Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Pomagamy naszym Pociechom w odrabianiu lekcji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy zacne :oops: grono specjalistów w dziedzinie BT. czasami pomaga odrobić lekcję naszym pociechom :!: i w czym, a tak pozwoliłem sobie na założenie :D tego tematu a co ::hey

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• darkdog

17

• blakop

6

• Qnick

4

• crackers

4

Top Posters In This Topic

Napisano

Co drugi tydzień przez cały tydzień codziennie, jak mam pierwszą zmianę to pomagam. Na szczęście jeszcze ogarniam materiał :D:D:D (bo to pierwsza klasa :cool: )

Napisano
jak mam pierwszą zmianę to pomagam.

to tak jak ja Radku :P

(bo to pierwsza klasa

a mój Młody 2-ga gimnazjum :-? czasami tego nie ogarniam :razz:

[ Dodano: 08-03-2014, 21:08 ]

halo halo czy my tylko z Radkiem :P pomagamy naszym Pociechom :evil: Psujku Macieju co ty na to :x

Napisano
halo halo czy my tylko z Radkiem pomagamy naszym Pociechom
Na to wyglada ze tak.Ja juz do wnuczek nie wsadzam nosa ;) Mają przeciez rodziców to niech się dogadują.Kiedyś ....no roznie to bywalo...
Napisano

Czasami siedzę nad matematyką w 6-tej klasie, niestety ja znam inne metody i ciężko mi to idzie :shock:

Napisano

Moje pomaganie polega głównie na wytłumaczeniu zasad i postępowania, bo staram się dziecka nie wyręczać...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Moje pomaganie polega głównie na wytłumaczeniu zasad i postępowania, bo staram się dziecka nie wyręczać...

No to tak jak i ja, siedzę, cierpliwie tłumaczę choć czasem już mnie trafia że nie potrafi zrozumieć tak prostej sprawy ale cóż od nowa tłumaczę bo cierpliwość do dzieci to jednak trza mieć :)

Napisano

Oczywiście, że pomagałem. Obecnie mam wakacje :cool: starsza córka z na pierwszym roku ZUT, młodsza w maluchach :evil:

Napisano

Myślę, że na początku, w klasach 1-3 dziecko raczej nie potrzebuje pomocy, co raczej przypilnowania, nauki systematyczności itd. Póki co odpukać wszystko łapie i nie musimy siedzieć w domu nad ćwiczeniem tego, czego w szkole nie załapała.

Napisano
Póki co odpukać wszystko łapie

Wiadomo, po tatusiu córeczka ,,,

Napisano
Moje pomaganie polega głównie na wytłumaczeniu zasad i postępowania, bo staram się dziecka nie wyręczać.

ja nie mówię o wyręczaniu Macieju :-D i za młodego robić wszystko :P

w klasach 1-3 dziecko raczej nie potrzebuje pomocy

Błażeju to ja też wiem, ale powiem tak młody w tygodniu to na nic nie ma czasu 3 razy trening w kosza, środa dodatkowy angielski, i po tygodniu, a i zapomniałem dodać że jeszcze sędziuję bo jest sędzią :P ale raczej nie mogę narzekać na jego wyniki w szkolę, ale czasami pomóc trzeba :x

[ Dodano: 09-03-2014, 14:19 ]

np. w budowie takiego czegoś :razz: to pani zadaje uczniom :x

Napisano
3 razy trening w kosza, środa dodatkowy angielski

a tenis i pływalnia??

Napisano
a tenis i pływalnia??

pływanie w piątek ale przed lekcjami 2-gdz. to taki projekt z uni dla szkół :-D

tenis :!: szach mat co ty głupi :x to nie pin pong :x

Napisano

A z języków tylko angielski? Nie sądzisz że ze dwa wypadałoby jeszcze włączyć??

Napisano

Włącz mu rosyjski jeszcze. Wg moich obliczeń jeden dzień w tygodniu ma jeszcze niewykorzystany 8)

Napisano
Nie sądzisz że ze dwa wypadałoby jeszcze włączyć??
chiński i rosyjski, blakop ...
Napisano
Wg moich obliczeń jeden dzień w tygodniu ma jeszcze niewykorzystany

już nie :P

Napisano

Fajnie macie. Ja do mojej jedynaczki musiałem na 2 godz. dziennie studentkę zatrudnić bo tyle mają zadawane. Po odrobieniu lekcji ja z żoną powtarzamy do klasówek dodatkowo pół soboty i niedzieli. W piątej klasie ma średnio 2-3 klasówki w tygodniu.

Napisano
Fajnie macie

ta bardzo :?

powtarzamy do klasówek dodatkowo pół soboty i niedzieli

tak samo robię i przy okazji ile się dowiem :oops:

Napisano
tak samo robię i przy okazji ile się dowiem :oops:
ja na razie jeszcze wszystko wiem,dopiero w drugiej klasie jestem :D
Napisano
ja na razie jeszcze wszystko wiem,dopiero w drugiej klasie jestem

A zbiory już przerabiałeś :D

Napisano