Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
33 minuty temu, Mecher napisał:
Rok produkcji:
01 2004

jako modelowy chyba to 2004

18 minut temu, tobiasztj napisał:

AutoVIN podaje 2003

tak.

I teraz nie wiem co pisać klientowi. Na szybach jest 3. Także chyba 2003. 1sza rej. 2004.01.29 za granicą.

Napisano

Telefon do autoryzowanego serwisu, zazwyczaj nie robią problemu żeby rozkodować

Napisano

Inne dekodery  

Date of manufacture 01 2004

ROK PRODUKCJI2004

Manufactured 01 2004
Napisano

01,2004

1 godzinę temu, tobiasztj napisał:

Telefon do autoryzowanego serwisu, zazwyczaj nie robią problemu żeby rozkodować

W przypadku Renualta może być z tym problem, gdyż program serwisowy nie podaje daty produkcji.

Napisano

Witam, macie jakieś "sprawdzone źródło do Japończyków

Mazda 2 VIN: JMZDEA4J210510091

Bo z Google to można sobie wybierać do woli ;) Podziękował

Napisano

i chyba Kolegi @szym1234 niespecjalnie nasze info zainteresowało :confused: bo to przecież tak czy inaczej od Googla :rotfl:, to jeszcze jedna rada - autoryzowane przedstawicielstwa producentów japońskich w Polsce. :faint:

Napisano
Godzinę temu, szym1234 napisał:

Bo z Google to można sobie wybierać (...)

Ano można . :wink:

Pozwoliłem sobie w przerwie zbrojenia " kijów " i porządkowania pudełek na jutrzejszy wypad na ryby, wklepać tej Mazdy VIN w " gogiel ".

Jako wynik tego wklepania otrzymałem link do strony " dosyć " dobrego dekodera ( mam nadzieję, że to nie przypadek ) :

https://www.vindecoderz.com/

I data prod. Mazdy 2 jest identyczna j/w. :

mazda.JPG.e0c34b9f769128ca5dbd37f1acc8754b.JPG

Myślę, że żadnej metody ( od razu ) nie ma co przekreślać, bo jak widać cel został osiągnięty. :wink: 

Napisano
2 godziny temu, szym1234 napisał:

"sprawdzone źródło do Japończyków

Mazda 2 VIN: JMZDEA4J210510091

Jak coś to w poniedziałek będę w pracy i ci pomogę. Pracuje w ASO mazda i ci sprawdzę. Jak coś to sprawdzony dekoder ruski japancars.ru

• Polub 1
Napisano

Nie ma co się wysilać ASO Radom to tak jak info od Googla;)

......................................................................

Oczywiście @mike_van_mik przekaz rozumiesz i wiesz że to absolutnie żadna aluzja do ciebie;-).

Napisano

Dzięki Panowie! Utwierdziliście mnie w przekonaniu ;) Swoją drogą czy rynek programów i katalogów komercyjnych na SKP to taki dobry pomysł? Gdyby był jeden ustawowy, chociaż wszyscy byśmy popełniali te same błędy ;)

Napisano

Jeśli to nie tajemnica to z jakich dekoderów korzystacie ?. Będzie info dla potomnych i dla mnie:)

Napisano

Akurat w tym wypadku (VW, Audi ...) nie z dekodera a z płatnego katalogu, choć pokazuje i rok produkcji czasami, jak w tym wypadku.

Nie darze sympatią producenta, więc nie będę go reklamował ... Odczytaj PW ;)

Napisano

Panowie, żeby nie otwierać nowego: Audi TT vin TRUZZZ8J981030026 który to rok bo mam dylemat, jeden dekoder mówi 2007.