wiesław Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Taki temat w brifie jest wpisane Renault , na tabliczce w górnej części Renault , w dolnej części Opel Arena, na grilu znajduje się znak Opla na tylnych drzwiach jest Opel ARENA , w WUK jest problem jak zarejestrować, ja napisałem Opel Arena , nr vin jest od Renaulta , moze ktoś miał podobny przypadek z Oplem Movano czyli Renault Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Miałem ten sam przypadek. Po dwóch miesiącach walki z WK wkońcu klient dostał stałą rejestrację. Auto w brief'ie miało producenta "Renault", na ostatniej stronie briefu była adnotacja, że autko powstało w kooperacji Opla z Renaultem. A samo autko miało symbole Opla Areny ( z przodu znak opla z tyłu napisy Opel Arena) Ja wpisałem w dip producent RENAULT model handlowy OPEL ARENA. I tak w końcu został zarejestrowany. Boje były długie ale byłem nieugiętu i nie zgadzałem się na opla arene ani na renault trafic. W końcu WK uległ i na pewno taki model jest w kat. ITS-u który wykożystuje wk, bo inaczej by nie zarejestrowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Barczuk Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Gratuluję uporu w słusznej sprawie. Ja podobnie zrobiłem z Dodgem wyprodukowanym przez Chryslera. Tyle, że nie do konca rozumię o co chodzi? Do dowodu wpisuje się MARKĘ a nie producenta, marką jest to co jest na samochodzie i nie wazne czy wyprodukował go POM w Pcimu Dolnym czy Renault - jak to jest Opel to Opel. Producentem jest Chrysler ale marka Dodge - w niemieckiem brief jest producent, a w polskim dowodzie Marka. Gdzie w DIP wpisujesz producenta ? Chyba ze kraj producenta, to wtedy wydaje mi się ze nalezy zgodnie z VIN np. francja, ale marka to dalej OPEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi