jarek1 Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 DOWÓD REJESTRACYJNY koledzy, czy ktoś z was spotkał sie z taka sytuacją skuterek 50cm brak pierwszego wpisu w dowodzie terminu następnego badania przez WK ?spotkałem zawsze termin bezterminowo jak podejść z klientem czy dokonać wpisu czy wydać zaświadczenie ?Z tego co wiem to WK dokonuje wpis pierwszy w dowodzie Cytuj
blakop Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Z tego co wiem to WK dokonuje wpis pierwszy w dowodzie Spotkałem. Są WK, które zostawiają tą rubrykę wolną, jeśli pojazdu badanie nie dotyczy (bo zakładam, że DR wydany w czasach, kiedy OBT nie dotyczyło motorowerów - tak?). Myślę, że tel. do tego WK rozwieje wątpliwości. Niemniej jednak widziałem takie DR. Cytuj
janmarek Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 DOWÓD REJESTRACYJNY koledzy, czy ktoś z was spotkał sie z taka sytuacją skuterek 50cm brak pierwszego wpisu w dowodzie terminu następnego badania przez WK ?spotkałem zawsze termin bezterminowo jak podejść z klientem czy dokonać wpisu czy wydać zaświadczenie ?Z tego co wiem to WK dokonuje wpis pierwszy w dowodzie Ja się spotkałem i to nie raz,były to DR poprzednie czyli te brązowe,wszystkie rubryki puste.Powinienes sie tym nie przejmowac,po prostu w pierwszej rubryce wpisujesz termin następnego OBT i gaść jeżdzi sobie dalej na tym DR do czasu az zostaną wypełnione wszystkie. WK na pewno nie będzie miało zadnych zastrzeżeń , bo wlaściwie do czego ma sie przyczepić? Cytuj
pentagram Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 W "starych" DR TNBT był wpisywany na ostatniej stronie (w motorowerach "BEZTERMINOWO) więc wszystkie rubryki były czyste, niezależnie od pojazdu. Nie widzę przeszkód aby dokonać wpisu w DR - miejsca masz aż nadto . Cytuj
Psuj Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 jak podejść Przede wszystkim nie podpinaj się do pierwszego lepszego tematu, tylko załóż nowy... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi