rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 czy jest jakiś przepis regulujący kolor długopisu przy podpisywaniu dokumentów np. zaświadczeń ?ja podpisuję zawsze czarnym długopisem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Chyba nie ma. Ja zawsze podpisuję niebieskim cienkopisem permanentnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 zaświadczenia Na zaświadczeniu podpisuję się juz długopisem. Zazwyczaj niebieskim, pieczątki mamy czerwone. Cienkopis zostawiam na DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 czy jest jakiś przepis regulujący kolor długopisu przy podpisywaniu dokumentów np. - raz gdzieś kiedyś rzucił mi się w oczy tekst, że w sądownictwie stosuje się kolor niebieski jeżeli idzie o odręczne pismo, nie pamiętam już czy nie dotyczyło... w kałamarzu atramentu Cienkopis zostawiam na DR - no ten papier wcale do pisania się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Jest zasada, że czerwonymi pieczęciami posługują się urzędy ale diagności tez dość często używaja tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 czyli ? jak na razie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Wyglada na to, że nie - chyba, że z przepisów unijnych coś wynika, bo oni maja bzika na punkcie kolorów podpisów, to z pieczęciami może być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Przepisu brak, ale związku z wyjaśnieniem podobnym do: przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Przekonało mnie to wytłumaczenie i używam koloru innego niż czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 czyli nadal brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 kolory pieczątek http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 bardziej chodzi mi o kolor długopisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Dla spokojności ducha robię tak samo jak Psuj - cienkopis do DR - niebieski /najlepiej się spisuje/ i długopis do zaświadczeń - niebieski - miałem kilka przypadków- WK stwierdziło , że to ksero. Pieczątka stacji - niebieska, imienna i klocek - czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Dla spokojności ducha robię tak samo jak Psuj Ja do DR piszę czarnym pisakiem do płyt CD takim cienkim po by się nie rozmazywało i szybko schło, zaświadczenia zawsze niebieskim piórem kulkowym lub zwykłym. Pieczęcie zawsze na tej SKP na której obecnie pracuję były koloru czarnego więc wyboru nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugol22 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 A co Xero kolorowego nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 niebieski cienkopis i czerwone pieczątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 czarny długopis i czerwone pieczątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 cienkopis do DR - niebieski /najlepiej się spisuje/ i długopis do zaświadczeń - niebieski - Wy to faktycznie nie macie problemów ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Panowie, że nikt nie wpadł na to, że na świadczeniu z wynikiem (P) podpisywać się kolorem niebieskim natomiast w przypadku wyniku (N) łącząc się w bólu z właścicielem pojazdu podpisywać kolorem czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Panowie, że nikt nie wpadł na to No gdyby takie zalecenie ktoś wydał to jestem za ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 A robaczek poprosił mróweczkę by na SKP obłatwiła zestaw świecowych kredek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 przepisu brak,ale miałem taki przypadek,że czarna pieczątka i czarne pióro żelowe,a piekna pani z wk twierdzi,że to kopia zaświadczenia,od tej pory podpis niebieski i pieczątki też,pzdr Też mieliśmy taki przypadek. Żelowy w DR a długopis w zaświadczeniach używam. pieczątka czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Wy to faktycznie nie macie problemów ,,, Czekamy na kolejne nowelizacje przepisów,a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. - można zacząć wymyślać menu na konferencyjny obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 a to temat zastępczy bo nie ma zbytnio już o czym pisać. e myślę że jest a zastanawialiście się nad ty żeby zmienić sposób nadawania nowych cech identyfikacji nie tak jak teraz bezsensowne tłuczenie młotkiem, ale na przykład elektropisy czy by nie było lepsze i estetyczne i co Wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi