grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Podjechał klient, na badanie, pojazdem sprowadzonym z Niemiec. W małym dr był numer np HD00P, natomiast w dużym HD00P, oraz nowszy np XX000D, o co może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Podjechał klient, na badanie, pojazdem sprowadzonym z Niemiec. W małym dr był numer np HD00P, natomiast w dużym HD00P, oraz nowszy np XX000D, o co może chodzić? Masz wątpliwości wyślij do WK po czerwone i PC, problem zejdzie Ci z głowy jak wróci zrobisz mu OBT jak pojedzie gdzieś indziej też będziesz spokojnie spał. O co chodzi nie wiem, jak ja mam wątpliwości co do numerów zagranicznych to posyłam do WK po nasze tablice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Moim zdaniem nowszy dotyczy wywozówek (na tym różowym np.), czego pewnie Ci w ogóle nie pokazał w postaci "małego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2014 "małego". "małego" na pewno mi nie pokazywał. Dziękuję za informację, zobaczę czy wróci, miał wyjaśniać z handlarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 "małego" na pewno mi nie pokazywał. No jak nie?? W małym dr był numer np HD00P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Moim zdaniem nowszy dotyczy wywozówek (na tym różowym np.) Pewnie wywozówek, ale nie na różowym tylko na nowym małym zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodatymazur Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Może już niedługo skończą się takie dylematy: http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/789068,koniec-z-ponowna-rejestracja-zagranicznych-samochodow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Czytam artykuł o tej treści już chyba trzeci raz i nie bardzo wiem O CO CHODZI?? Czy nikt nie widzi, że to są ewentualnie zmiany dla innych państw UE, a nie Polski, która ma już zaimplementowane w prawodawstwie WSZYSTKIE te rzeczy o których w tych doniesieniach mowa? Dla przypomnienia: 1) Do rejestracji już teraz w zasadzie wystarczy dowód własności i dowód rejestracyjny (sprawy podatkowe jakie przy okazji mogą być były są i będą zawsze!!!) 2) Polska już od paru lat uznaje zagraniczne badania 3) Dokumentów co do zasady nie trzeba tłumaczyć (choć tu w praktyce niestety różnie to wychodzi) Więc co tu niby dla nas ma być sensacyjnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 W zależności od kraju, w którym wykonywany jest przegląd, poddany mu pojazd musi spełniać różne wymogi. Nie można nakazywać państwom uznawania dokumentów, które nie zapewniają przynajmniej takiego samego poziomu jakości, jak w ich kraju Co do wymogów technicznych, to chyba w całej Unii jest jedna dyrektywa podstawowa - problem właściwe tylko w interwałach czasookresu ich wykonywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Co do wymogów technicznych, to chyba w całej Unii jest jedna dyrektywa podstawowa - problem właściwe tylko w interwałach czasookresu ich wykonywania Właśnie że nie. Sprzedałem nowe auto do Belgii i guzik. Belgowie i tak wymagali badania. Nie uznali ani naszego dowodu, ani badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Sprzedałem nowe auto do Belgii i guzik Taki nowe nowe z salonu z pełną dokumentacją - dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Był zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi