Paprock Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 No cóż tu można odpowiedzieć sensownego, jak tylko ciśnie się jedno: "różnie". Nie jestem za rozdzielaniem badań. Na teraz trudno zgadnąć co wymyślą cepikowi specjaliści od słowników i rodzajów badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 dobrze albo niedobrze kto to wie, ja robię takie na jednym, tylko jako rodzaj badania wpisuję samo okresowe a w uwagach w zaświadczeniu wpisuję o spełnieniu warunków dodatkowych, ale o tym to już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 22 Listopad 2017 Autor Share Napisano 22 Listopad 2017 dobrze albo niedobrze kto to wie, ja robię takie na jednym, tylko jako rodzaj badania wpisuję samo okresowe a w uwagach w zaświadczeniu wpisuję o spełnieniu warunków dodatkowych, ale o tym to już było Też tak robię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 Bo tak powinno być,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 A co robicie z kasą w wysokości czterdzieści dwa złote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 22 Listopad 2017 Autor Share Napisano 22 Listopad 2017 Do paragonu lub faktury doliczam 42 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 A co robicie z kasą w wysokości czterdzieści dwa złote? a co to za pytanie , przecież jak wpiszesz do rejestru pozycje z cennika to one automatycznie są przenoszone do faktury lub paragonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 Zależy w jakim programie. U mnie, na przykład odptaszkowanie kwoty za TAXI automatycznie to do rachunku dodaje oraz dopisuje do zaświadczenia/rejestru [dodatkowe] badanie. No, przynajmniej taki stan rzeczy przed 13 listopada był jeszcze obecny. A wyżej była opisana ciut inna technika. Patrz post Mirka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 u mnie jest tak jak napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 A ja ślepota nie doczytałem, że to Twoje zdanie przez Mirka zostało zdublowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skobel Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 @Paprock- masz taki "zielony plusik" po lewej stronie przy PAR/FV. Do rachunku wszystko możesz dodać sam.Tak jak przy ponownym sprawdzeniu usterek, ale ja również do okresowego dodaje dodatkowe i z automatu wyskakuje suma na rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Listopad 2017 Share Napisano 22 Listopad 2017 Już nie pracuję na tym programie Męczę się na innym, który jak na razie jest dla mnie dziwadłem Z czasem ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 23 Listopad 2017 Share Napisano 23 Listopad 2017 Ja zawsze rozbijam na dwa. Jako pierwsze robię DODATKOWE. Tak nas szkolił P. Karpiński z ITS. TAXI, L, uprzywilejowane, ADR, 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1973 Napisano 23 Listopad 2017 Share Napisano 23 Listopad 2017 przy ADR i BUS 100 bym polemizował . w zaświadczeniu ADR trzeba podać termin okresowego . Co ,jesli przyjedzie 1 dzien po okresowym ? jaki termin wtedy wpiszesz skoro nowego okresowego jeszcze nie zrobiłeś a poprzednie wygasło wczoraj ? . BUS100 analogicznie. z L , Taxi mogę sie zgodzić . w przypadku Zk zawsze okresowe po zmianach , wg nowego rodzaju - typu pojazdu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 23 Listopad 2017 Share Napisano 23 Listopad 2017 Ja zawsze rozbijam na dwa. Jako pierwsze robię DODATKOWE. Tak nas szkolił P. Karpiński z ITS. TAXI, L, uprzywilejowane, ADR, 100. - a po wykonaniu tego pierwszego dodatkowego mogę w pis... pojechać sobie i za trzy tygodnie wrócić na okresowe? Jaki sens ma takie dzielenie? Skąd taka teoria, że wpisy w rejestrze dotyczące jednego i tego samego pojazdu muszą występować po sobie, w dodatku z tezą, że jako pierwsze należy wykonać dodatkowe? w zaświadczeniu ADR trzeba podać termin okresowego . Co ,jesli przyjedzie 1 dzien po okresowym ? jaki termin wtedy wpiszesz skoro nowego okresowego jeszcze nie zrobiłeś a poprzednie wygasło wczoraj ? . BUS100 analogicznie. - a co stoi na przeszkodzie wpisać terminy 'wygaszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 23 Listopad 2017 Share Napisano 23 Listopad 2017 . Co ,jesli przyjedzie 1 dzien po okresowym ? I jeszcze ma nie ważne badania na zbiornik pewnie. W tym przypadku badanie ADR-N. A jak ADR - N to nie przystępujesz do OBT lub tak samo N. Obecnie parę lat pracuję na PSKP i nie wiem czy są jeszcze badania pośrednie zbiorników przez TDT, bo z tym było zawsze zamieszanie, że badanie ADR było do badania pośredniego, a BO na rok. Następnie po badaniu pośrednim zbiornika samo ADR do daty ważności OBT. Z tego co zauważyłem teraz chyba coś się zmieniło w zaświadczeniu ADR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1973 Napisano 23 Listopad 2017 Share Napisano 23 Listopad 2017 - a co stoi na przeszkodzie wpisać terminy 'wygaszone? nic . spróbuj takie zaświadczenie dać do TDTu po przedłużenie świadectwa dopuszczenia . szybko wróci na poprawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi