Diagnose Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Witam wszystkich.Mam pytanie czy w przepisach jest gdzieś określony czas na wykonanie badania technicznego tzn ile powinno trwać??A drugie pytanie ile wam zajmuje dokonanie okresowego badania technicznego ?? Cytuj
adam1501 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 ile powinno trwać Nie jest to określone przepisami. A drugie pytanie ile wam zajmuje dokonanie okresowego badania technicznego ?? Dla mnie ok godziny. Cytuj
Regan55 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 A drugie pytanie ile wam zajmuje dokonanie okresowego badania technicznego ?? To zalezy jaki samochod robię...Przy osobowym na pewno mniej czasu niz przy cięzarowym... Cytuj
danielg539 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Przy osobowym na pewno mniej czasu niz przy cięzarowym Ale na pewno nie mniej niż 30 minut. Cytuj
Diagnose Napisano 4 Luty 2011 Autor Napisano 4 Luty 2011 Przy osobowym na pewno mniej czasu niz przy cięzarowym Ale na pewno nie mniej niż 30 minut. No to podobnie jak u nas Cytuj
markes30 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Któryś z kolegów na forum robił test ze stoperem - wyszło o ile dobrze pamiętam 20-25 min uwijając się. Badanie okresowe, bez gazu, samochód osobowy. Cytuj
luket Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 We 2-uch to w 20 min się wyrobimy jak nie ma jakiegoś "kosmity" Cytuj
markes30 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 i chyba zależy czy robisz sam czy z kolegą Jeśli pracuje jednocześnie 2 diagnostów na jednej linii to jeszcze krócej. Jeden kończy badanie a drugi już zaczyna . Czasy badań się wtedy zazębiają. Cytuj
Regan55 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Ale na pewno nie mniej niż 30 minut. Nie robie sam..Mam zawsze kogoś do pomocy... We 2-uch to w 20 min się wyrobimy Mam pi razy oko ten sam czas...No chyba ze jakaś"mina".... Cytuj
Toranaga Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 panowie gdzie logika gdzie praktyka stacje kontroli pojazdów robią po 20 i 25 przeglondów po jednej osobie na staci akurat u mnie to niewystępuje ale mam koleów co tak robią bo muszą kiedy w tej Polsce będzie normalnie inspekcja pracy Cytuj
mmiodzio Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 panowie gdzie logika gdzie praktyka stacje kontroli pojazdów robią po 20 i 25 przeglondów po jednej osobie na staci Nie obrażając nikogo ale to to już przesada. jak taki jeden z drugim uważają sie za Diagnostów. Wracając do czasu badania to pojazd osobowy z LPG badam 40 do 45 minut. Cytuj
Regan55 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Z przerwą na kawę? A slyszałem o takim ktory robi to z zegarkiem na ręku/oczywiscie z kawą włacznie/... Tylko ze to nie Adam... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 robi to z zegarkiem na ręku/oczywiscie z kawą włacznie/... i nie wylewa kawy patrząc na zegarek ??? Cytuj
mmiodzio Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 i nie wylewa kawy patrząc na zegarek ??? no to ja już nie mam Cytuj
Regan55 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 musi być DOBRY. Nie wiem czy dobry czy szanuje pracę....Państwową pracę.... Cytuj
adam1501 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Dla mnie ok godziny. Z przerwą na kawę? To zależy, czasami tak, jest to średni czas, ponieważ niektóre trwają dłużej inne krócej w zależności od wyposażenia i rodzaju badania. Cytuj
blakop Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 adam1501 - nie odbierz tego jako zaczepianie. Ale robiłem niejedno badanie w życiu. Na naprawdę różnych SKP. W całkiem obcych i ze znajomościami (i z tymi ze znajomościami jak się łatwo domyśleć bywało nawet dłużej) i nigdy nie spędziłem na SKP godziny!! (łącznie z szukaniem ręcznego i nr VIN). Chcesz powiedzieć, że obsługujesz średnio ok 7 aut dziennie?? Cytuj
adam1501 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Chcesz powiedzieć, że obsługujesz średnio ok 7 aut dziennie?? Dokładnie tak, od 7-12 badań dziennie, chyba że trafi się dzień z badaniami dodatkowymi typu "zaniemanie świateł" to więcej. Pracuję na stacji nie przelotowej z podnośnikiem całego pojazdu i jak muszę szarpnąć obie osie pojazdu to muszę zjechać i jeszcze raz wjechać tyłem a czas leci. Nawet przy zwykłym badaniu schodzi do 40 min, ponieważ sama analiza spalin potrafi zjeść kilkanaście minut aby pojazd był przygotowany do badania, nie mówię o przypadkach z "badaniem dźwięku" itd... nie odbierz tego jako zaczepianie Nie ma obaw, wiemy doskonale jak powinna nasza robota wyglądać a jak wygląda i nic na to nie poradzimy, choć osobiście się bardzo staram... Cytuj
dasmol Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 No Panowie jak już auto u nas było to jest szybciej bo samo sprawdzenie danych w programie nie zajmuje tyle czasu co wpis jak za pierwszym razem p-zdr > Cytuj
kuba197877 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 No ja takie stacje znałem że w 8 godzin to potrafił jeden diagnosta 50 badań zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi