max72 Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Stan na dzień dzisiejszy dla m. Łodzi (nie sugerować się innymi starostwami) w przypadku rezygnacji z w/w atrybutów wykonujemy badanie dodatkowe, wynik badania P (czyli spełnia art 66) natomiast na str. 2 zaświadczenia w pkt 2 piszemy "Pojazd nie odpowiada dodatkowym warunkom..." i tu wybieramy odpowiedni atrybut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drogba Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 i znów się zapętla , skreślić czy nie skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 skreślić czy nie skreślić nie skreślamy, wynik badania "P" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz S Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Stan na dzień dzisiejszy dla m. Łodzi (nie sugerować się innymi starostwami)w przypadku rezygnacji z w/w atrybutów wykonujemy badanie dodatkowe, wynik badania P (czyli spełnia art 66) natomiast na str. 2 zaświadczenia w pkt 2 piszemy "Pojazd nie odpowiada dodatkowym warunkom..." i tu wybieramy odpowiedni atrybut a to oznacza,ze bez względu na wynik badania dodatkowego(spełnia-nie spełnia) wynik badania zawsze ma byc P-tak to rozumieć czy chodzi o cos innego ja nadal wykreślam obie pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 a to oznacza,ze bez względu na wynik badania dodatkowego(spełnia-nie spełnia) wynik badania zawsze ma byc P-tak to rozumieć czy chodzi o cos innego to był skrót myślowy , oczywiście zakładamy że wszystko jest ok to wtedy "P" ja nadal wykreślam obie pozycje tak jak napisałem wyżej jest to wyłącznie stan na dzień dzisiejszy dla m. Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 wynik badania P (czyli spełnia art 66) natomiast na str. 2 zaświadczenia w pkt 2 piszemy "Pojazd nie odpowiada dodatkowym warunkom..." i tu wybieramy odpowiedni atrybut To czego dotyczy wynik badania P skoro nie spełnia warunków dodatkowych, a tego dotyczy BD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 To czego dotyczy wynik badania P skoro nie spełnia warunków dodatkowych nie pytaj się mnie o logikę, to są wytyczne z WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 To już kolejny podobny temat w TAXI dziale nie wypominając skreślania, przekreślania, wykreślania wyniku badania jak i (nie) z drugiej strony zaświadczenia. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=11751 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=14094 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=5193 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 To już kolejny podobny temat z tym, że w pierwszym poście Stan na dzień dzisiejszy dla m. Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 z tym, że w pierwszym poście Już w drugim drogba zapodał: i znów się zapętla , skreślić czy nie skreślić No, ale On też nie z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 A u mnie po staremu, poz 1,2 (P,N) skreślam przy każdym badaniu dodatkowym, chyba że wykonuję go łącznie z okresowym - to takie zalecenie mojego WK Konsultacje z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredek Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 A u mnie po staremu, poz 1,2 (P,N) skreślam przy każdym badaniu dodatkowym, chyba że wykonuję go łącznie z okresowym - to takie zalecenie mojego WK Konsultacje z wczoraj Potwierdzam , z tym że ja nie po konsultacjach i bez zaleceń tak robiłem , czyli ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Stan na dzień dzisiejszy dla m. Łodzi (nie sugerować się innymi starostwami)w przypadku rezygnacji z w/w atrybutów wykonujemy badanie dodatkowe, wynik badania P (czyli spełnia art 66) natomiast na str. 2 zaświadczenia w pkt 2 piszemy "Pojazd nie odpowiada dodatkowym warunkom..." i tu wybieramy odpowiedni atrybut Zastanawiam się tylko jak to się ma do badania okresowego (czyli na OBT auto bez atrybutów)-porównanie zapisów w DR ze stanem faktycznym-też P Robi się co raz ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 Zastanawiam się tylko jak to się ma do badania okresowego też się zastanawiałem, dlatego wnioskowałem o zwołanie spotkania starostwa z UDS-ami, bez "woli politycznej" , natomiast co do badania to nie wiem czy dobrze kombinuję (co za zawód, żeby nic nie było jasne tylko trzeba kombinować ) najpierw dodatkowe na demontaż atrybutu, wycieczka klienta do WK po wykreślenie w DR i dopiero okresowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 najpierw dodatkowe na demontaż atrybutu Jest takie badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 najpierw dodatkowe na demontaż atrybutu, wycieczka klienta do WK po wykreślenie w DR i dopiero okresowe Jezeli klient zyczy sobie okresowe to dlaczego mu tego nie wykonać wystawiając zaswiadczenie z adnotacja o demontazu Taxi....itp.Wtedy dopiero azymut do WK i powrót na SKP po autograf i stępel...co za zawód' date=' żeby nic nie było jasne tylko trzeba kombinować [/quote']Zeby nie było smutno,zeby czlowiek nie wpadl w rutynę itp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 a jak robiłeś do tej pory jak przyjechał np. na "zdjęcie" taxi? [ Dodano: 06-02-2014, 20:39 ] najpierw dodatkowe na demontaż atrybutu Jest takie badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 a jak robiłeś do tej pory jak przyjechał np. na "zdjęcie" taxi? Tak samo jak Ty-dodatkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 a jak robiłeś do tej pory jak przyjechał np. na "zdjęcie" taxi? Jezeli tylko demontaz TAXI to odwrotnie jak przy zamontowaniu...Tez nie jestem 100% czy to było dobrze ale nie miałem zadnych uwag od strony WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Skoro klient chciał zaświadczenie o demontażu bo WK nie chce wykreślić bez zaświadczenia to wystawiałem zaświadczenie.Ale są starostwa co wykreślają na podstawie oświadczenia klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waga50 Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 są starostwa co wykreślają na podstawie oświadczenia klienta.I chwała im. Więc są takie starostwa, które coś robią bez udziału diagnosty, a kierowca/obywatel sam odpowiada za swoje decyzje. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 7 Luty 2014 Autor Share Napisano 7 Luty 2014 Ale są starostwa co wykreślają na podstawie oświadczenia klienta. chcę podkreślić jeszcze raz że to co napisałem dotyczy wyłącznie m. Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julian Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 Przecież w TAXI nie ma nic co by było zamontowane na stałe i trzeba jechać do warsztatu żeby to zdemontować- tak jak.np.hak.W związku z tym o jakim badaniu tu mówimy.Powinno być oświadczenie i wykreślenie z DR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 Powinno być oświadczenie i wykreślenie z DR. Powinno...... (?!?!?!?!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 Przecież w TAXI nie ma nic co by było zamontowane na stałe Taksometr i wiązki elektryczne daszka sobie kombinerkami wyrwiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi