Grzegorz Łódź Napisano 4 Czerwiec 2014 Napisano 4 Czerwiec 2014 Nie wiem czy już było http://www.naszawokanda.pl/orzeczenie/z1yj0/wsa,III-SA-Ld-259-14,ruch_drogowy/1/ Cytuj
blakop Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 A tak w skrócie o co komom jesteś w stanie podać? Cytuj
aboz Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 A tak w skrócie o co komom jesteś w stanie podać?A co, problemiki z czytaniem? Cytuj
blakop Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Kolejny z OSDS... Tak - problem. Brak czasu... Ale jak widzę jest problem w napisaniu, że wyrok określa takie i takie zasady i mówi o tym i o tym... Cytuj
aboz Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Kolejny z OSDSTylko bez takich mi tu.Brak czasu...Ale elaboraty nt. furgonu naprzeciw Psuja masz czas pisać Broń Panie Boże żebym Psuja bronił. O to to nie Ale skoro tak ładnie prosisz to może zacytujęWojewódzki Sąd Administracyjny w Łodzi ...na rozprawie w dniu 16 kwietnia 2014 r. sprawy ze skargi M. S. na decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Ł. z dnia [...] r. nr [...] w przedmiocie cofnięcia uprawnień diagnosty do wykonywania badań technicznych pojazdów oraz zobowiązania do zwrotu dokumentu 1. stwierdza nieważność zaskarżonej decyzji w części' date=' w jakiej utrzymuje ona w mocy decyzję Prezydenta Miasta Ł. z dnia [...'] r. nr [...] zobowiązującą M. S. do zwrotu oryginału dokumentu "Uprawnienia diagnosty Nr [...]" w terminie 7 dni od dnia, w którym decyzja stanie się ostateczna oraz decyzji Prezydenta Miasta Ł. z dnia [...] r. nr [...] w takiej samej części; 2Pokrótce. Sąd uznał za zasadne cofnięcie uprawnień za trzykrotne potwierdzenie pieczątką w DR danych, które były niezgodne ze stanem faktycznym (ilość osi w naczepie). Uznał natomiast bezprawne "zobowiązanie do zwrotu uprawnień diagnosty w terminie 7 dni" w treści decyzji i w tej części decyzję tą unieważnił. Ale Grzegorzowi zapewne chodziło o poprawianie danych zawartych w DR przy okazji wymiany tegoż i możliwości utraty uprawnień. Cytuj
blakop Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Czyli wytknął jakieś tam błędy proceduralne dotyczącego samej technicznej kwestii cofnięcia uprawnień, ale merytorycznie potwierdził, że cofnąć należało za ten czyn. Tak? Broń Panie Boże żebym Psuja bronił. O to to nie "Mądrego po szkołach to i miło posłuchać" Cytuj
aboz Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 merytorycznie potwierdził, że cofnąć należało za ten czyn. Tak? Tak. Myślę, że to w nawiązaniu do naszej dyskusji o poprawianiu danych zawartych w DR przy OBT. Cytuj
blakop Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Zawsze mówiłem, że poprawianie "przy wymianie dopiero" to nieprawidłowy, choć wiem, że zwyczajowo w wielu rejonach przyjęty tryb postępowania. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 5 Czerwiec 2014 Autor Napisano 5 Czerwiec 2014 Grzegorzowi zapewne chodziło Tylko o zapoznanie się Cytuj
JANUSZ60 Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Zawsze mówiłem, że poprawianie "przy wymianie dopiero" to nieprawidłowy, choć wiem, że zwyczajowo w wielu rejonach przyjęty tryb postępowania. Nie rozumiem całej sprawy, bo jeśli WK zezwalał (jak mój do niedawna) na taki sposób postępowania, to skąd wniosek o cofnięcie uprawnień ? Jeśli jednak były inne zalecenia w tej sprawie to znaczy, że diagnosta łamał przepisy i te zalecenia ,,, Cytuj
rurek777 Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 bo takie zalecenia są zawsze ''na gębę '' Cytuj
michal_k Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 jeśli WK zezwalał (jak mój do niedawna) Literalnie WK nie może "zezwolić" na łamanie prawa, które niestety w tej kwestii jest jasne - są pomyłki w DR - wynik N Cytuj
JANUSZ60 Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Literalnie WK nie może "zezwolić" na łamanie prawa Jednak bardzo często się to dzieje, w imię lepszej współpracy czy ułatwienia życia sobie i klientom ,,, Cytuj
michal_k Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Jednak bardzo często się to dzieje, w imię lepszej współpracy czy ułatwienia życia sobie i klientom ,,, Zgadza się, ale jak widać w razie W to diagnosta poleci... Cytuj
pentagram Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 Literalnie WK nie może "zezwolić" na łamanie prawa, które niestety w tej kwestii jest jasne - są pomyłki w DR - wynik N Mój nie zezwala, dlatego w każdym przypadku niezgodności pomiędzy zapisami w DR a stanem faktycznym wynik badania jest negatywny i dlatego śpię spokojnie - tylko klienci są wkur...ni, ale mi to LOTTO Cytuj
Qnick Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 tylko klienci są wkur...ni, ale mi to LOTTO Tobie może i tak ale Twojemu szefowi już niekoniecznie bo taki wk...ny klient za rok na pewno zmieni stację niestety niewielu jest takich którzy zrozumią te nasze procedury. Cytuj
biker100 Napisano 5 Czerwiec 2014 Napisano 5 Czerwiec 2014 niestety niewielu jest takich którzy zrozumią te nasze procedury. widzisz Qnick problem jest innego typu aby ludzie zrozumieli nasze procedury muszą być jednakowo na każdej SKP respektowane i realizowane, a nie ... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 aby ludzie zrozumieli nasze procedury muszą być jednakowo na każdej SKP respektowane i realizowane, a nie ... Dokładnie, bo na razie to te procedury nie są nawet Nasze ,,, Cytuj
adam1501 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Tobie może i tak ale Twojemu szefowi już niekoniecznie bo taki wk...ny klient za rok na pewno zmieni stację No niekoniecznie zmieni, bo na dzień dzisiejszy u nas odbyła by się wędrówka ludów i dopiero na którejś z rzędu klient doszedłby do wniosku że tak jest wszędzie i złość mija. Tylko trzeba wprowadzić jasne zasady na swoim terenie i ich przestrzegać, a następnie sięgać po uprawnienia. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 trzeba wprowadzić jasne zasady na swoim terenie i ich przestrzegać, a następnie sięgać po uprawnienia. Dlatego jestem ciekaw, czyżby w Łodzi nie było jasnych zasad ??? Cytuj
adam1501 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Dlatego jestem ciekaw, czyżby w Łodzi nie było jasnych zasad ??? Jak pokazuje przykład, albo nie ma jasnych zasad, albo trzeba było się wykazać. Nasz zawód jest specyficzny i niestety w razie W ognia dostanie najmniej zainteresowany. Cytuj
pentagram Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Tobie może i tak ale Twojemu szefowi już niekoniecznie bo taki wk...ny klient za rok na pewno zmieni stację W moim powiecie, niezależnie na którą SKP pojedzie klient, na każdej dostanie "N" za niezgodność w DR. I co ma tutaj do rzeczy właściciel , przecież to JA wykonuję badania i JA biorę wszystko na klatę. Cytuj
markes30 Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Zwróćcie uwagę na meritum sprawy. W DR były 2 osie w rzeczywistości 1. Za tak błahe niedopatrzenie diagnosta ma zabrane uprawnienia a urzędnik, który wydał DR na podstawie homologacji .......... Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 6 Czerwiec 2014 Autor Napisano 6 Czerwiec 2014 W DR były 2 osie w rzeczywistości 1. Za tak błahe niedopatrzenie diagnosta ma zabrane uprawnienia a urzędnik, który wydał DR na podstawie homologacji .......... Wiem że to gdybanie ale może zastosowano tutaj ten zapis: § 4. 1. Przez oś pojedynczą rozumie się oś oddaloną od osi sąsiedniej o więcej niż 1,8 m lub dwie sąsiednie osie oddalone od siebie o mniej niż 1 m, a przez oś wielokrotną - zespół złożony z dwóch lub więcej osi, zwanych "osiami składowymi", w którym odległość między sąsiednimi osiami składowymi jest nie mniejsza niż 1 m i nie większa niż 1,8 m. Cytuj
Jacdiag Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Wiem że to gdybanie ale może zastosowano tutaj ten zapis: § 4. 1. Przez oś pojedynczą rozumie się oś oddaloną od osi sąsiedniej o więcej niż 1,8 m lub dwie sąsiednie osie tu jest sytuacja odwrotna W DR były 2 osie w rzeczywistości 1. Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi