marcin78 Napisano 27 Kwiecień 2014 Napisano 27 Kwiecień 2014 Witam, kolegów diagnostów. Mam jedno pytanie dot, autobusu 100 km/h, jak obliczyć że dany autobus spełnia warunek 11kW/t? Jest taki punkt do wypełnienia w zaświadczeniu - spełnia ten warunek czy nie spełnia. Nie mogę tego ogarnąć, proszę o jakąś wskazówkę Cytuj
michal_k Napisano 27 Kwiecień 2014 Napisano 27 Kwiecień 2014 Mam jedno pytanie dot, autobusu 100 km/h, jak obliczyć że dany autobus spełnia warunek 11kW/t § 23. 1.62) Stosunek maksymalnej mocy netto silnika autobusu do dopuszczalnej masy całkowitej powinien wynosić co najmniej 11 kW/t. Czyli podziel moc wyrażoną w kW przez DMC wyrażone w tonach. Jeśli wyjdzie 11 lub więcej to jest ok. Cytuj
darkdog Napisano 27 Kwiecień 2014 Napisano 27 Kwiecień 2014 Czyli podziel moc wyrażoną w kW przez DMC wyrażone w tonach. Jeśli wyjdzie 11 lub więcej to jest ok. dokładnie tak jak napisał Michał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi