andy143 Napisano 16 Kwiecień 2018 Napisano 16 Kwiecień 2018 Witam, mam pytanie gdzie zgłosić brak pojazdu w cep2? Cytuj
aboz Napisano 16 Kwiecień 2018 Napisano 16 Kwiecień 2018 Co to znaczy brak pojazdu? Na podstawie jakich danych był wyszukiwany? Pojazd zarejestrowany w PL? Cytuj
andy143 Napisano 16 Kwiecień 2018 Autor Napisano 16 Kwiecień 2018 Tak zarejestrowany w pl. Ciągnik rolniczy . Stary dowód rejestracyjny . Na podstawie wszystkich danych w dowodzie rejestracyjnym . Cytuj
IVVO Napisano 16 Kwiecień 2018 Napisano 16 Kwiecień 2018 Zadzwoń do WK - niech sprawdzą czy jest w CEP swoim programem - podpowiedzą jak go wyszukać - też miałem taki przypadek Cytuj
klosek Napisano 30 Kwiecień 2018 Napisano 30 Kwiecień 2018 Jeżeli w żaden sposób nie możesz znaleźć pojazdu w CEPIK2 oraz na stronie historia pojazdu tez nie istnieje, to robisz badania w trybie awaryjnym i wysyłasz, mailem, wniosek o niezgodności do Ministerstwa Cyfryzacji na niezgodnoscicepik2.0@mc.gov.pl. Miałem już takie dwa przypadki i tak wydziały komunikacji kazały zrobić. Cytuj
smaug Napisano 30 Kwiecień 2018 Napisano 30 Kwiecień 2018 A dostałeś później jakąś informacje ? Cytuj
klosek Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Żadnej odpowiedzi niestety. Co jakiś czas sprawdzam czy już pojawiły w CEPIK, ale nadal bez zmian. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Tak z ciekawości - czy ktokolwiek z Was skutecznie załatwił jakąś niezgodność (brak pojazdu w CEP) ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
pentagram Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Miałem ciągnik rolniczy, którego nie było w CEP2. Zadzwoniłem do WK, wprowadzili dane pojazdu do systemu i spokojnie wykonałem to badanie. Oczywiście pojazd już figurował w CEP2. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Pytałem o zgłoszenie niezgodności, tj. informacji o braku pojazdu w CEP, via formularz CEP. Czy ktoś z Was załatwił w ten sposób sprawę ? Przepraszam wyraziłem się nieprecyzyjnie ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
arekkos Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Jeszcze w listopadzie wysyłałem brak pojazdu w CEP-ie i brak odzewu do dziś autko cały czas na czerwono. Kilka było lecz po wizycie w WK i przerejestrowaniu poszły. Tylko w tych kończyły się dowody więc musieli odwiedzić WK a w pojeździe którego nadal brak były jeszcze jakieś wolne miejsca wiec nie wiem co będzie za w listopadie. Cytuj
Demart Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Ja raz miałem naczepę. Wyszukiwałem kilka razy na różne sposoby i nie znalazło (co dziwne żeby jej tam nie było bo nie stara była). Zrobiłem badanie w trybie awaryjnym i wysłałem zgłoszenie za kilka dni spróbowałem wysłać i poszło. Nikt z cepa się nie kontaktował więc nie wiem czy wprowadzili i poszło czy po prostu wcześniej znaleźć nie chciało. Cytuj
nemor20 Napisano 15 Maj 2018 Napisano 15 Maj 2018 Witam. Także wysłałem niezgodności trzech pojazdów do ministerstwa cyfryzacji na początku stycznia i bez odzewu. Cytuj
aboz Napisano 15 Maj 2018 Napisano 15 Maj 2018 5 godzin temu, nemor20 napisał: Także wysłałem niezgodności trzech pojazdów do ministerstwa cyfryzacji na początku stycznia i bez odzewu. Jakiego rodzaju niezgodności zgłaszałeś? Cytuj
Paprock Napisano 21 Czerwiec 2018 Napisano 21 Czerwiec 2018 Akcja z wczoraj. Tak poradzono sobie z niezgodnościami przy badaniu. 1. Po numerze VIN, po numerze rejestracyjnym + data pierwszej rejestracji, po numerze rejestracyjnym + marka:[Nie znaleziono pojazdu w bazie, czy uruchomić prerejestrację / tryb obsługi niezgodności - NIE] 2. Dopiero po serii i numerze dowodu rejestracyjnego baza wyświetliła pojazd najbardziej zbliżony do poszukiwanego, czyli marka i model pasowała. Poza tym w wyświetlonym komunikacie nic się nie zgadzało. Żadne cechy identyfikacyjne, serie i numery dokumentów, terminy badań i przebiegi nie grały do poszukiwanego. 3. Niewiele się zastanawiając badanie zostało wykonane wprowadzając dane z ręki do komputera, z pominięciem tego, co CEP wyświetla. Akurat dowód się skończył, więc petentowi dopowiedziano aby do urzędu we wszystkie samochodowe papiery się doposażył. 4. I tyle i poszło. Nawet o trybie awaryjnym w zaświadczeniu nie wspomniano. 5. Nie mnie oceniać co będzie dalej i czy cokolwiek będzie, bo tak jak mówiłem - koniec dowodu, a pojazdu nie ma w bazie. Dodam jeszcze, że autko to Fiacik Seicento zarejestrowany od 2000 roku. Acha! To co wyświetlił cepik najbardziej zbieżne było do VINU. Wszystkie cyferki, oprócz ostatniej, były takie same. Badano pojazd o ostatniej cyfrze 6, a cepik podpowiedział 8. Po sprawie. Resztę czas pokaże. Cytuj
Hendryjones Napisano 1 Sierpień 2018 Napisano 1 Sierpień 2018 Witam! Ja w przypadku braku pojazdu w CEP2 wymyśliłem taką strategię... Robię pre-rejestrację-okresowe przed 1 rej, wypełniam DIP z danymi pojazdu i wysyłam-dzięki temu pojazd jest już w CEP.. Po chwili wchodzę w korektę tego badania, zmieniam na zwykłe okresowe i kasuję Dip.. Zrobiłem już tak kilka razy, ciekawe czy coś z tego wyniknie-do odważnych świat należy Cytuj
JANUSZ60 Napisano 1 Sierpień 2018 Napisano 1 Sierpień 2018 Tylko po co ulepszać tak świetny system profesjonalnych badań technicznych,,, 1 Cytuj
wrc69 Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Dnia 1.08.2018 o 14:19, Hendryjones napisał: Robię pre-rejestrację-okresowe przed 1 rej, wypełniam DIP z danymi pojazdu i wysyłam Mając polski DR w ręku. Powodzenia Kolego. Swoją drogą, masz dużo wolnego czasu w pracy jeśli tracisz go na taką rzeźbę. Ja robię: badanie w trybie awaryjnym i formularz niezgodności do MC... Następny proszę... Cytuj
leski66 Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 To jest 2 godziny temu, wrc69 napisał: Następny proszę... Tak jakoś ładnie,.....kulturalnie. Nie to żebym się czepiał (absolutnie) Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 3 godziny temu, wrc69 napisał: Ja robię: badanie w trybie awaryjnym i formularz niezgodności do MC... Czy mogę spytać ile ich już zrobiłeś ? 1 Cytuj
bieła Napisano 30 Sierpień 2018 Napisano 30 Sierpień 2018 Ten tryb obsługi niezgodności przewidziany był na okres 13.11.2017 do 4.06.2018 , ale jak rozumiem działa dalej? Cytuj
leski66 Napisano 30 Sierpień 2018 Napisano 30 Sierpień 2018 8 godzin temu, bieła napisał: ale jak rozumiem działa dalej? Na to wygląda. Cytuj
IVVO Napisano 31 Sierpień 2018 Napisano 31 Sierpień 2018 Sory że w tym temacie ale cepikowski jest wyłączony - dział u Was CEP - bo niby wszystko w porządku a łączności brak Cytuj
Mecher Napisano 31 Sierpień 2018 Napisano 31 Sierpień 2018 u mnie nie działał z rana Teraz jest oki. dopiero sprawdziłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi