Fredek Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Panowie, jak postępujecie w przypadku pojazdu ze Słowacji którego data pierwszej rejestracji to niespełna 2 lata , w moim przypadku 13.08.2012 , czy nalezy według Was wykonać okresowe 1.2 czy może wystarczy 6.9 ustalenie ? Pytam ponieważ swego czasu wykonałem 6.9 dla pojazdu z SK ale Pani z WK poprosiła grzecznie o wykonanie okresowego ponieważ z dokumentów przedstawionych do rejestracji nie wynika ważność badania okresowego. W dokumentach ze Słowacji brak jest takiej informacji czyli w sumie nie wiadomo nic o badaniu więc chyba WK nie możne uznać tych 3 lat od PR. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 ponieważ z dokumentów przedstawionych do rejestracji nie wynika ważność badania okresowego. Nie ma terminu NBO ??? Przecież Słowacja ma 4-2-2, więc do trzech możesz jeśli nie miał jeszcze badania ,,, Cytuj
Fredek Napisano 9 Lipiec 2014 Autor Napisano 9 Lipiec 2014 więc do trzech możesz jeśli nie miał jeszcze badania ,,, Nie miał jeszcze badania Cytuj
JANUSZ60 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Nie miał jeszcze badania Oczywiście do trzech może zaliczyć WK bez okresowego, bo jeśli zrobisz okresowe to dajesz na dwa lata ,,, Cytuj
Fredek Napisano 9 Lipiec 2014 Autor Napisano 9 Lipiec 2014 bo jeśli zrobisz okresowe to dajesz na dwa lata ,,, Oczywiście Janusz to wiem , że na 2 lata tylko chodziło mi o to czy to 6.9 WK uzna , bo tak jak podkreślam podobna sytuację miałem i WK poprosił o okresowe mimo jego ważności, no ale jak to Pani umotywowała brakiem adnotacji o ważności w dokumentach. W sumie to czy zrobię 1.2 czy 6.9 to będzie oki. Cytuj
darkdog Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 W sumie to czy zrobię 1.2 czy 6.9 to będzie oki. dokładnie Cytuj
JANUSZ60 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 to Pani umotywowała brakiem adnotacji o ważności w dokumentach Przynajmniej dziwna to motywacja, bo brak adnotacji świadczy o ważności do czterech lat od pierwszej rejestracji,,, Cytuj
michal_k Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 no ale jak to Pani umotywowała brakiem adnotacji o ważności w dokumentach. Może ta pani nie wiedziała, że można uznać badanie do 3 lat, o ile pojazd posiada europejskie homo i nie był wyrejestrowany. Cytuj
Kryczynski A Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Może ta pani nie wiedziała, że można uznać badanie do 3 lat to jest pewne należy odesłać panią do poczytania Art .81 i niech czyta ze zrozumieniem . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi