Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebowałbym pomocy kolegów, mam ze stanów dodga rama 1500 3.6 v6 benzyna 2014 r i komplety brak danych :-? Na kwicie akcyzowym wpisano wagę pojazdu 2340 kg poza tym nie ma nic. W necie zbytnio nic nie widać a w katalogu ITS tym bardziej.Może ktoś przerabiał podobny temat? Z góry dzięki.

Napisano

hm a gdzie on by mogła być bo jakaś jest przy lewych dzwiach ale jest zniszczona ze ledwo co widać ją nr vin z niej odzcytałem to chyba ona

Napisano

Ona! Ona! Dobrze trzeba czytać. Parę danych tam będzie i rok produkcji powinien być!

Napisano

DODGE

Ram Pickup

Poj: 3600

Moc: 213 KW/6400

Paliwo: B

dł; 5309

szer; 2017

wys; 1895

masa wł; 2125

masa całkowita; 2733

rozstaw osi; 3061

Napisano
Witam potrzebowałbym pomocy kolegów
daj sobie pomóc i wklej nr VIN...
Napisano
ale jest zniszczona

To nie zapomnij o negatywnym wyniku badania...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

nr vin 1C6RR7LG3ES133675 auto było po strzale dlatego ta nakleja nie wygląda za ciekawie.

Napisano

Po wnikliwym przejrzeniu auta znalazłem 2 cześć tabliczki :)

Chociaż tyle

Naciski na osie 1770 kg przód i tył.

F1 - 3085 kg

Dzięki za podesłane stronki przydały się. :-D

• 2 months later...
Napisano

Podłącze się.

Tabliczka cała, 2006 rok, vin 1D7HU18297J565781.

G=2245kg.

F.1=3040

Potrzebuję O.1

Napisano

U mnie było tak

G-2340

F1-3085

O1- 3000

• 3 years later...
Napisano

Jeep Wrangler nr VIN 1J4FYN9P5XP447628, rok prod. 1999, podany numer znajduje się za szybą z lewej strony, nie znalazłem nr na ramie, TZ to naklejka (typowo amerykańska) naklejona na lewy słupek A, poproszę o wyjaśnienie, czy mogę przyjąć podany nr wzorem aut zza oceanu jako jedyny właściwy? auto sprowadzone z Francji. Wątpliwości mam ponieważ jest to pojazd z ramą, nie mam w przypadku pojazdów z nadwoziem samonośnym. 

Napisano

Pojazd wyprodukowany w USA a zatem numer za szybą można potraktować jako trwałe oznaczenie pojazdu.

Napisano
15 godzin temu, danielg539 napisał:

Pojazd wyprodukowany w USA

Nie ma nic do rzeczy. To rynek, na który pojazd jest przeznaczony determinuje umiejscowienie VIN-u.

Napisano
10 minut temu, aboz napisał:

To rynek, na który pojazd jest przeznaczony determinuje umiejscowienie VIN-u.

Skąd wiesz na jaki rynek pojazd był produkowany? To że jest sprowadzony z Francji wcale nie oznacza, że nie był sprowadzony z USA.

Napisano
2 minuty temu, danielg539 napisał:

Skąd wiesz na jaki rynek pojazd był produkowany?

Nie wiedziałem, ale sprawdziłem

Cytat
895 EUROPEAN REGION

4 minuty temu, danielg539 napisał:

To że jest sprowadzony z Francji wcale nie oznacza, że nie był sprowadzony z USA.

Ale ja tylko sugeruję, że nie produkcja a rynek przeznaczenia decydują o umieszczeniu VIN. I to trzeba sprawdzić. Najłatwiej po TZ, bo są spore różnice.

13 minut temu, cezary napisał:

No to jaka rada Kolego @aboz ?

Rama za prawym kołem, rama na wysokości drzwi pasażera lub w okolicach tylnego prawego koła. Takie lokalizacje znalazłem dla różnych Jeepów ramowych.

https://www.vinnumberlocation.com/jeep-wrangler.html

Napisano

Rama w tych miejscach obszukana, tzn. wyczyszczona, nawet niespecjalnie skorodowana, ale nr ani widu, ani słychu i cóż czynić dalej?