waldorff Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłasza się klient na OSKP z decyzją z WK na nabicie numerów i wykonanie tabliczki tylko,że jeszcze niezaresjestrowany w Polsce bo pojazd z Unii a pytanie brzmi czy WK postąpił wlasciwie wydając taką decyzje?Według mnie najpierw badanie Okresowe przed pierwszą rejestracja z wynikiem negatywnym(przyczyna skorodowany-nieczytelny vin)rzeczoznawca a dopiero potem decyzja na nabicie.Jeśli już taka sytuacja zaistniała czy mozna nabić te numery wydać zaświadczenie a potem co po czasówkę do WK i przegląd? Cytuj
janmarek Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Zgłasza się klient na OSKP z decyzją z WK na nabicie numerów i wykonanie tabliczki tylko,że jeszcze niezaresjestrowany w Polsce bo pojazd z Unii a pytanie brzmi czy WK postąpił wlasciwie wydając taką decyzje?Według mnie najpierw badanie Okresowe przed pierwszą rejestracja z wynikiem negatywnym(przyczyna skorodowany-nieczytelny vin)rzeczoznawca a dopiero potem decyzja na nabicie.Jeśli już taka sytuacja zaistniała czy mozna nabić te numery wydać zaświadczenie a potem co po czasówkę do WK i przegląd? Taka sytuacja może zaistnieć jeżeli klient po kupnie samochodu w Uni najpierw udał się do Rzeczoznawcy i w WK przedstawił opinię i na jej podstawie WK wydało taką decyzję. W innej sytuacji jest to albo znajomość urzędnika albo urzędnik pracuje za Diagnostę Cytuj
Qnick Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Zgłasza się klient na OSKP z decyzją z WK na nabicie numerów i wykonanie tabliczki tylko Jak masz Decyzję to walisz numer i TZ i robisz badanie kasujesz 85(numer i TZ) +98 (okresowe) i wio do rejestracji. Decyzja zostaje jedna u Ciebie i w razie czego masz podkładkę Cytuj
waldorff Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 Decyzja zostaje jedna u Ciebie i w razie czego masz podkładkę Tak tez postapilem tylko WK upieral sie abym zrobil jeszcze badanie okresowe bez PC ale sie uparłem no i w koncu wystawili Cytuj
pietrek_k Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Moim zdaniem może wydać taką decyzję. Rozporządzenie z dnia 21.10.2011 o nadawaniu cech identyfikacyjnych §2.1. ust.2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi