Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam klienta ktory przebudowal ciezarowke zabudowujac polowe paki lozkami 6szt kibelkiem kuchnia etc...

Druga polowa to warsztat, agregaty, sprezarki i caly ten stuff bo to woz techniczny teamu rajdowego.

I teraz chce zrobic zmiany konstrukcyjne, oczywiscie najlepiej zeby mogl jezdzic w weekendy i zeby nie musial uzywac tacho. Istotna sprawa ze chce tam przewozic ludzi - mechanikow do obslugi tego wszystkiego.

Wybijam my z glowy kemping, ale on sie upiera (bo kolega tak ma) tlumaczac ze w kempingu nie wolno wozic ludzi.

I teraz pytanie co do miejsc siedzacych dla tej ekipy zakladajac ze bedzie to warsztat, czy musza byc homologowane z pasami i zaglowkami??? Bo tam sa tylko lozka i nic wiecej.

Ew jaka komunikacja musi byc miedzy kabina a paka...

Napisano
w kempingu nie wolno wozic ludzi.

W przyczepie tak, ale w camperze to już chyba można, bo jak jeździć takim camperem zabudowanym np. na Fiacie Ducato który ma dwa miejsca w kabinie a dwa ma w części kempingowej oczywiście z pasami bezpieczeństwa.

Jeśli chce mieć w DR jakąś liczbę miejsc, to ma mieć tyle samo pasów i foteli co miejsc w DR a łóżka dodatkowo może sobie mieć do spania.

Napisano
w kempingu nie wolno wozic ludzi.

Jeśli chce mieć w DR jakąś liczbę miejsc, to ma mieć tyle samo pasów i foteli co miejsc w DR a łóżka dodatkowo może sobie mieć do spania.

a czy w samochodzie ciezarowym w drugim rzedzie musza byc pasy,

i czy w takim warsztacie to tez musza byc fotele z pasami???

p.s. czy w kempingu musi byc przejscie miedzy kabina a czescia "mieszkalna" ?

Napisano

Jeżeli jest to samochód ciężarowy do przewozu osób to powinien odpowiadać tym warunkom:

DzU 32 Rozdział 10

Warunki dodatkowe dla samochodu ciężarowego przystosowanego do przewozu osób

Napisano
Jeżeli jest to samochód ciężarowy to powinien odpowiadać tym warunkom:

Nie jest - bo będzie specjalny (kempingowy lub pogotowie techniczne/warsztat).

Napisano
i czy w takim warsztacie to tez musza byc fotele z pasami???

Jeśli mieliby jeździć tam ludzie to tak moim zdaniem, a jeśli mieli by tylko spać to nie, no ale wówczas S.1 w DR powinno być tyle ile jest miejsc siedzących z pasami. To jest moje zdanie nie patrzyłem w przepisy nie chce mi się :D