ddaro Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 witam czy ktos może mi pomóc rozstrzygnąć spór o opłate cepik w których przypadkach doliczamy a w których nie przy badaniach technicznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Dz.U. 210, Poz. 1626. Par. 2; 2) Pozdrawiam oplata_ewidencyjna_gr._2009r.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 witam czy ktos może mi pomóc rozstrzygnąć spór o opłate cepik w których przypadkach doliczamy a w których nie przy badaniach technicznych? Doliczasz zawsze tam, gdzie stemplujesz DR. Koniec i kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddaro Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 a zatrzymany dowód za brak badania i wypisane zaswiadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Jak wyżej. Przy badaniu na zaświadczenie wystawiasz zaświadczenie z literą "Z" w miejscu numeru DR i nie bierzesz CEPiK. Jak klient będzie chciał pieczątkę to ją wbijasz i bierzesz CEPiK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Oczywiście CEPIK tylko wtedy gdy stawiamy pieczątkę w Dowodzie Rejestracyjnym , na zaświadczeniu NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Tylko przy OBT w przypadku kiedy dokonujesz wpisu do DR z terminem NBT. Jeśli wystawiasz zaświadczenie z OBT pobierasz, gdy klient wróci po wpis do DR. Przy badaniach innych niż okresowe opłaty nie możesz pobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 tylko wtedy gdy stawiamy pieczątkę w Dowodzie Rejestracyjnym w przypadku kiedy dokonujesz wpisu do DR z terminem NBT myślę, że to "masło maślane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasciuszko Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Mam pytanie do znawców tematu , otóż czy pobierana jest opłata CEPiK od pojazdów wojskowych i służb mundurowych ( np Policji) wykonujących badania na cywilnej stacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Skoro wynik P i wpis w DR to raczej opłata powinna być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Mam pytanie do znawców tematu , otóż czy pobierana jest opłata CEPiK od pojazdów wojskowych i służb mundurowych ( np Policji) wykonujących badania na cywilnej stacji ? Nie robię tego dużo, ale te które robiłem i miały wstawiany stempelek do DR od n ich cepik pobierałem i nikt nie protestował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 pieczątka =zet i nie ma innej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurat Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Mam pytanie - dowód zabrany przez policję za brak badań technicznych , robię badanie wynik pozytywny nie pobieram opłaty ewidencyjnej 1zł, klient idzie do wydziału komunikacji odbiera dowód i przychodzi po dwóch dniach po wpis do dowodu i ja mu wpisuję i powinienem pobrać wtedy 1 zł tylko jak ja mam to zaewidencjonwać w programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Robisz korektę do badania, dopisujesz OE, pobierasz 1zeta - w uwagach możesz dopisać: Dnia 2011-xx-xx dokonano wpisu do DR/xxxxxx i pobrano OE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek_k Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Pamiętaj żeby zmienić rodzaj dokumentu na DR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Chodzi u Was dziś Cep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Po siódmej bez problemu ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Spróbuj teraz wejść na stronę,bo u mnie lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Podrzuć paczkę to Ci wyślę, bo chodzi bez problemu ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Przed chwilą wysłałem bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Oki u mnie też poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz0417 Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie opłaty ewidencyjnej, nigdzie nie mogłem znaleźć tego tematu, jeśli gdzieś jest, to z góry przepraszam, ale jestem tu nowy. Wystawiając badanie z wynikiem negatywnym, nie pobieram opłaty ewidencyjnej. Klient przyjeżdża np. za 3 dni z usuniętą usterką, robię wtedy badanie dodatkowe, a przy badaniu dodatkowym z tego co się orientuje nie pobiera się opłaty ewidencyjnej, więc kiedy ją pobrać ? Mam cały czas na myśli zaznaczenie tej opłaty w programie, a nie fizycznie zdarcie złotówki od klienta . Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: Jacdiag: 17-03-2014, 23:06 ] słabo szukałeś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 Klient przyjeżdża np. za 3 dni z usuniętą usterką, robię wtedy badanie dodatkowe, a przy badaniu dodatkowym z tego co się orientuje nie pobiera się opłaty ewidencyjnej, więc kiedy ją pobrać ? Wykonujesz badanie okresowe-ponowne sprawdzenie!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz0417 Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 A no tak. Kurde, to kolega mi źle powiedział, dopiero co zdobyłem uprawnienia, teraz wiem jeszcze ile rzeczy nie wiem. I rozumiem, że wtedy przy okresowym-ponowne sprawdzenie zaznaczam opłatę ewidencyjną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 I rozumiem, że wtedy przy okresowym-ponowne sprawdzenie zaznaczam opłatę ewidencyjną? Jeśli dokonujesz wpisu do DR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi