gonzo Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Witam , czy są jakieś przeciwskazania aby zrobić zmiany polegające tylko na zmianie ilości miejsc z 5 na 2 ? sprawa dotyczy sam. osobowego (jest osobowy i dalej klient chce żeby był osobowy tyle ,że 2-miejscowy - skoda octavia) Cytuj
gonzo Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Napisano 1 Kwiecień 2014 ...pytanie wydaję się proste , bez podstępu... [ Dodano: 01-04-2014, 18:28 ] a tak a propos vatu, to nie wiem czemu wałkuje temat.Każdy wydział komunikacji powinienł zrobić szkolenie (tak jak u nas) i po sprawie.Ponadto na stronie PISKP jest wyjasnienie a dziś wydziały komunikacji dostały z ministerstwa pismo jak powinno wyglądać badanie VAT - myślę , że pan B. Maćkowski wrzuci na forum - ja mam - pozdrawiam. Cytuj
Paprock Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 (jest osobowy i dalej klient chce żeby był osobowy tyle ,że 2-miejscowy - skoda octavia) - to niech zdejmie kanapę z oparciem i do piwnicy włoży, bo nie pojmuję takich zachcianek Cytuj
aboz Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 bo nie pojmuję takich zachcianek Tuningi to się zwie Cytuj
Fredek Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Witam , czy są jakieś przeciwskazania Tak, to jest bez sensu Cytuj
aboz Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Tak, to jest bez sensuNie do końca vide pojazdy do sportu. Pomijam kwestię klatki bezp. to z tym to wszyscy wiemy jak jest. Cytuj
Fredek Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 A no chyba że faktycznie chodzi o auto "śportowe" Cytuj
IVVO Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Octavia sportowa he .he - -wali vat-em na kilometr - tylko czegoś nie doczytali Cytuj
Psuj Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Czuję tu podstęp VAT ...... -wali vat-em na kilometr Czytajcie ze zrozumieniem: jest osobowy i dalej klient chce żeby był osobowy tyle ,że 2-miejscowy A nie jakieś walenie i podstępy wam w głowach... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Gacek Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Nie widzę tu podstępu. Klient prawdopodobnie chce na stałe zdemontować tylną kanapę, bo chce powiększyć przestrzeń ładunkową i coś tam sobie wozić. Zmianę chce "podbić" w stacji kontroli pojazdów, bo wie, że jeśli przyjedzie na przegląd okresowy bez kanapy, a w dowodzie będzie wpisane, że samochód ma 5 miejsc to wtedy będzie negatywny wynik badania, bo będziemy mieli ewidentną niezgodność zapisu w dowodzie rejestracyjnym ze stanem faktycznym. Procedura prosta: - faktura z warsztatu (kod działalności 45.20Z) na demontaż kanapy; - przegląd po zmianach konstrukcyjnych; - wizyta w wydziale komunikacji w celu zmiany danych w dowodzie rejestracyjnym. Krótko. Cytuj
mirek.g Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 - faktura z warsztatu (kod działalności 45.20Z) na demontaż kanapy; Nie ma potrzeby,rodzaj poj bez zmian. Cytuj
IVVO Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Jak napisał mirek - klient możne to zrobić sam nawet przy Tobie - robisz zdięcia , opis i do WK-nie potrzeba G45.20. Mylnie interpretujesz słowo przebudowa w tym wypadku Cytuj
crackers Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 - faktura z warsztatu (kod działalności 45.20Z) na demontaż kanapy; Tylko przy zmianie rodzaju pojazdu Cytuj
Gacek Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Nie ma potrzeby,rodzaj poj bez zmian. Tak czy inaczej- nie ma problemu i nie ma co się doszukiwać spisku. Fakt- klient może się łudzić, że sobie później zrobi badanie na VAT1a, ale gdy przyjedzie na badanie o zgodność z VAT1a to się po prostu rozczaruje i jego ewentualny spisek polegnie... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Fakt- klient może się łudzić, że sobie później zrobi badanie na VAT1a, To bądź tak dobry i uprzedź jego późniejsze ewentualne zapędy ,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi