drogba Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Witam koledzy , bardzo proszę o ile ktoś dysponuje nr paragrafu na opłatę za badanie pojazdu własnego właściciela czy firmy do której należy SKP bo ściąłem się z księgową i potrzebuję szybkiej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 My wystawiamy fakturę wewnętrzną, nie jest ona nabijana na kasę fiskalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 czy to taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 My wystawiamy fakturę wewnętrzną Tylko jeśli pojazd jest zarejestrowany na firmę,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Tylko jeśli pojazd jest zarejestrowany na firmę,,, Tak, na pojazdy zarejestrowane na "naszą" firmę. Dla drugiej firmy tego samego właściciela wystawiamy już normalne faktury vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 My wystawiamy normalną fakturę sami sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 My wystawiamy normalną fakturę sami sobie. Sorry kolega, ale nie ma takiej możliwości. Faktura wewnętrzna, proforma - owszem.Ale zwykła FV samemu sobie?? Można sprzedać coś samemu sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Tak nam biuro rachunkowe kazało robić. Hm samemu sobie sprzedać w przypadku taryfy to chyba tak. Co innego towar fizyczny, a ci innego usługa. Nie znam się na tych przepisach fiskalnych, my tak robimy i nie było z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Tak nam biuro rachunkowe kazało robić. czyli ... kierowca bierze zaliczkę płaci Tobie za OBT - dostaje FV Ty rozliczasz utarg - kierowca zaliczke pieniądze wędrują : kasa -> kierowca -> diagnosta -> kasa zysku zero, "kilo" zbędnych papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Nieee bezgotówkowo na przelew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 na przelew : : z pełnego w puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Ha zawsze można dojść do porozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Ale zwykła FV samemu sobie?? Można sprzedać coś samemu sobie? Chyba nie można, bo znam przypadki, gdzie konkurencyjne stacje robią sobie badania pojazdów nawzajem, by uniknąć problemów,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Chyba nie można, bo znam przypadki, gdzie konkurencyjne stacje robią sobie badania pojazdów nawzajem, by uniknąć problemów,,, Można dokumentem wewnętrznym Bo wiesz konkurencję mam naprzeciwko PKS Oni mają jakieś 300 aut a ja mam 1 służbowe NO niech przyjeżdżają na taką wymianę. Podoba mi się ten pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 My mamy wytyczne z biura nie nabijać na kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drogba Napisano 19 Marzec 2010 Autor Share Napisano 19 Marzec 2010 Dziękuję koledzy za wiadomości , zobaczcie jak następny temat jest niedopracowany.Taki przykład 300 własnych pojazdów za free bo takie wytyczne biuro nakazało a gdzie przychód , vat itp , tak można bez końca.Ja też takie wytyczne dostałem dlatego wywołałem ten temat bo ja mam nic nie wystawiać tylko zaznaczać w rejestrze że to pojazd własny firmy.Jak będę robił przegląd zmiennika też napiszę że to pojazd własny firmy i kto to zweryfikuje.Ponoć jest na to opinia biegłego dlatego zażyczyłem ją sobie do akt tak na "blachę " dla kontroli.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Ponoć jest na to opinia biegłego dlatego zażyczyłem ją sobie do akt tak na "blachę " dla kontroli a czy mogę prosić o załączenie na forum tej opinii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drogba Napisano 19 Marzec 2010 Autor Share Napisano 19 Marzec 2010 Jak ją dostanę to OK , ktoś poważnie nad tym duma bo ciągle jej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 To co piszesz"drogba" to jakiś "bzded" Ja mam 11pojazdów za które pobieram TYLKO cepik i tyle. I mam sam sobie pobierać opłatę, mimo że płacę podatki za te pojazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Obyś nie musiał kiedyś zapłacić za wszystkie lata ,,, przepisy są przeciw Tobie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Obyś nie musiał kiedyś zapłacić za wszystkie lata ,,, NIe będzie musiał ale jakiś wewnętrzny by się przydał Zgodność ilości bt z kwotą netto za te badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Ty wiesz, że Urząd Skarbowy może się kiedyś i na taki kąsek połakomić ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Ty wiesz, że Urząd Skarbowy może się kiedyś i na taki kąsek połakomić ,,, A niby dlaczego >? Masz jakieś podstawy tak sądzić? Nie mówię o obyczajach US tylko o przepisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Przepis o badaniach technicznych mówi o braku zwolnień od opłat za nie przedsiębiorców prowadzących SKP . Co za tym idzie ; wykazany dochód , odprowadzony podatek ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 U nas jest tak że firmowe wpisujemy do "karty zlecenia" a na koniec miesiąca nosimy do biura,jak oni to zaksięgują nas już nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi