Paprock Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Czy włoski Fiat 198 Bravo kategorii N1 ciężarowy z kratką/przegrodą, która nie odpowiada polskim wymaganiom, lecz będzie/jest wymieniana na właściwa, 4-miejscowy o ichnim podrodzaju F0 FURGONE może zostać naszym Furgonem, bo już taka zamota mną ogarnęła, że nie wiem co wpisać w DIP-a??? Auto ma pozostać nadal czteromiejscową ciężarówką i żadne vaty klienta nie interesują. Mętlik wprowadza podrodzaj. Wcześniej to nawet Seicenta były furgonowate. Pierniczę - zostaje FURGONEM. Cytuj
IVVO Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Pierniczę - zostaje FURGONEM A jest gdzieś definicja furgonu - nie znalazłem oprócz jakiejś starej normy Znalazłem stary temat z 2005 na Norcomie - też przy okazji VAT http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=725 Cytuj
Psuj Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Pierniczę - zostaje FURGONEM. Nie piernicz, tylko podaj numer homo. A popierniczyłeś podrodzaj furgon z blaszakiem potocznie nazywanym furgonetką. A w ichnym dowodzie nie ma kodu podrodzaju? P.S. Tłumacz podpowiada, ze z włoskiego furgone to znaczy awangarda. Moze to nazwa handlowa a nie podrodzaj... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Paprock Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Napisano 2 Kwiecień 2014 Nie piernicz, tylko podaj numer homo. Dzięki Psuj za zainteresowanie. Wszystkie załączniki w przedmiotowej sprawie w temacie "Pojazd ciężarowy, a kratka" pod linkiem: → http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=202801#202801 Cytuj
DARIO64 Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Nie piernicz, tylko podaj numer homo. Chyba nie musi . Wariant - BXH1B Wersja - AX W polskim homo - VAN. Cytuj
michal_k Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 że nie wiem co wpisać w DIP-a??? Wpisz to co widzisz. "Podrodzaj" z zagranicznego DR nie musi odpowiadać podrodzajowi zgodnemu z polską klasyfikacją. Cytuj
IVVO Napisano 2 Kwiecień 2014 Napisano 2 Kwiecień 2014 Wpisz to co widzisz. "Podrodzaj" z zagranicznego DR nie musi odpowiadać podrodzajowi zgodnemu z polską klasyfikacją. Betoniarka na 4-ośce w Bułgarii jest specjalny a u nas ciężarowy/betoniarka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi