IVVO Napisano 1 Październik Share Napisano 1 Październik Lampy przód, mgielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik 13 godzin temu, Logen napisał: Ja kiedyś pogoniłem Jaguara z ameryki za brak tabliczki i przyjechał z oryginalną w europejskim formacie. Na jednym z portali aukcyjnych ogłaszają się firmy, które takie tabliczki dorabiają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyngetoryks Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik "moje" WV przeszły sobie jedynki na posługujących się językiem arabskim SKP i dopiero mi arabskie TZ zaczęły przeszkadzać na BT okresowym. Jeden użytkownik normalny poprosił o pomoc w ASO, drugi postanowił straszyć, że nic nie będzie robił bo samochód BT wcześniej przeszedł i było OK. Nasapał się do czerwoności ale poszedł po TZ zastępczą i sprawa się zamknęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik 4 godziny temu, TED napisał: Na jednym z portali aukcyjnych ogłaszają się firmy, które takie tabliczki dorabiają..... O właśnie chciałem o tym napisać. Szybciej i taniej niż oryginalne z ASO. I można w nich wpisać jedynie prawidłowe dane. Nawet homologacja europejska na aucie z USA się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi1984 Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik Według was to forum to jest miejsce na to by pisać o tym jak można zdobyć TZ i jeszcze umieścić na niej wszystko co się da???... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyngetoryks Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik Prawidłową reakcją było by pisanie zawiadomienia do właściwego organu. Ale skoro z naszych doświadczeń wylania się obraz wskazujący na to, że takie działania zamiast dać sprawie rozwiązanie wywoła całą masę nieprzyjemności dla zachowującej się poprawnie osoby - to oczywiste są opisy tego jak podlegli władzy obywatele racjonalizują swoje zachowania wobec braku skutecznych działań systemu, który ma stać na straży porządku. Odpowiednie służby powinny mieć pełną wiedzę ale jak widać z powszechnej wiedzy o łatwej dostępności do w/w rozwiązań pozostają bezczynne - więc niby z jakiego powodu co jakiś czas ma nie paść w naszym gronie tego typu wytknięcie - władza widzi i nie grzmi więc przynajmniej wypada z bezsilności wzruszyć ramionami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik Daj spokój, oni tam nie wiedzą kto jest prokuratorem krajowym, to myślisz że będą zajmować się takimi głupotami. Zresztą pewnie czytałeś, słyszałeś, co powiedział prezes ( magister, prawo i administracja UW) na temat zatrzymania DR za czarne szyby: - Pojazd był legalnie zarejestrowany, to nagonka na opozycję. Zanim się wypowiedział mógł przynajmniej sprawdzić przepisy. Wezmą się za to, jak pociotek wysoko postawionego zostanie oszukany, a puki co to cwaniaki i kombinatorzy oszukują nas i ewentualne konsekwencje ponosimy my, za to że nie mamy możliwości weryfikacji i daliśmy się oszukać. Pamiętam te lata kiedy za fałszywe pieczątki jeździło się po sądach, podejrzany nie pamiętał, a tak w ogóle to tym samochodem jeździli wszyscy tylko nie on. Moje nerwy i czas a winnego brak. Za komuny było lepiej, jak ktoś drwiny sobie robił z prawa i władzy to milicjant przejechał pasztetową po plecach i potem delikwent przez miesiąc w lustrze oglądał się czy zeszło, w dzisiejszych czasach nad drzwiami wisi napis Policja, a na rogu budynku tabliczka: obiekt chroniony przez agencje ochrony X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyngetoryks Napisano 4 Październik Share Napisano 4 Październik Nie uważam epoki minionej za lepszą w jakimkolwiek elemencie - nie miałem nic wspólnego z nomenklaturą więc korzyści mnie omijały. Pałą dostałem właśnie za to, że miałem czelność zwrócić uwagę "władzy", a że przez fakt, że władza była wtedy znacznie bliżej ludzi to niczym nadzwyczajnym był taki skutek, że będąc w upojeniu złamała sobie dwie ręce na nie oświetlonych schodach. Kto mieszka w niedużych ośrodkach miejskich/wiejskich to wie, że tak naprawdę nic w układach się nie zmieniło. Teraz prócz politycznej nomenklatury doszła elita finansowa - reszta ma zająć postawę lokajsko przygiętą. Proste z naszego punktu widzenia sprawy, aczkolwiek istotne - wspomniane dorabianie TZ, wystawianie on-line nowych protokołów TDT na zbiorniki LPG ... istnieją w przestrzeni oficjalnie. Szkoda, że takie drwiny z prawa nie wywołują choć połowy burzy jaka wybuchła po drinkach w tubkach - ciekawe jakby tak wzruszono nasze sprawy to ile i jakich dymisji by się pojawiło? Ile zasłużonych od lat tyłków spadło by ze swoich stołków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi