Zbychu SKP Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 badanie pojazdu art81 ust 3 -wykonujecie badanie amortyzatorów Cytuj
Psuj Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Pytasz czy stwierdzasz? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Zbychu SKP Napisano 9 Sierpień 2012 Autor Napisano 9 Sierpień 2012 stwierdzam [ Dodano: 09-08-2012, 17:26 ] z dz,U 155 wynika, że dodatkowe tylko wykonanie kontroli geometrii kół a może ktoś ma inne zdanie. pozdrawiam Cytuj
JANUSZ60 Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 z dz,U 155 wynika, że dodatkowe tylko wykonanie kontroli geometrii kóła może ktoś ma inne zdanie. pozdrawiam Młody jesteś, czy tylko nowy tu ? Poczytaj trochę,,, Nie gniewaj się, ale "filip z konopi" już kiedyś tak wyskoczył,,, Cytuj
mmiodzio Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Hej panowie czemu AŻ TAK traktujecie naszego nowego Kolegę . Troszkę zrozumienia . Cytuj
Marek1 Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 To o badaniu amortyzatorów było w DzU 227 przy badaniu pierwszym samochodu sprowadzonego z zagranicy. Jeśli Zbychowi to jeszcze tkwi w pamięci to ani on taki "młody" ani taki "nowicjusz" Cytuj
max72 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 z dz,U 155 wynika, że dodatkowe tylko wykonanie kontroli geometrii kół ale art. 81 ust. 4 ustawy mówi dalej o pojazdach które nie podlegają ust. 3 Którą pozycję cennika stosujecie do badania np. pojazdu z USA. który nie posiada homologacji europejskiej? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 ale art. 81 ust. 4 ustawy mówi dalej o pojazdach które nie podlegają ust. 3 Art. 81 ust. 4 ustawy wymienia tylko pojazdy zwolnione z badania okresowego z różnych przyczyn, pojazd z USA zwolniony nie jest. [ Dodano: 14-08-2012, 11:32 ] Którą pozycję cennika stosujecie do badania np. pojazdu z USA. który nie posiada homologacji europejskiej? Mamy tylko jedną pozycję cennika dla badania okresowego każdego rodzaju. Cytuj
max72 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 pojazd z USA zwolniony nie jest. może się nie zrozumieliśmy, pojazd z USA jak najbardziej podlega pod ust. 3, natomiast chodziło mi o to że pojazdy które są zarejestrowane w UE itp. są wyłączone z badania pełnej geometrii no chyba że ja źle to interpretuję Cytuj
JANUSZ60 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 chodziło mi o to że pojazdy które są zarejestrowane w UE itp. są wyłączone z badania pełnej geometrii Kombinujesz dobrze, racji niestety nie masz,,, Cytuj
max72 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 racji niestety nie masz tylko jeszcze mi wytłumacz czemu nie mam? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Dobrze, bo roboty mniej, a niesłusznie bo geometrię wykonujemy podczas OBT przed pierwszą rejestracją na terytorium RP, czyli PoRD Art.81.3,,, Cytuj
max72 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 mam coraz więcej wątpliwości a jeżeli pełna geometria to czy nie powinno się stosować dodatkowej pozycji cennika i jakiej? Cytuj
danielg539 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 jeżeli pełna geometria to czy nie powinno się stosować dodatkowej pozycji cennika i jakiej Logika podpowiada, że tak, ale ustawodawca o tym nie pomyślał i nie stworzył odpowiedniej pozycji cennika. Cytuj
pentagram Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 geometrię wykonujemy podczas OBT przed pierwszą rejestracją na terytorium RP Sprawdzamy, czyli dokonujemy pomiaru wartości . Cytuj
JANUSZ60 Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Sprawdzenie geometrii wykonujemy, to miałem na myśli. To tylko kolejny dowód na to, że każdego z nas można na tym złapać,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi