Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

auto z USA data pierwszej rejestracji za granicą 2015-04-24, jaki następny termin badania??

Napisano

Jeśli dzisiaj wykonujesz badanie (9.10.2015)to następny termin badania 9.10.2017

Napisano

Pierwsze badanie pojazdu z zagranicy, a konkretnie auto z USA. Czy dać na dwa lata czy dopełnić do trzech lat???

Napisano
a czy nie powinno być do 2018-04-24???
NIE NIE NIE :razz: na SKP max termin jaki możemy dać to 24 m-ce i koniec
Napisano
Pierwsze badanie pojazdu z zagranicy

Kolego jakie to jest badanie (podpowiem-są trzy rodzaje)

Napisano

Kolegomr.kajak, pierwsze badanie według naszych przepisów wykonujesz przed upływem 3 lat od daty pierwszej rejestracji -tak?

I taki pojazd się Tobie trafił (jest przed trzema laty?-jest).

Drugie badanie ma wykonać przed upływem 5lat od pierwszej rej., ale nie dłużej niż dwa lata od pierwszego wykonanego-tak?

Czyli teraz jest to jego pierwsze badanie-tak?

Napisano

Tylko moje pytanie brzmi dlaczego chcecie unieszczęśliwić właściciela pojazdu wyznaczaniem terminu? data pierwszej rejestracji za granicą 2015-04-24 - wysłać do Wk tam określą sie jakie dane są im niezbędne do zarejestrowania i dopiero wtedy badanie dodatkowe - ustalenie danych i po ptakach termin następnego badania wyznaczy WK.

Napisano

Auto z USA podlega badaniu okresowemu,przecież z poza Unii.Czyli dwa lata w tym przypadku.

Napisano
Auto z USA
ślepy, a okular na nosie - oczywiście masz rację jakoś umknął mi ten bardzo ważny szczegół. I dokładnie 2 lata od dnia wykonania badania.
Napisano
Auto z USA podlega badaniu okresowemu,przecież z poza Unii.Czyli dwa lata w tym przypadku.

Też tak uważam

Napisano
A jak przyjedzie w tym 2017.09
Rok.

Ponieważ jest to już jego drugie badanie.A następne (kolejne)wykonujemy corocznie.

Napisano

Auto z poza unii u mnie zawsze na rok... Nie wiem i nie muszę wiedzieć czy był i ile razy był poddawany tam badaniom których i tak nie uznajemy...

Więc na ROK.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Auto z poza unii u mnie zawsze na rok...

A to ustawa u Ciebie nie obowiązuje? Art. 81 ust. 6 jest taki sam zarówno dla pojazdów z unijną homo, jak i bez.