Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.Dotyczy Mrecedesa Sprintera.Trochę juz na ten temat poczytałem ale potrzebuję jakis podstaw na ktore będę mogl sie powolać w razie"W".... ;)

Napisano
potrzebuję jakis podstaw na ktore będę mogl sie powolać w razie"W"....

No napewno kwit z legalizowanej wagi i ustalenie prawidłowych mas bo to chyba najważniejsze a reszte już doczytałeś Reganku :-D

Napisano
No napewno kwit z legalizowanej wagi i ustalenie prawidłowych mas bo to chyba najważniejsze

Czy nie wystarczy"bumaga"od rzeczoznawcy... :?::?: Tak,tak wiem co napiszecie.. ;)

Tak przy okazji-pozostaje oczywiscie cięzarowy ze zmianą przeznaczenia...Dobrze kumam... :?::?:

Napisano
Tak przy okazji-pozostaje oczywiscie cięzarowy ze zmianą przeznaczenia...Dobrze kumam...

Jest opcja na specjalny -pomoc drogowa

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Jest opcja na specjalny -pomoc drogowa

Tak wiem o tym.Tylko jeszcze nie wiem jaką opcję wybierze klient.Ja osobiscie z nim nie rozmawialem.Temat ten rzucil mi jeden z pryncypałów i wstępnie chce cos wiedziec w tym temacie.Nie powiedziane czy jeszcze powroci ale...

Napisano

Jak pójdzie w pomoc drogową, to jedyna różnica to kwity do WK od "uprawnionego" przedsiębiorcy bo będzie zmiana rodzaju pojazdu (a nie tylko podrodzaju i przeznaczenia). W innym razie tylko zmiany konstrukcyjne. Skąd weźmiesz masę własną - Twoja sprawa. Ostatecznie Ty się podpiszesz. Ale jak kwit z wagi, to brałbym tylko na takim kwicie co tu kiedyś Psuj wkleił. Pomierz sobie dobrze zwis tylny, czy nie poszaleli (zawsze możesz zadzwonić do serwisu merca z pytaniem jaki jest wg nich dopuszczalny zwis tylny dla tego modelu i rozstawu osi). Generalnie z tą masą też przypilnuj, bo zaniżenie masy w tego typu autach to też raczej standardowa przypadłość.

Napisano
Ale jak kwit z wagi, to brałbym tylko na takim kwicie co tu kiedyś Psuj wkleił.

Psuj, - no nie wiem na co czekasz... :?: Zapodasz,powiesz gdzie szukac... :?:

Nie badz chytrus,podziel się wiedzą.... :x;)

Napisano

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Jak pójdzie w pomoc drogową, to jedyna różnica

a druga to, że ciężarowy może mieć dowolny kolor kabiny ...

:lol:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny