-
Aktualne tematy
-
-
Aktywni użytkownicy
-
1
TeDe
3 -
2
IVVO
2 -
3Kuber88
1 -
4Solaris
1 -
5
nesiasps
1
-
-
Aktualne posty
-
-
Przez Sylwi666 · Napisano
Witam, chciałam prosić o pomoc w odczytaniu szczegółów pojazdu z homologacji dwóch pojazdów: L3e-A1 e13*168/2013*01971, numer vin: LXMXCB302SXC22121 oraz L3e-A1 e13*168/2013*00110, numer vin:VGALW4CKAMS005067, dane są mi potrzebne do WK. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc -
Przez Solaris · Napisano
Przecież jest wyrok na ciągniki rolnicze spoza UE. Ma mieć homologację lub dokument równoważny. Odeślij do TDT po uznanie dopuszczenia jednostkowego, a potem dopiero możesz się martwić o badanie techniczne. Sądzę, że ten przypadek nie będzie uznany jako ciągnik rolniczy -
Przez michal_k · Napisano
Czy spełnia definicję i warunki techniczne dla ciągnika? Jeśli tak i jesteś tego pewien to robisz badanie na ciągnik, a dalej to już sobie właściciel będzie z WK rozmawiał. -
Przez bisko_04519 · Napisano
Po kilku latach mi też się trafił taki sam przypadek. Plomba na reduktorze i 5 bieg ma prędkość 1 biegu w normalnym samochodzie. Po telefonie do WK z zapytałem co z tym można zrobić wyczułem niechęć do tematu. Mówią że mogą spróbować to puścić na PC i czerowne tablice jako ciągnik ale ITS raczej to odrzuci po weryfikacji. Mówią że ta przeróbka i adnotacja w dowodzie rejestracyjnym tyczy się tylko Szwajcarii jako ich dopuszczenie jednostkowe. Zauważyłem że zawsze w rozmowie z WK jak pada "ciągnik rolniczy" to zaraz niedługo w rozmowie przewija się słowo "homologacja". Do quda na ciągnik to na forum i wśród diagnostów zaraz wołanie o ogranicznik prędkości ale jak w Samuraju już jest to nie istotne bo i tak nie przejdzie. Pracownik WK nawet bardziej się skłaniał w kierunku ZK na ciężarowy. Czy ktoś z Was przerabiał może taki temat oprócz kolegi przede mną?
-
-
Najbliższe urodziny
Brak użytkowników do pokazania
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników11 197
-
Najwięcej online1 667
Najnowszy użytkownik
HubertOSKP
Rejestracja -
![IT.NORCOM [FORUM] - wszystko o ... Badaniach Technicznych ...](https://forum.norcom.pl/uploads/monthly_2025_11/logo2.png.c689d23b12ad8c649152fe931b6193ff.png)