnie przy 3-diagnostach dziennie jak jest 20 Obt to wielki sukces np.wczoraj od 7-22 było 6 bt :shock:

Napisano

Dodam jeszcze ,że to ponoć jakiś młody Diagnosta -wiekiem i stażem. Nie wspomnę o braku szkoleń [tak jak to fiedorek napisał].

Napisano
Nie wspomnę o braku szkoleń

Materjałów aby pozyskać wiedze dzisiaj jest dużo Wiem bo odrabiam lekcje ze swoim Synusiem i po tylu latach ukończenia szkoły :x człowiek się cały czas uczy i szuka wiedzy w różny sposób Przyjacielu Drogi :)

Napisano
potem pocztowca

Może dość o tym, bo więcej nt temat to byłoby już "kalaniem własnego gniazda" :cry:

Napisano

Ale to jeszcze trzeba chcieć . Znam takiego co 15 lub wiecej lat odebrał uprawnienia i to wszystko. I on jest twierdzi że jest najmądrzejszy . :evil:

Napisano

Mój ty przyjacielu ,no nie wiem czy przesada. Co niektórzy Diagności chwalą się że dziennie przerabiają od 30 do 50 pojazdów. I co ty na to. Zaznaczam że jeden Diagnosta. Ten to chyba wali na dwie ręce. :x

Chyba ze 24 h na dobę.... :!::!:

Napisano

Nie wiem ile godzin, ale chyba jeśli jeden Diagnosta to chyba nie dłużej jak 12h.

Napisano

50 na jednego :?: , to chyba przez tydzień, bo jeśli tak jak piszecie to za niedługo pójdzie na :shoot: i do siebie może mieć pretensje. Przy 8-mio godzinnym systemie pracy wychodzi badanie co niespełna 10 min, przy 12-sto - 14 z hakiem :shock::evil:

Napisano
Przy 8-mio godzinnym systemie pracy wychodzi badanie co niespełna 10 min, przy 12-sto - 14 z hakiem

I jednostka nadzorująca (WK) na to głęboko w poważaniu, a jak ktoś zapomni ciśnienie sprawdzić przy kontroli to chcą uprawnienia zabierać... :?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Przy 8-mio godzinnym systemie pracy wychodzi badanie co niespełna 10 min, przy 12-sto - 14 z hakiem

I jednostka nadzorująca (WK) na to głęboko w poważaniu, a jak ktoś zapomni ciśnienie sprawdzić przy kontroli to chcą uprawnienia zabierać... :?

Wszystko zależy jakie to były badania ja okresowe to nie za bardzo ale jak VAT'owskie to jaki problem zrobić 20 i więcej dziennie ::D

Napisano
jak VAT'owskie to jaki problem zrobić 20 i więcej dziennie

Pod warunkiem, że nie będzie to VAT 2 :D

Napisano
Pod warunkiem, że nie będzie to VAT 2

Jak robiłem ostatnio VAT-2 (negatyw) to dłużej jak okresowe się zeszło :evil: