rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 czy jest jakiś przepis regulujący kolor długopisu przy podpisywaniu dokumentów np. zaświadczeń ?ja podpisuję zawsze czarnym długopisem ? Cytuj
Psuj Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Chyba nie ma. Ja zawsze podpisuję niebieskim cienkopisem permanentnym. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
krzychu Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Cytuj
Psuj Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 zaświadczenia Na zaświadczeniu podpisuję się juz długopisem. Zazwyczaj niebieskim, pieczątki mamy czerwone. Cienkopis zostawiam na DR Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 czy jest jakiś przepis regulujący kolor długopisu przy podpisywaniu dokumentów np. - raz gdzieś kiedyś rzucił mi się w oczy tekst, że w sądownictwie stosuje się kolor niebieski jeżeli idzie o odręczne pismo, nie pamiętam już czy nie dotyczyło... w kałamarzu atramentu Cienkopis zostawiam na DR - no ten papier wcale do pisania się nie nadaje. Cytuj
danielg539 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Jest zasada, że czerwonymi pieczęciami posługują się urzędy ale diagności tez dość często używaja tego koloru. Cytuj
danielg539 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Wyglada na to, że nie - chyba, że z przepisów unijnych coś wynika, bo oni maja bzika na punkcie kolorów podpisów, to z pieczęciami może być podobnie. Cytuj
ketiw38 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Przepisu brak, ale związku z wyjaśnieniem podobnym do: przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Przekonało mnie to wytłumaczenie i używam koloru innego niż czarny Cytuj
Jacdiag Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 kolory pieczątek http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7633 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
IVVO Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Dla spokojności ducha robię tak samo jak Psuj - cienkopis do DR - niebieski /najlepiej się spisuje/ i długopis do zaświadczeń - niebieski - miałem kilka przypadków- WK stwierdziło , że to ksero. Pieczątka stacji - niebieska, imienna i klocek - czerwona Cytuj
Qnick Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Dla spokojności ducha robię tak samo jak Psuj Ja do DR piszę czarnym pisakiem do płyt CD takim cienkim po by się nie rozmazywało i szybko schło, zaświadczenia zawsze niebieskim piórem kulkowym lub zwykłym. Pieczęcie zawsze na tej SKP na której obecnie pracuję były koloru czarnego więc wyboru nie mam. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 cienkopis do DR - niebieski /najlepiej się spisuje/ i długopis do zaświadczeń - niebieski - Wy to faktycznie nie macie problemów ,,, Cytuj
biker100 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Panowie, że nikt nie wpadł na to, że na świadczeniu z wynikiem (P) podpisywać się kolorem niebieskim natomiast w przypadku wyniku (N) łącząc się w bólu z właścicielem pojazdu podpisywać kolorem czarnym. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Panowie, że nikt nie wpadł na to No gdyby takie zalecenie ktoś wydał to jestem za ,,, Cytuj
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 A robaczek poprosił mróweczkę by na SKP obłatwiła zestaw świecowych kredek. Cytuj
Mecher Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Też mieliśmy taki przypadek. Żelowy w DR a długopis w zaświadczeniach używam. pieczątka czarna Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Wy to faktycznie nie macie problemów ,,, Czekamy na kolejne nowelizacje przepisów,a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. Cytuj
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. - można zacząć wymyślać menu na konferencyjny obiad Cytuj
darkdog Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. e myślę że jest a zastanawialiście się nad ty żeby zmienić sposób nadawania nowych cech identyfikacji nie tak jak teraz bezsensowne tłuczenie młotkiem, ale na przykład elektropisy czy by nie było lepsze i estetyczne i co Wy na to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi