Norbert Jezierski Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Zakończono śledztwo dotyczące wręczania łapówek diagnostom jednej z podpoznańskich firm. Jak ustalili policjanci z wydziału do walki z korupcją Komendy Wojewódzkiej w Poznaniu, trzech mężczyzn brało pieniądze za dokonanie wpisu o przeprowadzonych badaniach technicznych bez kontroli pojazdu. Policjanci prowadzili postępowanie zaledwie przez dwa tygodnie. Zabezpieczyli dowody rejestracyjne i zaświadczenia, w których dokonano wpisów. Samochody, których dotyczyły dokumenty, skierowano do ponownych badań technicznych. – Choć nasze działania obejmowały tylko jedną stację kontroli pojazdów, ujawniliśmy aż 49 czynów zabronionych! – mówi jeden z funkcjonariuszy. – Ich skutki mogły być nieodwracalne. Niesprawne auto stanowi zagrożenie dla innych użytkowników dróg. Policjanci złapali 19 podejrzanych osób, w tym trzech diagnostów. Pracownikom stacji kontroli pojazdów zarzuca się, że pełniąc funkcję publiczną, w zamian za pieniądze, dokonywali w dowodach rejestracyjnych aut oraz zaświadczeniach wpisów o badaniach, pomimo że nie kontrolowali tych samochodów. Poświadczali więc nieprawdę i przyjmowali łapówki. Grozi im nie tylko do 10 lat więzienia, ale również zakaz wykonywania zawodu. (źródło: Głos Wielkopolski, www.glos.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 ale również zakaz wykonywania zawodu. Chyba ze przeprowadzili kontrole na zlecenie starosty bo jak nie to moga wykonywać swój zawód- diagnosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 za morderstwo mozna dostać 8 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Czy ktos sie orientuje o jaka miejscowosc chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Najprawdopodobniej Baranowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 baranowo już było -znajoma musiała wykonać drugi przegląd -policja zatrzmała jej dowód-przczyna-za krótki pobyt na stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy68 Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 mam wątpliwości co do tej funkcji publicznej???? [ Dodano: 14-10-2005, 19:24 ] mam wątpliwości co do tej funkcji publicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gladki Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Najprawdopodobniej Baranowo ... I tu się dziwię że "NORCOM" nieposiada informacji z pierwszej ręki,widocznie system informatyczny nie działa w dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 To chyba nie jest najważniejsze KTO tylko wyciągnąć należy daleko idące wnioski i nie ulegać namową nawet brata czy sąsiadki . "Czego niewidziałem tego nie robie" oraz "Nigdy nie rób tego na czym możesz być złapany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gladki Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Czego niewidziałem tego nie robie" oraz "Nigdy nie rób tego na czym możesz być złapany" ŚWIĘTE SŁOWA AMEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 I tu się dziwię że "NORCOM" nieposiada informacji z pierwszej ręki Skąd wiesz, że nie posiadam Forum to nie jest najlepsze miejsce na takie rozmowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Panie Norbercie - ma Pan racje to nie miejsce na "takie" rozmowy. Jest informacja o takiej sytuacji i każdy z nas powinien to sobie sam "przekalkulować".... poza tym to ja bardzo neguje takie zachowania jak na owej stacji... no coments pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Prosiłem i czasami będę dodatkowo zwracał na to uwagę - na forum niekoniecznie musimy sobie panować Netykieta jest jednoznacza - w necie wszyscy możemy być sobie równi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 ok sorry Norbert pozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Rozmowy na takie tematy to "PW" a ogólnie to tylko przyjęcie do wiadomości i przemyślenie własnego postępowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajmund zawieja Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Tu masz racje każdy powinien sobie to przemyśleć i głęboko się zastanowić co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 ok sorry Norbert pozdraiam Ty nie masz za co przepraszać - będziemy się wszyscy swobodniej czuli - a tylko o to mi chodzi .... Myślę, że nie masz mi tego za złe ? przemyślenie własnego postępowania To zawsze jest mile widziane - bez względu na okoliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Postępujmy tak aby o nas nigdy nie napisano , że kręcili - życie jest okrutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan siara Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 ale ta policja jest operatywna i w ogóle. tylko klaskać. kolejna popisówka i nic więcej. najwyraźniej w tamtym rejonie brakowało medialnych sukcesów i tyrzeba było się wykazać. brawo wielkopolska policja. co za operatywność gratulacje. w kazdym regionie policja wie doskonale co się wokół dzieje a ruchy wykonuje tylko w razie konieczności. jeszcze raz gratuluję sukcesów na niwie zawodowej wielkopolskiej policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 10 Listopad 2005 Autor Share Napisano 10 Listopad 2005 niczego więcej nie dopiszę - sam mam - niestety - bardzo podobne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi